Şimdi Ara

ARÇELİK S4312 SU FİLTRELİ SÜPÜRGE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
7.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkeze saygılar. Evinize sokmayacağınız 3 şey nedir diye sorsalar 3 ünede Arçelik S4312 su filtreli elektrik süpürgesi derim. Evimdeki tüm beyaz eşyam Arçelik marka bir önceki elektrik süpürgemde 1400 watt toz torbalı süpürgeydi belki 10 yıllık makinaydı zamanla arıza verdi ve değiştirelim teknolojik olsun dedik ve gene arçelik olsun dedik, keşke demez olaydık....Aldık ama bin pişman olduk... Piyasaya daha yeni sürülmüş bayilerin çoğunda bile yoktu,internette resimlerine bakarak ve yılların arçelik güvencesine inanarak neyse bir tane bayide bulduk ve aldık. Eşim bayisinde arçelik markasına güvenerek fazla incelemeden sipariş vermiş akşam eve getirdiler.. Siz kurarsınız deyip bırakıp gittiler... Elektrik süpürgesini kurmaya ne olacak hortumunu tak, fişini tak çalıştır. Neyse gelelim Devamına; Makinayı çıkardım kutusundan önce gövdesini incelemeye başladım. Kovanın saklı olduğu kapağı kaldırdım, biraz kurcaladıktan sonra kapağını kapatayım dedim oda ne kapak nerede ise kırılacak zorla kapanıyor kapağı dik konuma getirdiğinizde görülmeyen bir yerde kapağı tutan dişliler var herhalde kırılacak gibi sesler çıkararak zorla kapattık sanki kırılcak zannettim canım sıkılmaya başladı. Hortumu çıkarıp yuvasına taktım, takmak çok zor, aynı şekilde çıkarayım dedim dandik bir tane plastikten basma klipsi yapmışlar hortumu yerinden çıkarmak için klipse basamıyorsunki hortum makinadan çıksın erkek halimle zoruna çıkardım nerdeyse kırılacak, tekrar dene tekrar tak çıkar insanın canı sıkılmaya başladı...Hortumun makinaya girdiği alt parça kırıldı kırılacak.. neyse bıraktım onu takılı vaziyette... Birde ne göreyim Süpürge borusunun üst kısmında ileri geri itilen güç ayar düğmesi yok allahım dedim ya bu bir kabus olsa gerek dedim, 10 yıllık makinamda bile vardı bunda yok... neyse tekrar su konulacak kovanın bulunduğu ana makinanın kapağını açayımda kovasına su koyalım dedik o da ne kovayı yerinden çıkaramıyorsun, sebebi ise bunu dizayn eden sivri zekalı ana hortumun makinaya girdiği yerle kovanın giriş deliğini biryapmış o zoruna taktığınız hortumu makinadan ayırmadan kovayı yerinden çıkaramıyorsun... neyse zoruna tekrar hortumu kırmadan makinadan zorla ayırdık, hani diyorlar ya kovada belirtilen çizgiye kadar su koyun diye abi o çizgiyi ara ara zoruna gördük adamlar incecik beyaz bir çizgiyi kovanın üstüne görülmeyecek kadar çizmişler dişardan bakınca çizgiyi göremezsiniz çünkü çizgi ince beyaz bir çizgi makina beyaz boyalı ve bu çizgi kovaya çizili ya kovayıda makinanın içine gömmüşler gör görebilirsen neyse evde kaliteli silinmeyen bir keçeli kalem vardı ve onun üzerini koyu renkle geçtim şimdi herkez görüyor... Neyse daha makinayı kullanmak nasip olmadı... Geç oldu hafta sonu çalıştırırız dedik.. Hafta sonu geldi makinanın suyunu koyup çalıştırdık. Daha süprüzler devam ediyor. Makina deli gibi gürültülü bağırıyor ama halı üzerindeki pislikler yerinde duruyor. O kadar gürültüye rağman emiş gücü sıfır o 2000 watt makina bu değil sanki.. Ya bizim 1400 watt makina bile halıya yapışıp yerinden kaldırıp kündeye getirirken bu makinada tıs yok...kafayı sıyırıcam...Çektiği üç beş pisliğide süpürgeyide ileri geri ittikçe tekrar topakhalinde geri bırakmazmı... Süpürge başlığının alt yan kısımlarınıda 2 tekerlek takmışlar halıya takılıp durmazmı hem halı üzerinde traktör tekerleği gibi iz yapıyor hemde başlığın hareketlerini engelliyor... Daha bitmedi göya etrafı temizledik durun bakalım daha makinanın kendisini temizliyeceğiz... aldık makinayı banyoya gittik bakın, makinanın kapağını açıpta kovasını alıp gittik demiyorum koca makinayı aldık gittik çünkü kovayı yerinden çıkarabilmek için önce önce hortumu makinadan sökmek gerek, ondan sonra kapağı açıp filtreleri söküp sonrada kovay çıkarıcaksanız... ok öyle beş dakikada temizlik...Neyse bütün işlemleri yaptıktan sonra kova kısmını çıkardıktan sonra, bir şokta burada başlıyor bütün kir pislik kovanın içindeki suya değilde, kovayı kapatan ve parçaları kovanın içine sarkan filtre ve ona bağlı parçalara ve bu parçaların kenarlarına topak topak toplanmamışmı. Kovanın içindeki su hariç her yer pislik içinde..... banyo fıskiyesini elimize aldık, tuvalet klozetinin kapağını açtık tek tek bütün parçaları yıka o pislikleri girdiği deliklerden aralardan elle temizle, belki karı koca yarım saat süpürge temizliği yaptık....

Eşim kahrından ağladı kadıncağız...nasıl bir hata yaptımda iyice incelemeden bunu aldım diye Bir elektrik sürpürgesi bu kadarmı bir ailenin hayatını karartır...

Ertesi gün vestele gittim onların makinasını inceledim gayet basit ve kullanışlı, Beğenmediğimiz fantom markayı inceledim gayet basit ve kullanışlı; arnicalara baktım onlarda aynı kapağı kaldır kovayı al ve suyu dök bu kadar basit ne hortum sökme derdi var nede filtre sökme temizleme derdi...

Siz siz olun Su filtreli Arçelik Marka Elektrik Süpürgesi almayın.... Sağlığınızı bozmayın.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casperman59 -- 8 Temmuz 2014; 17:47:33 >

• casperman59 C kullanıcısına yanıt
    EYVAH EYVAHH BİZDE BUGÜN SİPARİŞİNİ VERDİK HOCAM BU MAKİNANIN NİSAN AYINDA TESLİMATI YAPILCAKTI ŞİMDİ ALSAMMI YOKSA SÜPÜRGE FİYATINDA BAŞKA ŞEYLERMİ ALSAM KARARSIZ KALDIM
  • su filtreli süpürgelerinden model marka farketmeksizin uzak durun. arnica bora'yı çöpe attım sırf kullanışsızlığı yüzünden.
    zaten su filtre sistemi en az partikül tutan sistem, toz torbası bile daha efektif. temizlik, koku, yosun, salya, hijyen sıkıntısı da çok...
    paşa paşa ya siklon-hepa ya da toz torbalı-hepa kombinasyonlu süpürgeleri alın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black exodus -- 18 Kasım 2014; 23:16:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.