Şimdi Ara

ARÇELİK BULAŞIK MAKİNELERİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
11.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: taşkafa

Vestelin bulaşık makinaları Fransız malı ise Miele de Alman malı. Vestele geliyorsa mutlaka kötüdüür. Sakın almayın...Arçelik kötü, Beko kötü, hepsi kötü...Bosch, sıemens, Miele, Elektrolüx almak lazım. Para azsa Profilo alınız...Ama sakın Arçelik , Vestel, Beko almayınız....Paranız Hansın, maaşını ödesin...Ahmet, mehmet 450 Lira asgari ücret, 300 e çalışmaya razı iş bulamasın....Tercih meselesi... Ne isterseniz onu alın arkadaşlarım saygılarımla...Bu kadar kötülenen Arçelik Avrupa 3. sü bir firma....Dünyada ilk 10 içinde bundan ben gurur duyuyorum. Koç babamın oglu degil, binlerce insan çalışıyor, binlerce aile ekmek yiyor...

Arçelik in dünya çapında bir firma olması benide gurulandırıyor ama...Ticaretin içinden biri olarak Koç grubu şirketlerin hizmet anlayışlarından ötürü diyebileceğim şu ki büyük olmak en iyi olmak değil.Kazançlarını kendilerine kazanç sağlayanlara kalite ve kaliteli hizmet olarak ne yazık ki geri vermiyorlar.
    Saygılarımla..

• sayın esmerce ; size katılıyorum..
  • zaten esmerce beye katılmamak yanlış olurdu biraz araştırıyorsak eger
  • merhabalar çok hararetli bir tartışma ama tartışmanın zararı olmaz doğru yapılırsa değil mi?

Şimdi hakkını vermek lazım Arçelik'in Türkiye'de girmediği ev kalmadı. Beyaz eşya pazarı var olduğundan beri Arçelik hayatımızda ve hiçbir teknolojik devrimde geride kalmadan hep pazarda büyüdü. Bazı dönemlerin polüler markalar şimdilerde adı bile unutulan , satılan ,batan , teknolojik gelişmelere yenilen , büyük balıklar tarafından yutulan şirketlerden asla olmadı arçelik. Bu durumda Türkiyenin Bu konuda hep amiral gemisi olmuştur. Bunu Takdir etmek gerekir.
    Tabii böyle bir şirketin mallarının hep en üst kalitede olacağı anlamı çıkmasın. Muhakkak pazarda ondan daha üstün mallar olacaktır. Arçelik rekabetin üst düzeye çıktığı şu dönemlerde fiyat ve kalite performansını aynı seviyede götüremiyor. Ama arçeliği hep ön planda tutan ve türkiye'de kolay kolay yeri doldurulamayacak özelliği Servis ağıdır. Kim ne derse desin Bir mal arçelikse ve arızalandıysa en çabuk servis desteği arçelikte olacaktır. Başka hiçbir firma bu kadar ağa ve müşteri odaklı pozitif zihniyete henüz sahip olamadı.(İstisnalar ve hepinizin Arçelik servisle ilgili kötü anısı olabilir. Ben burada genelleyerek konuşuyorum)
    Unutmamak gerekir ki Türkiye birkaç büyük ilden oluşmuyor. Diğer iller ve ilçeler göz önüne alınırsa dünyanın en iyi malınıda üretsen arızalanırsa araki servis bulasın Türkiye gibi Elektriği sürekli bozulamn suyun tazziği bir artıp bir azalan bir memlekette elektonik alete arkanı dönmeye gelmez.
    Böyle bir ortamda dağbaşında bile bir arçelik servisi bulacaksın belirli bir standartla hizmet akışı sürekli sağlanacak hepimizin tartışmaya değer bulduğu dünyaca ünlü markalarla aynı platformda mal üretecek bir firma olacak Bunu başarmak kolay değil.
    Benim kendi tüketici alışkanlığıma gelince büyük bir şehirde yaşamak hayatı bazı yönlerden kolay kılıyor Tabii ki tercih ederken en kalitelisini uygun fiyatlısını ve muhakkak iyi ve doğru servis ağına dikkat ediyorum. Bence şu sıralar beyaz eşyada bu saydıklarım bağlamında en iyisi BOSCH gibi. Bu marka hem teknolojik hem estetik hemde fiyat performans oranı en iyi . Ayrıca Siemens i Satın aldılar o yüzden daha pahallı olan Siemens değil de Bosch öneririm. Ama Her markanın daha öne çıkan modelleri olacaktır her zaman.
    SAYGILARIMLA

• Siemens ve Bosch'un servisleri oldukça yaygın zaten.İncelerseniz her ilde mutlaka servisi mevcut.Ondan onlarda da sıkıntı yaşamazsınız bir terslik olursa.Ayrıca Bosch ile Siemens birleşeli çok uzun yıllar oldu(ayrıca fiyatları arasında fark yoktur).Şu an Profilo markası da onlara ait(1995'ten itibaren).Onun için Profilo'yu da rahatlıkla tercih edebilirsiniz.İsminden dolayı fiyatları çok uygun oysa genel anlamda hiçbir farkları yok.Çoğu kişi Profilo'yu eski kalitesiz üretim yapan Profilo zannediyor (ki istisnalar hariç gerçekten öyleydi)ancak ş anda kesinlikle öyle değil.Bosch ve Siemens neyse o da aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 25 Şubat 2007; 15:18:56 >
  • ben servis yaygınlıgı konusuna hiç ama hiç katılmayacagım kendilerine güvensinler kaliteli mal çıkarsınlar bu kadar servis açmasınlar mallarına güvenmedikleri buradan belli

Ayrıcan ben ve benim gibi binlerce insan arçelikten çeker,bir klimayı 2 sene degiştirmediler,bozuk oldugu halde ve hiç bir ürünleri teknolojik degil hep siemens,bosch,whirpool gibi markaların 5 sıra arkasından gitmekteler

arçeligin bu ülkede tutnabilmesinin tek nedeni arasıra ithal ürün getirmezi ve büyük markalarla ortaklıga gitmesi yoksa kendisi bir şey yaptıgından degil

tüketici yasasına göre dag başındada yaşasanız o ürün o üklede satılıyorsa o ürün tamir bakım onarımı yapılacak,ve hemen aklımıza arıza getirmeyelim tabii arçelik,vestel alacaksak haklıyız arızayı düşünmeliyiz

ben 18 senedir arçelik buzdolabı kullanıyorum daha arızalanmadı,8 yıllık whirpool patenetli arçelik bulaşık makinem arızalanmadı ben arıza lafına katılmıyor kaliteli mal alırsanız arıza çıkarma oranı çok cüz'i ve arızalanırsa o firma onu yaptırmak gerekirse arıza giderline kadar bir ürün vermek zorunda hakkımızı bilelim yeter

arızasız günler dilegimle

• Ben arçelil 3490E kullanıyorum...10 yıldır hiç şikayetim yok...

Bu makinanın bi özelliği de 12 saat kadar sonraya programlayabilme ve memory yıkama özelliği

yani hafıza 1 program yüklüyorsunuz ve otomatikman başlıyor yıkamaya

Dijital panosu var kapaklı ve dışardan görünmüyor.

Şimdiki fiatı hakkında bilgim yok !
  • quote:

Orjinalden alıntı: suzi dilara

Ben arçelil 3490E kullanıyorum...10 yıldır hiç şikayetim yok...

Bu makinanın bi özelliği de 12 saat kadar sonraya programlayabilme ve memory yıkama özelliği

sayın suzi dilara aynısı annemdede var belki daha uzun zamandır kullanıyor biz zaten eski arçeliklere asla bir şey söylemiyoruz eski maları mükemmeldi asıl sorun yenilerde

iyi akşamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: gurcan1

quote:

Orjinalden alıntı: suzi dilara

Ben arçelil 3490E kullanıyorum...10 yıldır hiç şikayetim yok...

sayın suzi dilara aynısı annemdede var belki daha uzun zamandır kullanıyor biz zaten eski arçeliklere asla bir şey söylemiyoruz eski maları mükemmeldi asıl sorun yenilerde

iyi akşamlar

Teşekkür ederim GÜRCAN 1

Benim evimdeki beyazeşya dediğimiz elektrikli aletler hep arçelik ve çok memnunum...

Yukarıda da yazmıştım zaten,bu tip aletlerin şanslı iseniz sorunsuz çalıştığına şahidim...

her markanın memnun olduğumuz yönleri var .Buradaki önemli nokta kullanıcıların YERLİ-YABANCI

takıntısı olmadan memnuniyetlerini veya şikayetlerini objektif olarak bildirmeleri...

Kimi satıcı ,kimi teknik servis...Hal böyle olunca yanlı yazışmalar sonucunda forum ;kullanıcıların kafasının

karışmasına sebep oluyor... amacına ulaşması içinse epey bi sayfa hatmetmek gerekiyor.

Haksızmıyım?İzmirli

[simage][/simage]

ARÇELİK BULAŞIK MAKİNELERİ

• linkteki arçelik 6291 makineyi kullanıyoruz ve gayet memnunuz özellikle normal modda çalışırken bile inanılmaz sessiz çalışması en önemli artısı bunun yanında ekstra sessiz modu da mevcut.

arçelikten kaliteli bir çok marka olduğu su götürmez bir gerçek ama unutulmaması gereken diğer bir gerçekte arçelik firmasının türkiyenin 1 numaralı beyaz eşya üreticisi olduğu hiç bir şekilde servis sorunu bulunmaması .

ve her şeyden öte en önemli özelliği 7 yıl garantiyi bazen bedava bazen 36 liraya sunması. bir beyaz eşyanın ortalaa ömrünü göz önüne aldığınızda 7 yıl çok ciddi bir güven duygusu yaratır

http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7647870142.htm?&productCode=7647870142

• quote:

Orjinalden alıntı: furkan_

linkteki arçelik 6291 makineyi kullanıyoruz ve gayet memnunuz özellikle normal modda çalışırken bile inanılmaz sessiz çalışması en önemli artısı bunun yanında ekstra sessiz modu da mevcut.

arçelikten kaliteli bir çok marka olduğu su götürmez bir gerçek ama unutulmaması gereken diğer bir gerçekte arçelik firmasının türkiyenin 1 numaralı beyaz eşya üreticisi olduğu hiç bir şekilde servis sorunu bulunmaması .

ve her şeyden öte en önemli özelliği 7 yıl garantiyi bazen bedava bazen 36 liraya sunması. bir beyaz eşyanın ortalaa ömrünü göz önüne aldığınızda 7 yıl çok ciddi bir güven duygusu yaratır

http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7647870142.htm?&productCode=7647870142

iyi günler arkadaşım

tabiiki elinizdeki maldan mennunsunuz inşallah hep böyle gider ama olurda bir sorun çıkarsa inanın izmir adliyesi tüketici mahkemeleri insan kaynıyor,bunlardan biride benim

arçelilkten sorun yaşamazsınız demek büyük iddia çünkü ben ve benim gibi binlerce insan var klimamın degişimi için arçelik beni 2 sene bekletti,evindeki set üstü ocağı sokaga fırlatanları biliyorum

iyi günler dilerim

• sorun yaşatmayan firma var mı piyasada? ben arçelik savunucusu değilim bu konuda öncelikle müsterih olun, ama beko & arçelik firmalarının sunmuş olduğu 7 yıl garanti ciddi anlamda bir güvence . garanti süresi bittikten sonraki tamir sürecinde de yaygın servis ağı çok önemli bi faktör.

yukarıda bosch için çok iyi diyen arkadaşlara ben de katılıyorum zira yıllardır bosch bulaşık makinesi kullanıyorudk ancak bir gün ansızın bozulan makineyi tamire gönderip 160 ytl ödememizin üzerinden 1 ay geçmemiştiki yine arızalandı . (servisi çağırıp değişen parçaya 6 ay garanti uygulanır maddesini uygulatabilirdim belki ama bu da böyle bir anektot) yani her firmanın malı arızalanabilir her elektronik cihazın belli bir arıza potansiye vardır önemli olan banttan çıkışındaki arıza oranı ve kullanım ortalamaları.

arçelik yaygın bayi ağı ile günde 20 birim mal satoyosa miele 1 belki 2 birim satıyor yada bosch 7-8 birim satıyor bu da haliyle arçelik & beko & vestel gibi markaların arıza çıkartan ürün adedini arttırıyor.

neticede herkesin kendi tasarrufudur kullanacağı markayı seçmek ben sadece tavsiye isteyen arkadaşa deneyimlerimi aktarmak adına yazdım. ilerleyen dönemde de bu firmadan mal almaya devam edeceğim ben mutlu kullanıcılarından biriyim. umarım hangi marka olursa olsun tüm tüketiceiler elektronik cihazlarından yana mutlu olurlar.

• arçelik ilerleyen dönemlerde asla orjinal paraça kullanmaz buna ben örnegim 5 yıl sonra (kanunda 10 yıldır)asla orjinal parça bulamazsınız abi buda buraya uyar mantıgıyla çalışırlar

sizin bozch bulaşık makinesi az rastlanır bir örnek ben 20 sene çalışan bosch bulaşık makineleri biliyorum,ve servisin yaptıgı 6 ay sonra bozulan parçadan onarımdan servis sorumludur bu onların ayıbıdır tekrar kendilerine dönseydiniz

ayrıca bosch-siemens'tede 7 yıl garanti var ben yaptırdım aynı şey onlara özgü bir olay degil bu garanti

bizim burada karşı çıkışımızın neeni arçelik firmasının ithal ettigi bazı ürünleride arçelik gibi satarak kendi teknolojisi imiş göstererek halkı yanıltması ve türkiyede üretim yapmasına karşılık (bazı ürünleri ithal ve çin)aşırı pahalı olması ve kendi teknolojisini geliştirememiş olması

ayrıca sorun yaşatan marka degil bizim zihniyetimiz türkiyede samsung'dada ,mieldede sorun yaşarısınız zihniyetimiz bozuk ve servislerin bilgi kapasitesi yetersiz buna örnek izmir best servis samsung servisi kendilerine samsung çamaşır makineleri hakkında bilgi sordum valla bilmiyorum diyerek bana samsung anadolu elektronik telefonunu vererek yarın burayı arada banada bilgi ver burada dumura ugradım ersmen yani sorun bizlerde umursamaz bir insanlarız genelde servis ve tükertici olarak

iyi günler dilerim

NOT: cumhuriyemizi genel anlamda sahip çıkıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 28 Şubat 2007; 10:08:39 >

• quote:

sorun bizlerde umursamaz bir insanlarız genelde servis ve tükertici olarak

bu noktadan sonra topu bir yada bir kaç firmaya atmak ne kadar doğru o zaman, demek ki hangi firmanın malının kullaırsanız kullanın sorun yaşama olasılığınız var. ve yetkili servislerin hizmet bilinci hala abla abi sohbeti formatından öteye gitmediği , şu dönemde hala profesyonelleşmediği için sorun yaşanması kaçınılmaz.

bu arada aklıma gelmişken beko marka buzdolabımız 5yıl içerisinde her seferinde daha üst modeli olmak üzere kapı lastiğindeki elektrik kaçağı sebebiyle sıfırıyla değiştirildi, yani işin özü biz aile olarak bu firmadan yana ciddi anlamda şanslı sayılırız bugüne kadar yaşadığımız her türlü sorun hep bizim istediğimiz doğrultuda çözüme kavuşturuldu. umarım her tüketicinin sorunlarıda bu şekilde çözülür.

gönül isterki tüm firmalar kusursuz olsada teknik özelliklerini, tasarımını beğendiğimiz ürünleri seçebilelim ama çok uzun yıllar belkide hiç bir zaman böyle bir şansa sahip olamayacağız.

• quote:

Orjinalden alıntı: furkan_

quote:

sorun bizlerde umursamaz bir insanlarız genelde servis ve tükertici olarak

bu noktadan sonra topu bir yada bir kaç firmaya atmak ne kadar doğru o zaman, demek ki hangi firmanın malının kullaırsanız kullanın sorun yaşama olasılığınız var. ve yetkili servislerin hizmet bilinci hala abla abi sohbeti formatından öteye gitmediği , şu dönemde hala profesyonelleşmediği için sorun yaşanması kaçınılmaz.

bu arada aklıma gelmişken beko marka buzdolabımız 5yıl içerisinde her seferinde daha üst modeli olmak üzere kapı lastiğindeki elektrik kaçağı sebebiyle sıfırıyla değiştirildi, yani işin özü biz aile olarak bu firmadan yana ciddi anlamda şanslı sayılırız bugüne kadar yaşadığımız her türlü sorun hep bizim istediğimiz doğrultuda çözüme kavuşturuldu. umarım her tüketicinin sorunlarıda bu şekilde çözülür.

gönül isterki tüm firmalar kusursuz olsada teknik özelliklerini, tasarımını beğendiğimiz ürünleri seçebilelim ama çok uzun yıllar belkide hiç bir zaman böyle bir şansa sahip olamayacağız.

merak etmeyin benimde klima sonrası televizyonlara çıkmam tüketici derneklerine üye olmam ve şikayet var sitesi üyesi olmam ve en önemlisi bir çok firma ile yakın diyalogum geregi izmirde sami bey arçelik bölgeden samimi olmamız dolayısıyla benim hiç bir firma ile sorunum yok gibi artık ama daha ilk baştan dogruyu yakalama adına ben bunları yazıyorum bakın benim yazılarım okunursa

ben arçelik buzdolabı fırını alınabilir ama çamaşır makinesi bulaşık makinesi alınmaz derim çünkü aynı paraya daha kalite elimizin altında varken buna örnekte siemens ve whirpool gibi

şunu hep yazarım hatta carrier'de reklamlarında kullanır her şeyci olmamak lazım uzmanı oldugunuz konuda üretim yapmanız lazım bu türkiyede her marka için geçerlidir örnek arçelik herşeye atlıyan bir markadır asla klima üretemeyecegi için LG ile anlaşmıştır ve türkiyede klimaları pek iyi degildir,fotograf makineleri mintondur ve kötüdür ilk çıkardıklarında fotograf makinelerine çokta önemli olmasına ragmen optik zum koymarak halka sattılar,traş makinesi yapamaz adi mallar getirir sırf bak bendede traş makinesi var demek için (örnek gene ben phılıps 18 yıl arçelik 8 sefer traş oldum motoru bozuldu elegi delindi),kıssadan hisse her marka herşeyi yapamaz siemens'inde klima yapamayıp elektraya yaptırdıgı gibi

türkiyede servis sıfır bilinçte oldugu için ilk baştan seçimlerimizi dogru yapmalıyız bunlarda belli

iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 28 Şubat 2007; 11:10:55 >

• bu su götürmez bi gerçek tabiki , her markanın her cihazı üretmesi tabiki mümkün değil bu konuda yazdıklarınıza katılmamak imkansız.
  • Arçelik ve Beko ya her zaman güvenirim. Profilo çamaşır makinası kullandık, Profilo buzdolabı kullandık. Evdeki ocak Profilo turbo SL beyni bozuldu Fırın 100 lira etmez o para kadar para verlip degiştim. Çakmakları kaç kez bozuldu yaptırdım..Ocak kafaları çürüdü sarı alıp degiştim.. O beni bırak dedikçe ben sarılıyorum. Türkiyede servis parça deyince Arçelik...Birde serviste ne takarsa taksın bana 7 yıl garanti veriyor ? Telefonu çevir aynı gün içinde servis kapında.Başka ne isteyecegim ? ..Beşiktaşta telefon açtım profilo sevise, Mecidiyeköy servisi 3 gün sonra geldi...Buzdolabı termostadı bozulmuştu.Dolap hiç fasılasız çalışıyordu deli gibi... İşleri yogun oldugu için programa alamamışlar benim çagrımı...sene 1998 de oldu....Koca istanbula tek servismi bakıyor ? Dedim cevap veremediler... Geldi geçti önemli degil....Özet ben Arçelikten memnunum..Saygılarımla....

• İyi de taşkafa bey o zamanki Profilo başka Profilo idi.Onların üretimi dediğiniz gibi berbattı.Ya çok iyi ya da felaket çıkardı.Biz de çok çektik AEG bulaşık makinesinden,su akıtma ve arada takılma sorunu vardı çözülemedi çünkü üretim hatalıydı.Ocağı da ilk senesinde çakmağını bozdu paslandı yazıları silindi karardı.Ama şimdiki Profilo'lar şimdiki Arçelik'e on basar çünkü Bosch'un tasarımı ve üretimi.Eski Arçelik'ler de gayet iyidi ama eski Bosch'lar yine ondan iyiydi.Biraz da şans gerçi mesela benim halamda Profilo üretimi 1993 model AEG çift kapılı buzdolabı ve lavamat çamaşır makinesi var.Halam İstanbuldan Hakkariye oradan Tunceliye 10dan fazla ev değiştirdi.Gidip gelen berbat elektrikle eksilere düşen derecelerle tıka basa doldurarak kullandı.Sadece çamaşır makinesinin ilk yılında vidaları gevşekti onları sıktırdı o günden beri ikisi de taş gibi sorunsuz ve sessiz çalışıyor.Biraz da şans mesela şimdi Arçelik'lere kötü diyoruz ama alırsınız belki iyi çıkar.En önemlisi bu şansın en az olduğu firmaları seçmek.Arçelik de şu anda kesinlikle bunlardan biri değil.
    Konu bulaşık makinesine gelirse eski makineleri Siemens patentli süper makinelerdi(leydi ve prenses serisi).Sonra Whirlpool üretimi pahalı üst model getirdiler.Onun dışındaki makineleri felaket.Daha tutamağından çekince plastiği yamuluyor.Filtresi çelik değil,zamanla paslanıyor.Sepet telleri ilk günden yamuk yumuk.Yani o kadar para dökülerek kesinlikle alınmaz.Çok daha iyileri dururken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 1 Mart 2007; 3:58:48 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.