Şimdi Ara

Arduino Sifre Cozucu Projesi Icin Kod

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar iyi calismalar.Benim aklimda bir proje var ve bu projenin olurunu olmazini sizden ogrenmek istedim acikcasi.
    Projem şudur;arduino icerisinde gelistirilebilicek bir kod ve yazilim sayesinde usb ile baglanildigi anda gerekli kombinasyonlari hizli bir sekilde deneyerek sifreyi en kisa zamanda bulmak.Bu mumkunmudur yani atiyorum rakamlardan olusan bir sifre ve istedigin rakami kullanabilirsin 10 tane rakam oldugunu dusunursek 10 uzeri 10 tane ihtimal cikiyor bu dogruda olmayabilir suan kafadan soyluyorum olayi anlatmak icin iste bu ihtimalleri deniyecek bir kod nasil yazabilirim c++ veya c# ile ve bunu nasil yazilima donusturup arduino ile kullanabilirim.Hatam varsa affedin ictenlikle aktardim sorunumu umarim cevap yazarsiniz.Tekrardan iyi calismalar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sadece serial üzeirnden bağlantıya geçeceği için şifreyi deneyeceği yerin bir serial port bağlantısı ile çalışıyor olması gerikiyor yada şifre denenecek platform pc veya mobil cihaz ise ara yazılım ile gelen kombinasyonların şifre imputuna aktarılması gerekir.

Deneme işlemi oldukça uzun sürecektir arduino kullanırsan,güçlü bir işlemciye ihtiyaç duyabilirsin yazılım ise basit zaten rakamsa sıralama algoritması gibi hepsini kombinleyerek dener.Ne amaçla kullanacaksın bunu.
  • kontrolleri nasıl yapacaksın? platformlara göre üstünde değişiklik yapman gerekir. Yapılabilir, zor mu? Çok da değil
  • Dostum amaç değil aslında aklıma geldi mühendislik okuycam bu sene ve araştırmak istedim bu projeyi.Cevapladığın için teşekkür ederim.Bu algoritma gereken rakam için olan kod mesela örnek vermen gerekirse nasıl olucak?Yazabilirsen bi örnek olarak yazabilirmisin kısa?
  • 1-2-3-4-5-6-7-8-9-0
    A-B-C-D-E-F-G-H...

şifre atıyorum 4 karekter olacak

1-2-3-4
    1-3-4-5
    1-6-7-8
    1-9-0-1...

tüm rakam kombinasyonları bitince

1-A-B-C
    1-D-E-F
    ...
    2-A-B-C
    ...
    1-2-A-B
    ....

şeklinde rakamları ve harfleri tuttuğun dizi içerisinde turlayıp üreteceksin
    bu şekilde bir algoritma olabilir.Ama yük sek cpu gücü gerektirebilir üretme hızı açısından.
  • Ya evet bu olay demek istediğim benimde çok saol ama hani bunu programlama diliyle nasıl yazıcaz merak ettiğim o ve biraz yabancıyım o yuzden soruyorum açıkcası ama evet mantık budur dostum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.