< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Arçelik 391641 EI No Frost Gardırop Tipi Buzdolabı 27205TL (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Arçelik'e laf ettim ya, ağız yine Roman havası 🤮🤮🤮
Statik buzdolaplarının yeni nesli low frost olanlar, ismi değişse de evet statik ve yine buz eritme var; performans, verimlilik no-frost gibi değil
Sizin bu ağzınıza benzer şekilde konuşan seviye yoksunu bir akrabamı bir ülkenin ajanı gibi görürdüm, ülke konusunda yanılıyor olabilirim ama iç mihrak olduğu kesin, bu üslubu bırakmanız gerekiyor...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
gram teknik bilgin yok. boş boş konuşuyorsun
arcelik lafı geçti mi?
bir daha alıntılama beni akrabanı da ajanını da mihrakını da al git.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atlantisten Gelen Adam -- 11 Ağustos 2023; 23:8:34 >
Nasıl olmalı hocam peki?
Linkini verdiğim ürün gibi normal dolap kısmı bölünmemiş olmalı. Eski tip gardrop dolaplar ortadan bölünmüş şekilde ve kullanışsız.
-
f/p hangi marka ve ürünü tavsiye edersiniz hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
tavsiye veremem. ben olsam statik alırım,
no frostu bana bedava verseler kullanmam.
gider 2. el olarak satar yine statik alırım,
en ucuzdan pahalıya sıralayın modelleri,
hacmi ve fiyatı size en uygun olan statiği alıp geçin.
Az daha böyle gardrop tipi alıcaktım, taki mağazada dünya gözüyle bir kaç farklı markanın kini görüp kullanışsızlığını farkedene kadar. İyi ki almamışız. Sonra Bosch un en büyük hacimli alt deepfreeze üst dolap modelini aldık ki, iyi ki bunu almışız. 3 yıldır kullanıyoruz, gardrop un havalı haline aldanmamak gerekiyor. Günün birinde dolaba geniş bir tepsi yada tava koymanız gerektiğinde hata yaptığınızı anlarsınız. İmaj hiçbirşeydir, kullanışlılık herşey...
-
Hocam varmı büyük statik dolap kaldı mı piyasada?
Yıl 2024 hocam bu saatten sonra ne statiği. İsterse 5 yılda bir çözdür sonuçta hiç çözdürmeme gibi bi seçenek vrken neden statik alasın ki. No frost dediğin şey dolaba altı üstü bir rezistans eklenmiş hali başka bi fark yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam gardrop koreliden çektiğimiz bize yetti. 3 kez kompresör değişti. Kronik evapta buzlanma sorunu var aratın youtube da sayısız video var konu ile ilgili. Elektrik gidince tekrar çalışma problemi olabiliyor. Şimdide ya gaz kaçırıyor yada tıkandı kanallar. 4. Senesinde başladı problemler zinciri. 2 senede bir arıza kesin. Yazları buzlanma kesin, tasarım hatası var. Rezistans sebebiyle zaten iç köpükler deforme oluyor illaki.
30 senelik simfer(italyan üretimi) derin dondurucu, 25 yıllık statik arçelik ve 25 yıllık statik vestel dolap tık demeden hala daha aynı kompresörle çalışıyor. En fazla senede 1 çözdürüyorum. Onda da kolonyayı basıp silip geçiyorum, direk eriyor. Bulsam büyük kompresörlü büyük hacimli statik alır geçerim. Hızlı soğutma/dondurma derdi olmasa statik en iyisi.
Nofrost hızlı soğutmada rakipsiz. Isı dengesi başarılı ancak bozulunca bir anlam ifade etmiyor. Firma çöp diyor. İte kaka çalıştırıyoruz dolabı.
Liebherr halen statik dolap üretiyor. Şarap dolaplar falan hep statiktir. En son 85 model statik dolap vermiştim birine halen çalışıyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 14 Şubat 2024; 17:59:31 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
yok gibi, ben en son profilo almıştım 800 TL ye 10 yıl kadar önce, aynı model 33 bin olmuş fiyatı,
https://www.profilo.com/urun-listesi/BD3058WEVV#/Tabs=section-technical-overview/Togglebox=manuals
eski 30 yıllık statik bekoyu da işyerine götürmüştüm. halen çalışıyor.
503 litre net yeterse
https://www.altus.com.tr/urunler/statik-buzdolabi/statik-buzdolabi-al-366-b
bu altus f/p 15.300 e bulunuyor.
bedava duruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atlantisten Gelen Adam -- 14 Şubat 2024; 3:17:28 >
-
Hocam 500lt yeterdi ancak dolaplar boydan kurtarmadı. Mutfaktaki yeri gardrop boyutunda, boy 180.
O dönem keşke low frost furyasına dahil olsaymışım. Gardırop indirimde diye bakmadan aceleyle aldık tipine kandık, başımıza iş almışız haberimiz yok. Kasası çeliği sağlam diye atmaya kıyamıyoruzda. Dolap yeri kabini gardırop tipine uygun. Kararsızım halen daha. Korelinin yenisinin düz olanı 55 bin. Arçelikde 35bin. Korelide kapasite daha yüksek, 16kg/24hr dondurma kapasitesi. Yenisinde sanırım buzlanma sorununu çözmüşler herhalde şikayet yok gibi gözüküyor. Buz yapıcı derdi de yok. Karar veremedim.
5 yıldır beko gardrop kullanıyorum low frost. ne kar ne buz ne eritme var arkadaşlar. fişini bile çekmedim 5 yıldır
-
Önümüzdeki 20 yıl daha çalışır hocam o muhtemelen. Amerikadaki videoların altındaki yorumlarda adamın biri yazmış, ananesinin 70 yıllık dolabı halen daha çalışıyormuş.
Bkz1Bens Appliances and Junkyoutube
What's the BEST Fridge to Buy? The Truth Will SURPRISE You!https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=rKJgYVhZ6-w
Bkz2Boulevard Homeyoutube
Refrigerators You Should Never Buy!https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=8IHoODx-mmM
Buda videodaki servisin arıza dağılımı. En çok alengirli koreli problem diyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 14 Şubat 2024; 17:51:17 >
-
armudun sapı üzümün çöpü dememek lazım devir ekonomi devri,
ben f/p ciyim 30 yerine 15 lik alırım.
kalan 15 le en kötü altın alsam 5-10 sene sonra ola ki bozuldu, 2 tane dolap alacak yedek akçem olur altınla.
bende de koreli, yerlinin 2 katı fiyatına aldığım invertör motorlu çamaşır makinesi var kartı bozuldu, makine cillop gibi,
ama kart 6 bin lira şu an. 2 sene sonra onun da bozulmayacağının veya başka arıza vermeyeceğinin de garantisi yok.
eski yedek boschu devreye aldım. janjanlı koreli de depoda. çıkma vs kart bulursam diye bekletiyorum.
Hocam ekipmanı osiloskopu olan ölçüp biçip kart tamiri yapan yerler var. Forumda vardır belki yapan birileri. Yt a kart tamiri yazın çıkıyor.
Hatta bkz.HD Teknik Kombicim | Hüseyin Doğanyoutube
SAMSUNG ÇAMAŞIR MAKİNESİ KART TAMİRİhttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=DC41FFwKcCA
Kartı kendiniz söküp götürürseniz tamir olur belki. Benimde başıma geldi, garantiden değiştirdirdiler.
-
bu videodki kart normal. bendeki inverter ve komple siikonla kaplanmış, garantisi de doldu
2 tane yere götürdüm beceremediler yapmayı, getir yaparız diyorlar sonra da bi ton bahane uyduruyorlar.
bu kart kronik olarak tüm dünyada sorunlu şans işi biraz tamir. onun için ben kenara kaldırıdım makineyi şimdilik
Model ne hocam? Yenilerinde de aynı kart var mı acaba? Bu koreliler bile bile yapıyor herhalde bunu. Bende hooverda oldu ilk aldığımda. Direk servis değiştirdir. 10 senedir bir daha servis yüzü görmedi makine.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 15 Şubat 2024; 1:44:15 >
kodu aklımda değil de 8 kg dijital inverter ecobubble modeli,
kartların kodlarının soundaki harfler bile değişik birbirine uymuyor,
sagdan soldan bi kaç tane çıkma buldum aynı kart ama farklı kodlu olanını denedim tanımıyor makine.
birebir aynısını bulmak lazım çok çeşidi var
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X