Şimdi Ara

Arçelik çamaşır makinesi uçmaya çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arçelik 10143 CNT homewhiz çamaşır makinesini kullanıyorum. Makineye fazla veya az çamaşır atsam bile bazı zamanlarda sıkmaya kalkarken kazan tık tık tık tık vuruntu yapıyor. Makine resmen yerinden ileri doğru fırlıyor. Bunun nedeni makineye fazla çamaşır atmaksa az attığımda da yapıyor. Ki fazla çamaşır atmıyorum bile. Çamaşırlar klasik pamuklu çamaşırlar. Genelde hızlı günlük programını ve pamuklu programını kullanıyorum. İki programda da böyle oluyor. Sizce sebebi nedir? Amortisörlerde mi bir sıkıntı var kazan da mı? Kazanda olsa her zaman yapar diye düşünüyorum. Dediğim gibi bazı zamanlar sıkmaya kalkarken yapıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Merhaba, video ekleme şansınız var mı?
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Merhaba candoğan bey,
    makine her zaman bunu yapmıyor.Yaptığında videosunu alabilirsem yüklerim tabii ki.Ama şöyle söyleyeyim kafasına göre takılıyor gibi yani yük dağılımını mı tam yapamıyor bilirsiniz eski 2200ler birden sıkmaya geçerdi haliyle oynama zıplama yaparlardı.Fakat bu makine de ara sıra bu dediğim gibi olduğu yerden ileri doğru fırlıyor.Kazanda herhangi bir problem olsa sürekli yapar diye düşünüyorum.Amortisörlerden şüpheleniyorum ama sanırım onda da bir problem olsa yine her sıkmasında zıplaması gerekmez mi? Acaba kartı mı arızalı yük dağılımını yapmadan aniden sıkmaya geçiriyor gibi? İnanın tahminden başka bir şey söyleyemiyorum. Servislik bir durum var mı yok mu en azından çağırmadan önce buraya danışmak istedim.
  • Cant Let Go kullanıcısına yanıt
    Sıkmadan kasıt son sıkma aşaması mı? Yoksa programlar arası ara sıkma mı?
    Ara sıkma ise, ara sıkmalarda benim gözlemlediğim kadarıyla denge kontrolü yapmadan sıkmaya geçiyor, bu da çamaşırlar dengesiz ise makineyi aşırı sarsıyor.
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Hocam ara sıkmalarda daha çok gözlemliyorum.Dediğiniz gibi denge kontrolü yapmadan sıkıyor gibi çünkü sıkmaya kalkarken baya vuruntu sarsıntı yapıyor. Bazen dengesini aldığında vuruntuyu kesiyor bazen de sıkarken bile vuruntular halen devam ediyor.Son sıkmada ise ara sıkmalara göre daha az yapıyor.Ama sonuçta yapıyor neticede.Ayakları ayarsız tam basmıyor mu diye düşündüm ama öyle olsaydı makineyi oynattığımda sağa sola yatma oynama yapardı.Ayakları tam basıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cant Let Go -- 1 Temmuz 2020; 20:37:54 >
    Makinenin ayaklarının yere tam basması makinenin dengede olduğunu göstermez hocam. Ayakları yere bassada öne arkaya ya da yana yatık olabilir. Özellikle ön tarafa yatık bir makina sıkma sırasında vuruntu yapacaktır. Makinenin üstüne su terazisi koyarak tam dengede olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm.

Benim eski beko makinem bu şekilde daha sessiz sıkmaya başlamıştı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Müsait zamanda deneyeceğim.Peki bu sarsıntıyı başka neden yapabilir bir fikriniz var mı?
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Yotubeda arama yaptım.Benim makineden değil ama videodakinin aynısını benim makine de yapıyor.Buyrun hocam videoyu bırakıyorum buraya.Tekrar belirtiyorum video bana ait değildir.
    washing machine 2019youtube
    Arçelik YP 9103 9kg A+++ Çamaşır makinesi sıkma yaparken yürüyor
    https://www.youtube.com/watch?v=Ir-5PBgQTnc&feature=youtu.be&t=33

• ne güzel hocam işte. Yerli ve Milli çamaşır makinemiz göklerde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam makineyi tutmasak uzaya karışacak.
    Yok hocam o dediğiniz 2023 te bor ile yapılan çamaşır makinesi için planlanıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bir fikriniz yok mu acaba

• 8145 YK ARÇElik var bende de. ara sıkmalarda aynı şeyi yapıyor. orda bi denge sorunu var. ayaklarını biraz ayarlamaya çalıştım sıkma yaparken düzeldi gibi. sizde deneyin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.