Şimdi Ara

Arçelik 12410 aa klima hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    BAYMAK - UĞUR vs konusunda hemfikiriz, bu nedenle çin DAYLUX alacağıma ARÇELİK alırım diye düşünmüştüm.

ARÇELİK - BEKO konusuna abimden dolayı hakimim, geçmiş yıllarda söylediğiniz geçerliydi, yani BEKO ihraç marka olması nedeniyle farklı YP uygulamalarına tabi tutuluyordu ancak yavaş yavaş başlayıp, yaklaşık son 5-6 yıldır bu uygulama neredeyse tamamen terkedildi. 1 nesil kart yapılıp yazılımsal kısıtlamaya gidiyor ama yine de hemen her üretimde aynı kalitede YP kullanıyorlar.

Aynı durum aslında BSH gurubu için de geçerli. SİEMENS-PROFİLO-BOSCH üretimlerde (Yerli) aslında elektronik kart aynı olmasına karşın, hangi markada kullanılacaksa ona ve onun özelliklerine uygun yazılım yüklüyorlar, VESTEL gurubunda da durum farklı değil. ürettikleri 103 marka var. Bunlara örnek VESTEL-REGAL-SEG-FINLUX-NEXON-TELEFNKEN gibi ürünlerin hepsinde örnek veriyorum 17MB82 anakart kullanılıyor, ancak hangi üründe hangi özellikle var ise sadece o özellikleri açıyorlar. aslında bırakın kalitesini, kartın tamamı aynı.

Buradan hareketler hocam, üstüne basa basa hep vurguladığım üzere, Yeni dünya teknoloji uygulamaları artık eski dünyadan çok çok farklı. Markalar eski KALİTE olgularını iyi anlamda da, Kötü anlamda da sorgular haldeler. Eskiden çok kötü olanlar artık o kadar kötü değil zira o şekilde satış yapamayacaklarını ve ayakta duramayacaklarını anladılar, Eskiden çok iyi olanlarda artık o kadar iyi değiller zira bu kusursuzlukla ve bu maliyet oranları ile onlar da ayakta duramayacaklarının farkındalar, hele ki piyasada kendilerine alternatif bu kadar ucuz marka varken. Daha önce de bir yazımda örnek vermiştim, bu işin duayeni MITSUBİSHİ dahi boru kesitlerinden, sac kalınlıklarından feragat etmeye başlamışsa, elektronik kart üzerinde kullanılan konponentlerde çinden tedarik sağlamaya başlamışlarsa, bana göre herkesin artık teknoloji dünyasına bakış açısınız gözden geçirmesi ve bir silkelenmesi gerekir.

• ben 12310 aa modelini satın alma zamanından hatırlıyorum. hatta sizin linkini verdiğiniz gibi beko 31210 aa ile aynı. sanırım bunlar bir lg modeliylede de aynı. hatta o modelin fiyatına bize 2000tl (9 taksit) demişlerdi. 12410aa nın seer değeri 6.3 12310aa nınki 5.7 olduğu için 12140aa yı tercih etmiştim. (teknik özellikleri kullanma klavuzundan yukarı koydum.) scop değerleri ise aynı gözüküyor. gerçi ne kadar doğrudur bilinmez.
    daylux'a gelince :http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/kumtel-daylux-ttxn35u-12000-btu-inverter-klima-232861815
    hocam bu model ile airfelinki aynı deniliyor. eğer gittigidiyordan çek bulabilirseniz + 50 tl de bonus ta var çok iyi fiyata geliyor. hatta forumda konusuda vardı:https://forum.donanimhaber.com/m_109475119/tm.htm
    eğer internetten satın almak rahatsız etmezse düşünün derim, hem verdiğim linkte kumtelin detaylı tüketim bilgileri de var.

edit: şüphesiz ramazan öncesi fiyatlar daha pahalıydı, sonuçta bize satmazsa başkasına satarım diye inmemiş olabilir. lütfen son fiyat durumu için bayilerden fiyat sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zigzagger -- 11 Ağustos 2016; 15:55:34 >

• Zigzagger kullanıcısına yanıt
    Hocam Arçelik ile Daylux arasında ısıtma bakımından çok fark görüyorum BTU açısından. Arçelik daha ağır basıyor benim için ama gidip bayiyle konuşmam gerekecek.

Ado hocam sanırım tercihim yerliden yana olacak. Fason ile kumar oynamaktansa garantisini bildiğim ürüne gidesim var.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.