bende beko lg neolardan bir adet 19 luk bir adette 9 luk var. ısıtma ve soğutmada çok sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar. fakat büyük olan ses yapıyor. sanırım bu plastik kalitesinden kaynaklı.
eski konuymuş daha yeni farkına vardım...
hay allah razı olsun senden kardes. ben de katıldım sana, bastan sona okudum yeni gelisme var mıs die
eskide olsa okunuyor sonçta,çin bombası dünyaya böğle patladı zaten işçilik ucuz,maliyet ucuza geliyor bugün bu tarz pek çok ünlü firma bile bu şekilde çalışıyor biliyorsunuzdur muhakkak çin malları tu kaka olunca PRC olayı başladı, PRC( çin halk cumhuriyeti ) olarak üretim yer adı veriyorlar.ama ben çine kabahat bulmuyorum adamlara ne spariş verirsen onu yapıyorlar çokta kalite olanlar var sonuçta
Herkeze merhaba;
Arçelik klimalar ile ilgili daha önce çok yazı yazmıştım. Şuada farklı firmada çalışıyorum. Fakat herkez daikın şudur mitsubishi budur toshiba şöyledir şekilde yazılar yazmakta. Eminimki burada o bütçede kişiler olsak buraya yazma gereği duymadan gider alırız. Herkez bilgilendirme amaçlıdan ziyade karalama amaçlı yazılar yazmakta. Falancanın evinde görmiştüm iyi soğutmuyor bakkalda gördüm iyi ısıtmıyor gibi yazılar var. Neye istinaden yazılıyor bunlar?
Kalite kişiden kişiye göre değişen bi kavramdır. Size göre rengi bana göre şekli kalite kavramıdır. Arçelik klimalarda burada montaj işlemi gerçekleştirilen klimalardır. Kompresörü mitsubiski yada panasonic bakır boru tasarımları tamamen burada yapılmakta kontrol kartları dışarıdan gelmekte geri kalan kısmı burada üretilmektedir.
Buna istinaden herkez arçelik klima çin malı demekten kaçınmamaktadır.
quote:
Orijinalden alıntı: EMRE_SAGANAK
Herkeze merhaba;
Arçelik klimalar ile ilgili daha önce çok yazı yazmıştım. Şuada farklı firmada çalışıyorum. Fakat herkez daikın şudur mitsubishi budur toshiba şöyledir şekilde yazılar yazmakta. Eminimki burada o bütçede kişiler olsak buraya yazma gereği duymadan gider alırız. Herkez bilgilendirme amaçlıdan ziyade karalama amaçlı yazılar yazmakta. Falancanın evinde görmiştüm iyi soğutmuyor bakkalda gördüm iyi ısıtmıyor gibi yazılar var. Neye istinaden yazılıyor bunlar?
Kalite kişiden kişiye göre değişen bi kavramdır. Size göre rengi bana göre şekli kalite kavramıdır. Arçelik klimalarda burada montaj işlemi gerçekleştirilen klimalardır. Kompresörü mitsubiski yada panasonic bakır boru tasarımları tamamen burada yapılmakta kontrol kartları dışarıdan gelmekte geri kalan kısmı burada üretilmektedir.
Birinci büyüttüğüm yer nejat uygur komedisi olmuş önce marka bilinecek ki alınsın dışarda adama daıkın diyince o ne yigenim ekmek arası yeniyormu diyor, sizse buradan ahkam kesiyorsunuz işte milletimizin durmu budur,
ikinci ve üçüncü büyüttügüm yer ise arçeligin ne oldugunu ortaya koyuyor,yani bir hiç,
demiri bakırı bende yaparım, adam olsun bir iki elektronik ürünün kendisi yapsın ve montajını dahi yapamayan firmaya asla buraya yazan %99 kişi güzenmez onlar sadece sokaktan kazım emmiye mal satarlar.
Bende Arçelik Klima 18030 Power modeli var. Salon 32 metrekare ve yalıtım çok zayıf. Üç ay olucak yakında alalı. Isıtması gayet iyi. Salonda iki kapı ve dört pencere var. Kapılar ahşap ve yalıtım çok zayıf. Pencereler PVC. Salonu 25 dereceye kadar çıkarıyor, bu sıcaklıkta bana fazlasıyla yetiyor. Isıtmada 21200 BTUsu klimanın. Kısacası 3000 tl verip inverter almaktansa 1300 tlye bu işi çözdük. Merci Arçelik.
quote:
Orijinalden alıntı: federıco fellini
quote:
Herkeze merhaba;
Birinci büyüttüğüm yer nejat uygur komedisi olmuş önce marka bilinecek ki alınsın dışarda adama daıkın diyince o ne yigenim ekmek arası yeniyormu diyor, sizse buradan ahkam kesiyorsunuz işte milletimizin durmu budur,
ikinci ve üçüncü büyüttügüm yer ise arçeligin ne oldugunu ortaya koyuyor,yani bir hiç,
demiri bakırı bende yaparım, adam olsun bir iki elektronik ürünün kendisi yapsın ve montajını dahi yapamayan firmaya asla buraya yazan %99 kişi güzenmez onlar sadece sokaktan kazım emmiye mal satarlar.
Arkadaşım şu mantık çok yanlış almayın etmeyin vs. Neye istinaden bu klimalar için bu şekilde konuşuyorsunuz? Ki burada olmasada sadece ihraç olsa gene aynı yorumu mu yapacaksınız?
Yorumunuzdan düşünceniz anlaşılıyor ki genede cevabınız için teşekkür ediyorum. Yerli firmaların içersinde daha iyisini yapabilen yada yapmaya çalışan sizin deyiminizle yapamayan bir firma görmedim ben...
Emre selam,bence herkez doğruyu bilme hakkına sahiptir.tabiki de birçok klima üreticisi komp,fan motoru,Dörtyollu vana vs.gibi parçaları dışarıdan tedarik ediyor kendi üretmiyor.Bu Arçelik içinde geçerli,fakat klimanın can damarı Komp,Elektronik kart ve yazılımı,fan motoru VS. Çin den İthal edilmektedir.yani geriye kasa ve petekler kaldı,Peteklerde ise bakır kalitesi ve inceliğ,vede Aliminyumun alaşım kalitesi performansa birebir atkendir,bence bu kalitede tartışılır.yani şunu rahatlıkla söyleyebilirimki ÇİN de üretilen bir çok klima arçelik ten daha başarılıdır,performans ve tüketim açısından,Arçelik İçin şunu söyleyebilirimki Türkiyede üretilen en iyi klimadır.
Yerlilerin asıl şunu söylemeleri çok çirkin ''Ya O klima çin malı,dandik onlar'' kendisi ne ki ötekini kötülüyor.Bence karşılaştırılması gereken verimlilik ve uzun ömür.Keşke Arçelik vs. yerli bir marka Airfel Artful gibi bir ürün yapsa ,sonuna kadar savunurum ben şahsen.
Selamlar saygılar....
quote:
Herkeze merhaba;
quote:
Orijinalden alıntı: mbirol
Emre selam,bence herkez doğruyu bilme hakkına sahiptir.tabiki de birçok klima üreticisi komp,fan motoru,Dörtyollu vana vs.gibi parçaları dışarıdan tedarik ediyor kendi üretmiyor.Bu Arçelik içinde geçerli,fakat klimanın can damarı Komp,Elektronik kart ve yazılımı,fan motoru VS. Çin den İthal edilmektedir.yani geriye kasa ve petekler kaldı,Peteklerde ise bakır kalitesi ve inceliğ,vede Aliminyumun alaşım kalitesi performansa birebir atkendir,bence bu kalitede tartışılır.yani şunu rahatlıkla söyleyebilirimki ÇİN de üretilen bir çok klima arçelik ten daha başarılıdır,performans ve tüketim açısından,Arçelik İçin şunu söyleyebilirimki Türkiyede üretilen en iyi klimadır.
Yerlilerin asıl şunu söylemeleri çok çirkin ''Ya O klima çin malı,dandik onlar'' kendisi ne ki ötekini kötülüyor.Bence karşılaştırılması gereken verimlilik ve uzun ömür.Keşke Arçelik vs. yerli bir marka Airfel Artful gibi bir ürün yapsa ,sonuna kadar savunurum ben şahsen.
Selamlar saygılar....
quote:
Herkeze merhaba;
Selam;
Burada hiçbir yazımda hiçbir klimayı kötülemedim artılarına da eksilerinide yazdım. Ben varolanı söylüyorum. Kalite açısında neyi istediğini bilmiyor burada yazanlar. Amcasının komşusunda varmış gibi yazılar yazıyorlar.
Neticede Türkiyede yapılan bir klima bu.
Dediklerinizde haklısınız ve Airfel vs burada yapılan klimaların ne olduğunuda anlatabilirim. Tabiiki bir daikın yada toshibayla kıyaslama yapılamaz.
İyi günler herkeze...
peki arkadaşlar airfel özelliklede artful serisi nasıldır,tabiki fujitsu daiken falanla kıyaslanmaz ama ısıtma amaçlı düşünüyorum şöyle 12000 falan,yada demirdöküm klimalar nasıldır bunuda sorayım bütçem fazla değil ondan bunları sordum
Airfel Artful serileri bir çok A kalite marka ile yarışabilecek kalitede inanın.Demirdöküm vs.yanına yanaşamaz.Orta sekmentin üzerinde en kaliteli model Artful...Şık dizany,sessiz,ekonomik tüketim,uygun fiyat,çok iyi performans.
quote:
Orijinalden alıntı: sendomi
peki arkadaşlar airfel özelliklede artful serisi nasıldır,tabiki fujitsu daiken falanla kıyaslanmaz ama ısıtma amaçlı düşünüyorum şöyle 12000 falan,yada demirdöküm klimalar nasıldır bunuda sorayım bütçem fazla değil ondan bunları sordum
çok sağol dostum verdiğin bilgi için airfel alacağım bu kesin diğer serileri nasıldır mesela r22 gazı kullanan serileri bunuda cevaplarsan sevinirim
Ucuz seri ürün dersen Daylux ler başını ağrıtmaz.R22 li de Daylux tavsiye ederim.
yok ucuz olsun isterim ama ısıtmada sorun yaşatmasın,airfeli gözüme kestirdim sende iyi dedin o zaman iyidir,bir defa alınacak sonuçta ama daylux nasıldır bilmiyorum gerçi hiçbirşey bilmiyorum yaondan soruyorum,daylux'da bakalım ama airfel benimde kafama yattı son bir soru a sınıfı klima ile c sınıfı klima arasında enerji tüketimi çok farkedermi ve performans açısından r22 ile r410 gazlı arasında ne kadar fark vardır
yav bu daylux,airfel'in bir serisiymiş ya bilmeyince böyle oluyor galiba
quote:
Arçelik klima Lg ortaklığıyla kocaeli ili gebze bölgesinde gebze organize sanayiinde ki fabrikasında üretilir. Lg teknolojisi üretim bandı performans kontrolleri vb setlerde kullanılır. Arçelik bir Türk malıdır Arçelik Klimada bir Türk malıdır. Kullanım açısından 25m^2 bir işyeri full yalıtımlı az personelli ise 15000 btu bir klima yeterli olacaktır eğer devamlı çalışacak ise inverter öneilir inverter için 12000 btu yeterli olacaktır ama yalıtım ii değil veya personel fazla ise 18000 btu sizi memnun kılacaktır.
quote:
Orjinalden alıntı: w@nted
Arkadaşlar arçelik klimalar ne malı?? ayrıca 25 m2 bi işyerini ısıtmak için az enerjii harcayann nasıl bi klima önerirsiniz hitachi marka ii mii??
Fabrikayı gezmek mümkünmü ?
Genel olarak servis hizmetinden kimse bahsetmiyor. Ben LG çamaşır makinesi aldım, 29 gün sonra arıza yaptı, Koreden parça gelmesini bekledik. Arçelik sanki daha avantajlı gibi geliyor bana. Herkeze selamlar.
quote:
arçelik lima Türk malıdır. eğer konu kullanılan parçalar ise yerli sanayi başta olmak üzere kore ve çin parçaları kullanılır. %1000 Türk Malıdır.
ha ha ha umarım 2007 den sonra öğrenmişsindir neyin ne olduğunu.. arçelik klima türk malıymış...
Klima soğutmak için alınır; ısınmak için alırsın bir ufo (madem elektrikle ısınacaksın) iliklerine kadar ısınırsın , klima ile ısınmaya çalışanlar çok komik doğrusu...Ve ancak İzmir gibi iklimi kışın ılıman bölgelerde ısınmada faydalı olur ;çünki o bölgelerde genellikle ısıtma sistemleri iç anadolu gibi yaygın ve kuvvetli değildir , klima hem soğutma çok soğuk olmayan kış mevsimlerinde de ısınmak için çözüm sunmuş olur.Ancak iç anadolu gibi kuru takır takır soğuk bölgelerde ve evlerde ısıtma tesisatları varken klima ile ısınmaya çalışmak biraz mantıksız bir çözüm, iç anadoluda da artık yaz ayları oldukça sıcak geçtiği için klimalar yavaş yavaş talep görmeye başladı...