Şimdi Ara

Arduino ile RF 433 Mhz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arduino kullanarak RF haberleşme yapmamız gerekiyor bitirme projesi için. Vericiden Alıcıya karakter atabiliyoruz mesela Hello yazıp göndere biliyoruz. Ama bir x değişken değerini mesela 400 -200 500 gibi değerleri direk nasıl göndere biliriz. ??? Acil destek sağlayabilirseniz çok memnun olurum. Sağolun...

• Hocam biraz araştırma yapiyim birşeyler bulursam yazarım. Birde burda değişken derken frekansı mı kastediyorsunuz?
  • accelerometer kullanıyoruz projede bunun bacaklarından x ve y değerleri akıyor. -15000 ile 15000 arasında biz bunları rf ile alıcıya göndermemiz lazım. Normal sabit sayıyı atabiliyoruz ama değişen değeri nasıl atıyacağım anlayamadım. Teşekkür ederim.
  • Bİrde alıcıda PWM ile pulse değeri vermemiz lazım. Bunun yardımı ile motor sürücez. ama o gelen değerler ile PWM yi değiştirecebileceğimiz bir fonksiyon lazım onun hakkında bilgin varsa sevinirim ??? Accelerometer den gelen x ve y değerlerini içeren bir PWM fonksiyonu nasıl yazılır kısaca sorum bu ??? :)
  • hocam PWM değeri 0-255 arası eğer x ve y değerleri -15000 ve 15000 arasındaysa şöyle birşey denebilir.

int değer = AnalogRead(AcMetre) // acmetreden gelen değeri alıcaz
    int denklemDegeri = (1/değer)*255 // 255 pwm değerine oranlıcaz
    analogWrite(pinx, denklemDegeri) // oranladığımız değeri motora pwm ile analog olarak yazıcaz
    delay(1) // satabilite içinde 1 ms delay koycaz

ayrıca istersen serila iletişimide kullanarak denklem değerini görüntüleyebilirsin.

umarım anlamışımdır sorununu
  • Dostum çok teşekkür ederim şimdi memleketteyim yarın dönüş yapıcam istanbulda okuyorum dediğin şeyi gidince deniyeceğim inşallah çok sağol :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.