Şimdi Ara

Arduino veya Pic ile Robot Yapımında Yardım İsteyenler Buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşalar. Robot yapmak isteyip aklınıza takılan sorularınız varsa yardım etmek isterim. Bilindik robotların yanı sıra özgün robotlarımda vardır.
    Arduino ve 16f628a ile çalışıyorum.
    Sizin aklınuzdaki robotu isterseniz beraber yapabiliriz. Beyinfırtınası yapabiliriz. Neden bizlerde farklı bir şey ler yapmayalım ki?
    Gerekli dokümanları buradan link olarak vermek isterim ama yasak galiba reklama girer.
    Benim yapmış olduğum robotlar
    1 engel algılayan
    2 çizgi izleyen
    3 ışık izleyen
    4 engel algılyarak çizgi izkeyen
    5 engel algılyarak ışık izleyen
    6 ışık izlerken çizgiyi otomatik takip eden
    7 ses ile kontrok edilen robor
    8 bluetooth ile kontrol edilen Robot
    9 tv kumandası ile kontrok edilen robot
    10 keşif robotu (ses ile kontrol edilir)
    11 gezgin robot (bluetooth ile telefondan kontrol edilir)
    12 sorulara cevap veren konuşan robot
    13 labirent oyunu
    14 6 bacak 3d çıktılı robot
    15 alev robotu(mumsöndüren)
    16 gaz bulucu robot
    17 rfid robot
    18 istasyon robotu
    19 denge robotu
    20 acil durumlarda mesaj atan araba (yapım aşamasında)

Öğrenci arkadaşların sorunlarıyla ilgilenmek isterim.Yorumlardan bana ulaşabilir özel mesaj atabilirsiniz.

20 adet robotu tamamen tasarlıyorum. Yardım derseniz yardım.robot derseniz robot.

20 adet Robot un tüm dokümanlarını tek tek vermektense buradan istediğiniz robotu seçin ve buradan o robot ile ilgili bilgileri paylaşayım.Veya ben yapıp göndereyim size.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geniş bir portföyün varmış. Ben sadece telefondan kontrol edilen araba yapmıştım. Şimdi yavru köpek gibi insanların peşinden giden, çağırdığın zaman gelen bir robot yapma niyetim var. Arazide de gitmesini istiyorum bu yüzden büyük tekerlekli 4x4 ya da paletli bişey düşünüyorum.

Tek endişelendiğim konu hassas hareket algılamasını nasıl yaparım. Şöyle bişey sipariş ettim ama işe yarar mı bilmiyorum.
    https://www.aliexpress.com/item/5-8GHZ-Microwave-Radar-Sensor-6-9M-Smart-Switch-for-Home-Control/32741343467.html

• Ses olayını nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz acaba. Robotun üzerinde direkt alıcımı olacak yoksa siz bluetooth a benzer bir yolla komut mu vereksiniz.
  • Ses alıcısı olacak. Burada sesten kasıt kompleks kelimeler değil, belli frekansta tonlar. Islık gibi.

• Aferin sana bu dediklerinle hemen bir robot yapayım o zaman. Üst üste konularak anca sen oluyorsun biz senden farklı şeyler yapma peşindeyiz.

• Bana söylermisin bu basit dediğin robotlardan kaç tane yaptın veya kaç kişiye yardımcı oldun.Kaç kişi senin sayende bir şeyler öğrendi. Boş yorum yapma. Üst üste koy tak gitsin diye zamanında demişler ortaya böyle bir şey çıkmış.

• Önemli olan projenin basitliği değil, hangi seviyede emek verdiğin. Eğer senin dediğin gibi hazır aparatları birbirine montala, hazır kodu at çalışsın yaparsak tamam, bunu 10 yaşında çocuk ta yapar. Ama devreyi kendin tasarlarsan, programı satır satır kendin yazarsan, datasheetler ile kafa patlatırsan gayet öğretici ve faydalı olur.

Mesela ben arduino shield ları istesem de kullanamam çünkü kullandığım işlemci avr değil cortex-m3. Hiçbir parça için de hazır kütüphane aramak zorunda değilim, hepsini kendim yazıyorum.
  • Çok haklısın kardeşim. Bende genelde sensörlerimi baskı devre yöntemi ile yapıyorum. Evinin bir odasını sırf bu işler için ayırdım. Bu iş bende gönül işi. Hazıra konmak istesem o kadar masraf yapıp çalışma odası yapmazdım. Şu an ıp kamera ile görüntü yü telefonda gösteren bluetooth ile kontrol edilen robot için uğraşıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ****

Bana söylermisin bu basit dediğin robotlardan kaç tane yaptın veya kaç kişiye yardımcı oldun.Kaç kişi senin sayende bir şeyler öğrendi. Boş yorum yapma. Üst üste koy tak gitsin diye zamanında demişler ortaya böyle bir şey çıkmış.

Bitirme projem

• quote:

Orijinalden alıntı: ****

Çok haklısın kardeşim. Bende genelde sensörlerimi baskı devre yöntemi ile yapıyorum. Evinin bir odasını sırf bu işler için ayırdım. Bu iş bende gönül işi. Hazıra konmak istesem o kadar masraf yapıp çalışma odası yapmazdım. Şu an ıp kamera ile görüntü yü telefonda gösteren bluetooth ile kontrol edilen robot için uğraşıyorum.

Tamam da sen farklı birşey üretmiyorsun, yapılmışın aynısını görüp ben de yaparım diyorsun

Çinli telefon üreticileri gibi

Yenilik katsan neyse diyeceğim ama

Var olanları kullanıp daha gelişmiş bişey yapmak daha mantıklı...

Yoksa durmadan yapılmışı mı yapacağız

• Evet bu sözüne katılıyorum yeni ürünler ortaya koymak gerekir.
    Bak yine yapılmış olan yabancı kaynaklı bir robot yapıyorum ama Türkçe kaynak yok programı düzenleyerek üzerine birşeyler katmaya çalışıyorum. Telefonun ekranında hem kamera görüntüsü hemde yön tuşları olan bir uygulama ile yapılmış robot. Nerdeyse bitti. Şimdi bu robotu yayınlarak Türkçe kaynaklı herkesin yapabileceği hale getirmeme çok az kaldı. Yaptığım tüm robot larım farklı ama isimleri aynı bu yanıltmasın seni

• Açıkçası çok isterim bir Robot yapabilmeyi ama kod bilgim hiç yok neredeyse, biraz Visual basic o kadar ...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.