Şimdi Ara

ARDUİNO unoyu klavye olarak kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
4.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar arduino unoyu bilgisayarda klavye olarak kullanabilirmiyiz, bunun kütüphanesi varmı ?

• Güzel konu ekstra bizi olmadan direk olacağını sanmam çıkış sayisi yetmez yetende pahalıya gelir piyasadakilere gore ama araya entegre fln girerse bilmm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pin sayisi yeter. Bir analogdan birden fazla nuton okuyabilirsin entegresiz.

• Bildiğim kadarıyla bunun gibi işler için,USB Host Shield almanız gerekiyor.Yoksa bilgisayar,normal bir keyboard gibi tanıtamazsınız.

Bu linkte proje tanıtımı,gerekli firmwareler vs. verilmiş :http://hackaday.com/2012/06/29/turning-an-arduino-into-a-usb-keyboard/
    Burada da,projenin kodları vs. verilmiş :http://mitchtech.net/arduino-usb-hid-keyboard/

Umarım işinize yarar. :)

• .koray. . kullanıcısına yanıt
    bütün tuşları yapmıcam hocam bir kaç tuş.
  • Olmaz hocam bu is icin leonardo kullaniliyor bir ara bende baktim adam joystickle mouse yonetiyordu bu tur bilgisayarla etkilesim icinde olan projeler bildigim kadariyla sadece arduino leonardo ile mumkun.

• Evet leanordo bu işler için en ideali ancak nette bazi yabanci kaynaklarda yapanlari gördüm pek birsey anlamadim, forumdan bunu başaran arkadaşlar varsa yardımlarini bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thesquealer -- 2 Kasım 2014; 10:20:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thesquealer

Evet leanordo bu işler için en ideali ancak nette bazi yabanci kaynaklarda yapanlari gördüm pek birsey anlamadim, forumdan bunu başaran arkadaşlar varsa yardımlarini bekliyorum.

Belki pc ye bir program yazıp (ekran klavyesi gibi ) bunu arduinoyla haberlestirebilirseniz olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: .koray.

quote:

Orijinalden alıntı: thesquealer

Evet leanordo bu işler için en ideali ancak nette bazi yabanci kaynaklarda yapanlari gördüm pek birsey anlamadim, forumdan bunu başaran arkadaşlar varsa yardımlarini bekliyorum.

Belki pc ye bir program yazıp (ekran klavyesi gibi ) bunu arduinoyla haberlestirebilirseniz olabilir

Evet bu iş için aslında Serial port kütüphanesi olan her dil kullanılabilir. Örneğin C# yada processing, processing kullanmanı öneririm java tabanlıdır. Serial port kütüphanesi vardır. Arduinodan aldığın verileri çok rahat işlersin klavye tuşlarına atarsın. Klavyedeki tüm tuşları yapabilirsin analog girişle ama çok verim alamazsın. Dijital pinleri de kullanabilirisin dirençler koyarak bence daha verimli olur.

• Leonardo micro da direk kullanmak mümkün lakin unoyu yardımcı bir program ile yada v-usb kütüphanesi ile unoyu programlayip sonra usb ile dirençler yardımı ile baglayarak ta mümkün.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.