Merhabalar arçelik 3440 bulaşık makinem elektrik geliyor fakat su almıyor..arızanın ventilde olduğunu düşünüyorum..daha once ventil değiştirmiştim ..fakat bundaki ventil değişik..sanırım eski tip..ne yapmalıyım yeni tiple değiştirsem olurmu..?ve kesin olarak ventil arızası olup olmadığını nasıl anlayabilirim...Şimdiden teşekkürler..
eğer bulaşık makinesinin alt tablasında su yoksa su giriş valfinde sorun vardır dünde aynı sorunlu bir konu vardı neticesini yazmadı sanırım ama
riski göze alarak ventili yeni tip ventille değiştim sorun halloldu..teşekkürler
risk yoksa kazançta yoktur
sorun halloldu sandım ama şimdide suyu alıyor üç defada normal bir şekilde ..ama sonra hemen su boşaltmaya geçiyor :(
Şimdilik bunuda hallettim inşallah başka sorun çıkmaz..su boşaltma hortumunun yarım metre yukarıda durması gerekiyormuş..ben boşta yere bırakmıştım:)
Ventiller 220V ile çalışan parçalardır. Ventili bozuk makinelerin probleminin ventilden olup olmadığını anlamak için ventilin +/- uçlarına 220V elektrik verilerek makinenin su alıp almadığı kontrol edilebilir. Makineye su doluyorsa ventil sağlamdır. Ayrıca estetik görünümün uymaması dışında tekli ventillerde marka/modelin önemi yoktur. Çünkü su alma anında her zaman 220V ventile gelir ve su yolu açılır, elektrik gidince kapanır. Sadece bulaşık makineleri ile çamaşır makinelerinin su alma debileri farklıdır.
Su boşaltma hortumu her zaman makinenin su seviyesinin üzerinde olmalıdır. Aksi taktirde makine sifon yaparak tüm suyu dışarı verecektir.
ya arkadaşlar hazır konu açılmış bende bi sorum var bizim arçelik ary-4440 bulaşık makinesinde alttan su geliyor acaba nedendir?sanıyorum su motordan akıyor sorun acaba contalarda falan olabilir mi?
Arkadaşlar bendede arçelik leydi 3440 var.Daha önceden hemstır besliyordum zamannda makinenin altına girip kabloları koparmış yeniden bağlantı yapmak istiyorum nasıl halledebilirim resimli ya da tarif edebilecek olan var mı? sadece uçları bulmam gerek.
Arkadaslar arcelik 6251E bulasik makinasi ventilin icin su geliyor..pervaneler calismaya baslayinca oluyor..ilk su almada sikinti ve akma yok sorun nerdendir acaba? Kazanda bi delik olabilir mi yokda ventil( su vanasindan mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme