Şimdi Ara

arduino port sorunu acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
22.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler klon arduinom var eskiden takınca porttan com seçip yükleme yapıyoduk sora bilgisayara format attık şimdi takınca port kısmına tıklanmıyor bile kullanamıyorum arduinoyu ne yapmalıyım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arduino Port Sorunu ve Çözümleri

Arduino ile çalışırken, bilgisayarının Arduino'nu tanımaması veya portunu gösterememesi gibi sorunlarla karşılaşabilirsin. Bu sorun, birkaç nedenden kaynaklanabilir ve çözülmesi gerekir.

Yaygın Nedenler ve Çözümleri:

• Hatalı USB Kablosu: Başka bir USB kablosu kullanmayı dene.

• Yanlış Port Seçimi: Arduino IDE'de doğru portu seçtiğinden emin ol. [Araçlar] > [Port] menüsünden manuel olarak seçebilirsin.

• Sürücü Sorunları: Arduino sürücülerinin güncel olduğundan emin ol. Arduino web sitesinden en son sürücüleri indirip yükleyebilirsin.

• Güç Kaynağı Sorunları: Arduino'nun doğru güç aldığından emin ol. Güç kablosunu değiştirmeyi veya başka bir güç kaynağı kullanmayı dene.

• Donanım Sorunları: Arduino'nun fiziksel olarak hasar görmediğinden emin ol. Herhangi bir gevşek bağlantı veya hasarlı bileşen olup olmadığını kontrol et.

• Yazılım Çakışmaları: Diğer programların Arduino'nun portuna erişimini engelleyip engellemediğini kontrol et. Komut İstemi'ni ("cmd") aç ve "netstat -aon | findstr :3000" komutunu çalıştır. Listede Arduino'nun port numarası beliriyorsa, başka bir program çakışıyor olabilir.

• ** işletim sistemi uyumsuzlukları:** Kullandığın işletim sisteminin Arduino sürümüyle uyumlu olduğundan emin ol. Arduino IDE'nin en son sürümünün kullanılması önerilir.

Yukarıdaki adımları uygulayarak çoğu Arduino port sorununu çözebilirsin. Sorun devam ederse, daha fazla yardım için Arduino topluluğu forumlarına veya Arduino web sitesindeki desteğe başvurabilirsin.

Anahtar Kelime Kullanımı:

• Arduino port görmüyor
    • Arduino port gözükmüyor
    • Arduino port sorunu
    • Arduino uno port görmüyor
    • Arduino ide port gözükmüyor
    • Arduino seri port seçilmedi
    • Arduino ide port görmüyor
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • önce kullanılan usb çipinin ne olduğunu öğrenmelisiniz. ft232(uzun), ch340g(uzun-ince) ya da atmega16u2(kare) olacaktır, usb girişinin hemen arkasında durur. driverını yükleyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunhar adam

beyler klon arduinom var eskiden takınca porttan com seçip yükleme yapıyoduk sora bilgisayara format attık şimdi takınca port kısmına tıklanmıyor bile kullanamıyorum arduinoyu ne yapmalıyım

Programdan öncelikle kartı seçmelisiniz UNO,MEGA,PRO vs.daha sonra işlemci seçilirse port kısmı aktif hale gelecektir.
  • ch340/g driver'ını indir kur. birde öyle dene..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

ch340/g driver'ını indir kur. birde öyle dene..

Allah razı olsun Allah tuttuğunu altın etsin reis çıldıracaktım bir türlü portların hiçbiri görünmüyordu bunu yükleyince düzeldi :)

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yg7z -- 13 Ocak 2021; 14:55:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.