arduino kullanarak RF haberleşme yapmamız gerekiyor bitirme projesi için. Vericiden Alıcıya karakter atabiliyoruz mesela Hello yazıp göndere biliyoruz. Ama bir x değişken değerini mesela 400 -200 500 gibi değerleri direk nasıl göndere biliriz. ??? Acil destek sağlayabilirseniz çok memnun olurum. Sağolun...
Hocam biraz araştırma yapiyim birşeyler bulursam yazarım. Birde burda değişken derken frekansı mı kastediyorsunuz?
accelerometer kullanıyoruz projede bunun bacaklarından x ve y değerleri akıyor. -15000 ile 15000 arasında biz bunları rf ile alıcıya göndermemiz lazım. Normal sabit sayıyı atabiliyoruz ama değişen değeri nasıl atıyacağım anlayamadım. Teşekkür ederim.
Bİrde alıcıda PWM ile pulse değeri vermemiz lazım. Bunun yardımı ile motor sürücez. ama o gelen değerler ile PWM yi değiştirecebileceğimiz bir fonksiyon lazım onun hakkında bilgin varsa sevinirim ??? Accelerometer den gelen x ve y değerlerini içeren bir PWM fonksiyonu nasıl yazılır kısaca sorum bu ??? :)
hocam PWM değeri 0-255 arası eğer x ve y değerleri -15000 ve 15000 arasındaysa şöyle birşey denebilir.
int değer = AnalogRead(AcMetre) // acmetreden gelen değeri alıcaz int denklemDegeri = (1/değer)*255 // 255 pwm değerine oranlıcaz analogWrite(pinx, denklemDegeri) // oranladığımız değeri motora pwm ile analog olarak yazıcaz delay(1) // satabilite içinde 1 ms delay koycaz
ayrıca istersen serila iletişimide kullanarak denklem değerini görüntüleyebilirsin.
umarım anlamışımdır sorununu
Dostum çok teşekkür ederim şimdi memleketteyim yarın dönüş yapıcam istanbulda okuyorum dediğin şeyi gidince deniyeceğim inşallah çok sağol :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme