Şimdi Ara

arçelik full hd lcd 1920x1080 5ml san (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • teknosaya güvenmeyin ordan full hd tv aldım full hddedikleri 1080i'miş değiştirdim bende.
  • nihayet televizyonu dun kurdum dsmart uydu alicisina bagladim ve iananin beklediğimden daha guzel bir goruntu aldım fakat yınede hd yayindaki kadar aydyrintilar yok malesef onun icin d smar hd risivir cikarticakmiş bakalim yilbaşina kadar ondan alirim iyişallah
    size sormak istedigim şimdi dizustu bilgisayarin 2 monitor cikişindan alsam kaployu tv ye bağlasam goruntu en ıyı şekilde boylemi olur yoksa başka bir altarnatifi varmi tavsiyeniz nedir
    teşekkurler
  • arkit,

hayırlı olsun; düşüncelerini görüşlerini ve testlerini özellikle diğer lcd ler le olan karşılaştırmalarını paylaşırsan seviniriz.

beko olması beni hala düşündürüyor. Philips, pixel plus 2 mu alsam diye düşünüyorum.
  • merhaba,

bu tv hakkına düşüncesi olan arkadaşları buraya bekliyoruz?

alınabilir mi? acaba?
  • Arkadaşım güle güle kullan televizyonunu,hayırlı olsun.Ama bir şey söylemeden geçemeyeceğim,digitürk varken DSMART alman,bir sürü yabancı marka varken arçelik alman, biraz riski seviyorsun gibi bir his uyandırdı bende.Umarım ikisi de bizi yanıltır da sende uzun yıllar keyifle seyredersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montaj34 -- 3 Mayıs 2007; 15:19:25 >
  • Zevkler ve tercihler her zaman farklıdır ama garip olan Arçelik- Beko- Vestel olursa mutlaka kötüdür...Sakın alma....Falanca marka filanca marka , feşmekan marka....Al..Sakın haaaaa Vestel, Arçelik , Beko alma.. Tavsiyeleri....Oysa bu verilen 3000 lira, 4000 lira gibi paralar 3 yıllık verilmiyor....Garanti bitince ne oluyor ? hangi markada hangi tamirata ne kadar ne isteniyor ? Hiç yazan yok...Dayanıklı tüketim malı demek en az 10 yıl demek...En küçük bir örnek, Tam 5 yıl önce yenisi 110 milyon liraya satılan bir Panasonic cep telefonu tamiri için Çaglayan da merkezlerine götürdük....95 milyon Lira tamirine istediler...Yenisi 110 milyon lira....Tamirine 95 isteniyor. ...Bunları hep hesaba katın.. Bu yaşadıgım olay basit bir cep telefonu...Sizin verdiginiz para 3000 Lira- 4000 Lira....Az buz para degil....Servisi parçası olan yerli malını daha dogrusu markası yerli olan ürünleri alın....Parça ve servis çok önemli....En az 10 yıl kullanacaksınız...İçleri üç aşagı beş yukarı hepsi yaklaşık benzer teknoloji.....Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 3 Mayıs 2007; 22:26:16 >

• quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

Zevkler ve tercihler her zaman farklıdır ama garip olan Arçelik- Beko- Vestel olursa mutlaka kötüdür...Sakın alma....Falanca marka filanca marka , feşmekan marka....Al..Sakın haaaaa Vestel, Arçelik , Beko alma.. Tavsiyeleri....Oysa bu verilen 3000 lira, 4000 lira gibi paralar 3 yıllık verilmiyor....Garanti bitince ne oluyor ? hangi markada hangi tamirata ne kadar ne isteniyor ? Hiç yazan yok...Dayanıklı tüketim malı demek en az 10 yıl demek...En küçük bir örnek, Tam 5 yıl önce yenisi 110 milyon liraya satılan bir Panasonic cep telefonu tamiri için Çaglayan da merkezlerine götürdük....95 milyon Lira tamirine istediler...Yenisi 110 milyon lira....Tamirine 95 isteniyor. ...Bunları hep hesaba katın.. Bu yaşadıgım olay basit bir cep telefonu...Sizin verdiginiz para 3000 Lira- 4000 Lira....Az buz para degil....Servisi parçası olan yerli malını daha dogrusu markası yerli olan ürünleri alın....Parça ve servis çok önemli....En az 10 yıl kullanacaksınız...İçleri üç aşagı beş yukarı hepsi yaklaşık benzer teknoloji.....Saygılarımla...

Vestel ve Profilo tv'yi içim rahat alırım.Ama Areçlik tv kapımdan içeri giremez.Ben yolunacak kaz değilim.Yerli mlamışArçelik ne zamandır kendi kendine üretim yapıyor acaba?

• candogan62 arkadısım hıc kusura bakma ama ne ekonomı nede beyaz eşya yada tv uretımı hakında hıc ama hıc bılgın yomus gıbı geldı bana bu benım ızlenımım .
    kaldıkı arcelık turkıyede ust yonetım gurubunda yapılan arastırmaya gore turkıyenın en begelınen sırketı ve bu yıllardır boyle hıc degısmıyor ya sen cok ıyı bılıyorsun arcelık ı yada bu ust yonetım gurubunda calısan yonetıcıler.
    yıne yaklasık 2 ay once bır gazetenın ekonomı sayfasında okumustum dunyanın en karlı sırketı ve bu karın cogunu arg ye harcıyor acaba bu ekonomıstlermı hesap yaopmayı bılmıyor.
    dahası dunyanın en az elektırkle en az deterjan ıle en ıyı camasır yıkayan camaşır makınesı, dunyanın en az elektırık ve deterjan su harcayıp en ıyı yıkayan bulasık makınesı ,dunyanın en az elektırıkle en ıyı sogutan buz dolabı ve bunun gıbı 100 den fazla kendıne aıt patentı olan ve turkıyede marka bılınırlıgı yıllardır encok bılınen markası yıne arcelık bılmemkı bunlarmı bılmıyor yoksa senın gıbı lermı ben karar verermedım yorum bu forumu okuyanlarıa aıt olsun ...............
    bırde sunu ılave etmek ısterım arcelık yada beko markaları olsun yurtdısında sattıkları urunlerının cogunu kendı markalarıyla satıp ulkemızın adını tasıyorlar ve bunların ıcınde ıngıltere fıransa almanya belcıka gıbı avrupada sayamayacagım avrupa ve dunya ulkelerı var ve bunlarda bazı ulkelerde pazar lıderı ıstersen yurtdısında calısan akrabaların varsa bır sor onlara onlar bılır ben sordum bırcogu bılıyor ve ordada bu markaları alımışlar ve bız bunları burda uretıp bır sekılde bırcogumuzun aıle ekonomısıneve ulke ekonomısıne bırsekılde faydası oluyor gerek dırek bu fırmada calsıp veya yan sanayısınden ekmekyıyenler bulumakta bunun neresı kotu onu anlamıs degılım..
    ne olur ulke degerlerımıze yada zaten cok az olan bır elın parmaklarını gecmeyen markalarımıza daha ehven ve pesın kararlı olmadan yaklasalım kı bunungıbı markaları daha cok gorebılelım bu benım kanaatım ıyı arastıralım kazıklanmayalım ama aynı ozellıklerde kı bır urunu alırkende bence fıyat aynı ıse yerlı olanı tercıh edelımkı bıze gerı donusu bır sekılde olsun ınanın ben bu lcd tv arastırırken bırakın bızım yerlı markaların urunlerı kadar kalıtelı olmayı ınanın ozellık olarak cok daha kotu ama sıf yabancı su ulkenın malı ımıs dıye satılan ve bır okadarda pahalı ve dandık olan marka varkı sasarsınız benım demek ıstedıgım ınsanlar ıhdıyacına ve aradıgı ozellıklerdekı urunu yerlı markada buluyorsa nıye almasın nıye bu yabancı duskunlugu bunu bırturlu anlamıs degılım lutfen anlıyan varsa banada anlatırsa mınnettar olurum kendısıne...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arkit -- 10 Mayıs 2007; 19:46:52 >

• kendi markasına sahip çıkmayan ülkesinin markasını bu kadar kötüleyen başka ülke vatandaşı varmı acaba?

arçelik i kötülemeden önce bu ülke için yaptıklarını daha sonra bu sene ortaya çıkan hedefi iyi anlamakta fayda var. "2010; hedef ilk 10" 3 sene gibi kısa bir sürede hedeflenen noktanın büyüklüğünü hepinizin anlamasını rica ediyorum.tüm dünyada ismi ile türk kimliği ile ülkemizi temsil etmeye çalışan milli malımızı kötülemeye devam edin arkadaşlar.
  • Beko yukarıda aktarılanları başarmışsa kocaman tebrikler kendisine.. Umarım tüm Avrupa tv pazarı onların olur.. Japonların 70lerdeki dandik mallarından sonra şimdi en iyi olmaları gibi bizde en iyi olabiliriz.. Hem 10-20 yıl beklemeden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TriNeO -- 10 Mayıs 2007; 21:59:12 >
  • arkadaşlar tamam kötülemeyelim ama;

5 m/s tepkime hızı diye kataloğa yazan arçelik değil mi?

Fakat bu sürat griden griye değil mi? Peki renkliden renkliye kaç? 8 m/s niyemi?

Ayrıca full motion diye adlandırdıkları teknoloji gerçekten başka tv ler de yok mu?

Bakın bu soruları arçeliğin reklamlarından, kataloglarından cevaplıyabiliyormusunuz? hayır.

Bence burada tepkisini gösteren arkadaşlar arçılik TM olduğu için değil; yukarıdaki soruları yabancı tv lerde daha iyi yanıt bulabildikleri ve dolayısıyla onlara güvendikleri içindir.

arçelik tv yi inceledim; güzel gibi. Ama hızlı görüntülerde full motion yazılımı malesef başarılı olamıyor.

Şimdi birisi bana söylesin? arçelik hangi chip setini kullanıyor ve yazılımı kim yapıyor? Paneller önemli değil hepsinin paneli hemen hemen aynı. Ama arka plandaki chip setlerinin özellikleri ve yazılımların kalitesi önemli.

Acaba bu chip setleri TM mdir? yazılımı Türkler mi yaptı?

Eğer sadece montajını biz yapıyorsak, bari kendi halkımıza yalan söylemiyelim, tv nin özelliklerini olduğu gibi açıklayalım. Ben avrupa da hiç bir sitede ve mağzada bu tv yi bulamadım.

• bildiğim kadarı ile yazılımlar almanyadaki grundig mühendisleri ile beraber yapılıyor. sorduğun avrupa satışları da grundig markası ile yapılıyor. grundig'in almanya sitesine girersen aynı özelliklerdeki modelleri, sadece kasa farkı ile, çok kolay bir şekilde görebileceksin. o grundig modellerini de karşılaştırma sitelerinde arattırırsan fena sonuçlar çıkmıyor...
  • ben de ps3 ve tv izlemek için lcd tv almayı duşuuyorum.beko ve arçeligin 1080p 42" lcd tv si var.kontrast ı philipsin aynı modeline gore dusuk.ama 1000ytl fark var nerdeyse.sizce hangisi daha mantıklı olur.bu arada arkadaşın biri 14 dakika falan diye arçeligi kotulemiş.bunlar reklam taktikleridir.reklam taktkleri urunlerin kotu oldugu anlamına gelmez
  • yaw 5 ms deniyorsa ortama 8 ms falandır renkli görüntülerde yoksa şu an piyasada daha aşşağı ms değerlerini veren telvizyonlar var ama griden griye yani fazla birşey ima etmiş olmuyorlar ama bence bu konulara hakim olan bir markadan alırsan daha da memnun olabilisin ben şimdiden hayırlı olsun diyim
  • 1000 YTL farkı veririm, bu çamaşır değilki ,5-10 yılda bir alınıyor.
    Saygılar
  • TAZE TECRÜBE;

yukarıda bir çok arkadaşım kendine göre haklı aslında. herkese saygım sonsuz. 32 yaşındayım. elektronik ve teknoloji en büyük hobim.
    Bunlar doğrultusunda; fiyat ve performans açısından ekonomik ve yeni bir model Arçelik 72 slimfit 100 hz tv aldım.(mevcut yayın koşullarında 1 yıl idare etsin diye düşünmüştüm)
    Tv eve geldi. Digitürk te görüntü çok harika. Ama ses rezalet. yüksek seslerde Cızırtılı!!!, hemen servisi aradım geldiler. 2 tecrübesiz adam. hemen paldır küldür tornavidalarla giriştiler(yetkili bunlar!...) hoparlörlerin kenarına lastik sıkıştırmamız gerekiyor dediler. yuh! dedim! olmaz dedim! Sonra baktım, olmayacak; ok! dedim. lastik parçası sıkıştırdılar. Ama sesler yüksek modda yine çok cızırtı yapıyor ve kalitesi kötü? O zaman;"abi biz sana hoparlör getirtelim, bunlar galiba patlamış, sökerim takalım vs.. dediler!!! (zaten dakikasında soğum koptum da...) Arçeliği ayağa kaldırdım! 5 ayrı yere yazı yazdım. aradım! hemen iade aldılar! bu konuda benim için kapandı. Haaa; bir şey daha var; aletin kumandası rezaletti, tuş takımı bir garip, pil yuvası kapağı tıkır tıkır oynuyor(hepsinde öyle imiş...)

Yani sonuç; Evet yerli bir çok marka başarılı olabilir, Çok satabilir, Yenilikler yapabilir, Yurdun malı olabilir, Mesela Fiat ta çok çok başarılı teknoloji dolu araçlar yapıyor. Ama işte... Avrupa lideri araçlar hep lider... hep lider... Neden mi? Baştan aşağı kalite kokuyor. Her noktaları...
    (Ama inşallah yerlilerde bir gün bu standarlara gelecek(tam anlamı ile) ve bizde tabiki alacağız. Ama şimdilik Arçelik gibi markalardan en fazla Çamaşır bulaşık makinesi alınır.)

Bu benim acı ve komik bir tecrübem oldu.

Şimdi ne mi yapıyorum; tabiki Sony Bravia'm ile çok çok mutluyum...

• Avrupada lider şeklinde yaptıkları reklamlara gülüyorum. Ya Arçelik başka bir marka ile yurtdışında ve ben bilmiyorum, ya da bütün bu söylenenler yalan. Ben Avrupada hiçbir teknoloji mağazasında Arçelik marka bir ürün görmedim! Grundig diye översiniz ama zamanında Almanya'da bu marka hiç de beğenilmezdi. Zaten fabrikası iflas etti! Mesela Westinghouse markası Türkiye de çok iyi bilinmesine rağmen, Amerika'da bizim Praktiker gibi 2. 3. kalitede elektronik malzeme satılan mağazalarda satılır.

Arçelik, Beko, Vestel vs hangi Türk malı elektronik üreten şirkete bakarsanız bakın, bunlar hiçbirzaman " Sony, Panasonic, Mitsubishi, Hitachi vs." gibi markaların kalitesine erişemezler. Çünkü kaliteli mal satmak yerine üçkağıt yapıp kolay şekilde para kazanma delisidirler.

Bana bir ürün gösterin ki yabancı markalardan daha kaliteli olsun.

Arçelik vs Bosch bütün beyaz eşya yelpazesi yanyana koyun.
    Arçelik vs Sony, Panasonic..... bütün görüntü birimlerini yanyana koyun.
    Arçelik vs Mitsubishi...iklimlendirme ürünlerini yanyana koyun.
    Arçelik vs Bosch Siemens...bütün ufak mutfak gereçlerini yanyana koyun...
    (Bunlar aklıma gelenler)

Bana bunların içerisinde Arçelik in öne çıktığı bir tane ürün göstermezsiniz. (Beko Vestel içinde aynı)

O halde daha iyisini almak varken neden daha ucuzuna ve kalitesizine para ödeyeyim? Türk malına benim hiçbirşekilde karşı çıktığım yok. Yapsınlar en iyisini onlardan satın alayım. 35 senedir böyle bir ürünle malesef karşılaşamadım.

Burada kalkıpda Türk malı satılsın onlar para kazansın gibi saçmasapan milliyetçi sözler söylemenin anlamı yok.
    Merak ediyorum Koç yada Zorlu Grubunun evlerinde kullandıkları elektronik ürünler acaba kendi ürettikleri markalar mı?
    Hiç sanmıyorum.....

Saygılar...

• arçelik markasını yurt dışında göremezsiniz.Çünkü Koç arçelik adının kolay hatırlanmayacağı ve kullanımı kolay olmayacağından tüm arçelikler aynı model olarak BEKO adı altında yurt dışında satmakta.Bu arada ben italyada,ingilterede,irlanda da,almanyada ve fransada bekonun onlarca çamaşır makinesini ve buzdolabını gördüm marketlerde...
    Bilginize..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.