Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.927
Cevap
36
Favori
184.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • halis bey bu termoregülasyonu ben çözemedim gibi.bunu biraz açabilirmiyiz?bölge1-2-3 ten kastedilen yerler neresi?termoregülasyonu aktifmi kullanmak daha mantıklı kapalı kullanmakmı?ya da siz nasıl kullanacaksınız.gaz bağlanalı yaklaşık 2 hafta tam anlamıyla kullandım kombiyi.Yaz olması mağlum çok duş alınıyo falan tam 6 m3 gaz yaktım.bence makul gibi.birde sensys termostatta ana ekran kombi temelde durmakta.kombi bütünü seçtiğmde ana ekran elde edilemez demekte.sizdede böylemidir?şimdididen teşekkürler.
  • mesela duş suyu kullanımında sensysde alev boyunu göremiyorum.kombide var alev boyu ama sensyde yok.neden acaba?birde mesela su basıncını kombi ana ekran da yazıyor kaç bar olduğu ama sensys ana ekranda göremyorum.kombi bütün de görünür diye düşündüm ama kombi bütünü seçincede ana ekran elde edilemez yazısı çıkıyor.biraz çok sordum galiba kusura bakmayın....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurergun30

halis bey bu termoregülasyonu ben çözemedim gibi.bunu biraz açabilirmiyiz?bölge1-2-3 ten kastedilen yerler neresi?termoregülasyonu aktifmi kullanmak daha mantıklı kapalı kullanmakmı?ya da siz nasıl kullanacaksınız.gaz bağlanalı yaklaşık 2 hafta tam anlamıyla kullandım kombiyi.Yaz olması mağlum çok duş alınıyo falan tam 6 m3 gaz yaktım.bence makul gibi.birde sensys termostatta ana ekran kombi temelde durmakta.kombi bütünü seçtiğmde ana ekran elde edilemez demekte.sizdede böylemidir?şimdididen teşekkürler.

Termoregülasyon cihazın varsa dış ısı sensörü+ sensys oda termostatı ve dönüş suyu sıcaklığına evin ısınma durumuna göre kombi gidiş sıcak suyunun derecesini ayarlayarak sıcaklığı sabit tutmasıdır. Bildiğim kadarıyla bizdeki sensys ve diğer modülasyonlu oda termostatları evin ısınma şeklini belirleyip hafızasında tutuyor. Evi havalandırmak için kapıyı camı açtınız sıcaklık bir anda düşmeye başladı. Termostat bunu belirliyor kombiyi devreye almıyor, aynı şekilde dış ortam sensörü hava sıcaklığındaki düşmeyi ya da artışı kontrol ederek ev soğumadan önce müdehale edip odanın ısısının sabit kalmasını dolayısıyla evin konforunu sağlıyor. Bölge 1-2-3 olayı ise biraz daha farklı bir durum şöyle: sizin aldığınız sensys termostat bölge 1 olarak tanımlı 2 tane daha alırsanız 2 ve 3 olarak tanımlayacaksınız. Tabi bölgelere giden suyu ayırmak için ayrı vanalar ve kumanda gerekiyor. Yani 100m2 evden çok merkezi sistemle ısınan büyük yerler için geçerli bir durum bu. Adamlar programı standart yapmış en küçüğünden en büyüğüne aynı programı uyguluyorlar. normalde zaten kullanıcının teknik kodu girip parametre bölümünde gezmesini istemiyorlar.
    ben dış ısı sensörünü ve sensys termostatını küçük çocuğum olduğu için üşümesin diye aldım. Bu yüzden termoregülasyon açık olarak kullanacağım. Termoregülasyon parametresi zaten seçenekli isterseniz dış ısı sensörünü, sensys termostatı devre dışı bırakabiliyorsunuz. seçim size kalmış.
    kombi temel, kombi bütün seçeneği bende de aynı sensys de seçiyorum ekran elde edilemez diyor. ben kişiselleştirmeyi kullanıyorum şuan alev boyunu göstermiyor ancak kombinin petek mi muslukta mı açık olduğunu görebiliyorum. diğer taraftan biraz kötü bir seçenek olsa da sensys parametre menüsünden kombinin gidiş dönüş sıcaklığı, pompa hızı, fan hızı görülebiliyor.
    dediğiniz gibi cihazda bazı eksiklikler var ama ben de çok kurcaladım hatta merkezle görüştüm ama yapılacak bişey yok maalesef. cihazı bu şekilde üretmişler böyle kullanmamız gerekiyor. Ariston kısaca: ben bu cihazı kullanıcı için en uygun şekilde yazılım ve donanımla ürettim siz cihazı dış sensör + sensys ile kurun kullanın ben gidiş dönüş sıcaklığını dış ve iç ortama göre ayarlar sizi hem rahat ettiririm hem de ekonomi sağlarım derim gibi olmuş bir cihaz. valla en net sonuç bu yıl çıkacak kısmetse 3 yıllık tüm gaz faturalarım duruyor m bazında kıyaslama yapacağım artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: halils2

quote:

Orijinalden alıntı: murat23351

apartmanıza doğalgaz bağlandı benim doğalgaz işlemleri onay bekliyor alt kattaki komşum 1 haftadır doğalgazı kullanıyor kombiside benim ve mühendis yeğeninin tavsiyesi ile oda ariston evo taktırdı 1 haftadır aşağı kattan inerken sayaç hep gözüme ilişiyor belki piskolojik manyak oldum bilmiyorum artık orasını :))) komşunun sayacını ister istemez gözüm takıldı her gün 1 m^3 bir artış var emekli 2 kişi yaşlı bir çift doğalgaz kullanımı şimdilik ocak ve sıcak su sizce hergün ocak ve sıcak su kullanımı (sadece banyo )1 m^3 olur mu bir yerde yanlışlık mı var ?

2 kişi hergün duş alsa yaklaşık 0.4 m3 gaz harcar. Yemek vs. oldumu 0.6 0.8m3 gaz yakar küsürleri hergün eklediğinde 1m3 atması normal gibi. Ki sizin baktığınız zaman dilimi 24 saatte bir mi? Belki daha uzun zamn aralığında kontrol ediyorsunuzdur. Sağlıklı değer için ya 24 saatte bir kontrol edin ya da en güzeli faturayı kontrol edin. Kombim açılalı tam 1 ay oldu 9m3 gaz harcamışım tabi bunun içinde gereksiz yere petek ısıtması ve kullanım suyu da mevcut. Suyun sabit sıcaklıkta gelip gelmediği peteklerin ısınıp ısınmadığını oda termostatının modülasyonunu termoregülasyonun etkisini denemek için bayağı çalıştırdım kombiyi. Son gelen faturam 1.5 aylık 15.15tl aylık 8 9m3 gaz tüketimim oluyordu yazın. önümüzdeki ay bakalım yeni kombi faturam nasıl gelecek. Kombim aldığım her duşta 0,19m3 gaz harcıyor yaklaşık olarak 15 dakikaoda ve 37 derecede. Yaklaşık ölçümlerim bu şekilde. Siz daha da iyisi kendi kullanımınızda harcadığınız tüketimi gözlemleyin. Daha sağlıklı veri elde etmiş olursunuz.

halis hocam hergün sabah fırına giderken bakıyorum... yaşlı çift hergün banyo yapacaklarınıda sanmıyorum.... sıcak su sadece banyodur çünkü bulaşık veya çamaşır mak. durumundan dolayıda ekstra sıcak su kullanımları da yok??? halis hocam bide okunan veri en sağdan 3 kırmızı veri okunmaz acaba yanlış mı görüyorum diye kırmızın hemen yanında ilk siyahlı olan ibare 1 -1 artıyor.... acaba yukardada bir konuda bahsetmiştin ilk aklıma geleni düşünüyorum sürekli sıcak suyu sabit ısıda tutuyor vb demiştin yaa acaba omu aktif olabilir adamlarda ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: halils2

quote:

apartmanıza doğalgaz bağlandı benim doğalgaz işlemleri onay bekliyor alt kattaki komşum 1 haftadır doğalgazı kullanıyor kombiside benim ve mühendis yeğeninin tavsiyesi ile oda ariston evo taktırdı 1 haftadır aşağı kattan inerken sayaç hep gözüme ilişiyor belki piskolojik manyak oldum bilmiyorum artık orasını :))) komşunun sayacını ister istemez gözüm takıldı her gün 1 m^3 bir artış var emekli 2 kişi yaşlı bir çift doğalgaz kullanımı şimdilik ocak ve sıcak su sizce hergün ocak ve sıcak su kullanımı (sadece banyo )1 m^3 olur mu bir yerde yanlışlık mı var ?

2 kişi hergün duş alsa yaklaşık 0.4 m3 gaz harcar. Yemek vs. oldumu 0.6 0.8m3 gaz yakar küsürleri hergün eklediğinde 1m3 atması normal gibi. Ki sizin baktığınız zaman dilimi 24 saatte bir mi? Belki daha uzun zamn aralığında kontrol ediyorsunuzdur. Sağlıklı değer için ya 24 saatte bir kontrol edin ya da en güzeli faturayı kontrol edin. Kombim açılalı tam 1 ay oldu 9m3 gaz harcamışım tabi bunun içinde gereksiz yere petek ısıtması ve kullanım suyu da mevcut. Suyun sabit sıcaklıkta gelip gelmediği peteklerin ısınıp ısınmadığını oda termostatının modülasyonunu termoregülasyonun etkisini denemek için bayağı çalıştırdım kombiyi. Son gelen faturam 1.5 aylık 15.15tl aylık 8 9m3 gaz tüketimim oluyordu yazın. önümüzdeki ay bakalım yeni kombi faturam nasıl gelecek. Kombim aldığım her duşta 0,19m3 gaz harcıyor yaklaşık olarak 15 dakikaoda ve 37 derecede. Yaklaşık ölçümlerim bu şekilde. Siz daha da iyisi kendi kullanımınızda harcadığınız tüketimi gözlemleyin. Daha sağlıklı veri elde etmiş olursunuz.

halis hocam hergün sabah fırına giderken bakıyorum... yaşlı çift hergün banyo yapacaklarınıda sanmıyorum.... sıcak su sadece banyodur çünkü bulaşık veya çamaşır mak. durumundan dolayıda ekstra sıcak su kullanımları da yok??? halis hocam bide okunan veri en sağdan 3 kırmızı veri okunmaz acaba yanlış mı görüyorum diye kırmızın hemen yanında ilk siyahlı olan ibare 1 -1 artıyor.... acaba yukardada bir konuda bahsetmiştin ilk aklıma geleni düşünüyorum sürekli sıcak suyu sabit ısıda tutuyor vb demiştin yaa acaba omu aktif olabilir adamlarda ?

:) o benim aklıma hiç gelmedi olabilir. çünkü comfort modu açıkken kombi baya sık devreye giriyor. açık bırakılmış olabilir. bir kontrol etmekte fayda var :)

• Arkadaşlar Merhaba,

Kısmetse eylül'de düğünüm var. Evimi yerden ısıtma yaptım. Ortalama 2,5 top oksijen bariyerli 16'lık boru gitti. 450 metre civarı. Boruların 1 metresi 0,133 litre hesabından 59-60 litre su demektir.

Tesisatın yerden ısıtma olması dolayısıyla en düşük ısıda en az yakan kombinin Genus Pre. Evo olması tercih sebebim. Fakat kafamda şöyle bir soru var.

Kombinin Bar-basınç düzenleyicisi bana yeter mi? Basınç düşürücü almalımıyım.
    Kombi ortalama 60 litre suyu devir edebilecek mi? Pompa almalımıyım.

Piyasada araştırmalarımda bir tek DD Nitromix kombinin kullanım kılavuzunda "Yerden ısıtmaya uyumludur." yazısı bulunuyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leteral -- 15 Ağustos 2013; 2:35:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: leteral

Arkadaşlar Merhaba,

Kısmetse eylül'de düğünüm var. Evimi yerden ısıtma yaptım. Ortalama 2,5 top oksijen bariyerli 16'lık boru gitti. 450 metre civarı. Boruların 1 metresi 0,133 litre hesabından 59-60 litre su demektir.

Tesisatın yerden ısıtma olması dolayısıyla en düşük ısıda en az yakan kombinin Genus Pre. Evo olması tercih sebebim. Fakat kafamda şöyle bir soru var.

Kombinin Bar-basınç düzenleyicisi bana yeter mi? Basınç düşürücü almalımıyım.
    Kombi ortalama 60 litre suyu devir edebilecek mi? Pompa almalımıyım.

Piyasada araştırmalarımda bir tek DD Nitromix kombinin kullanım kılavuzunda "Yerden ısıtmaya uyumludur." yazısı bulunuyordu.

kullanmakta olduğum genus pre. evo (24kw 20000kcal) kombi menümde yerden ısıtma seçeneği mevcut ama sizin dediğiniz 50 60 lt suyu ısıtmaya yeterli gelir mi onu bilemem. bunla ilgili hangi güçte kombi gerektiğini öğrenmelisiniz.

• Evin gazı bugün açıldı. malesef kombiyi ve termostatı bayramda çalıştıramadım. kısmetse kurban bayramında inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drezin

Evin gazı bugün açıldı. malesef kombiyi ve termostatı bayramda çalıştıramadım. kısmetse kurban bayramında inşallah.

Hayırlı olsun. Ama neden maalesef dediğinizi anlayamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halils2 H kullanıcısına yanıt
    halils2 merhaba. Ankara da yaşıyorum.kombide Edirne de. her zaman gidip denemek ve ayarları yapmak mümkün olmadığı için öyle yazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drezin

halils2 merhaba. Ankara da yaşıyorum.kombide Edirne de. her zaman gidip denemek ve ayarları yapmak mümkün olmadığı için öyle yazdım.

hatırladım şimdi daha önce yazmıştınız. tekrar hayırlı olsun umarım iyi sonuçlar alırsınız.
  • sonunda 3 gün oldu doğalgazım bağlandı... ariston kombiyi deneme amaçlı olarak çalıştırırdı servis kullanımı kolay bir ürün... servisin kombiyi anlatırken kapatma işlemini direkt kombinin yanındaki kombiye takılan sigortadan kapatılmasını söyledi bende kombinin üzerindeki düğme boş boşunamı yapılmış dedim yok dedi o ısrar etti ben ısrar ettim tamam dedi sen düğmeden kapat dedi servisçi , inanamıyorum gerçek mi söylüyor diye hatta kendisine sen tvyi çamaşır mak. direkt prizden mi çıkarıyorsun dedim. size servis ne dedi bu kombinin kapatılması konusunda ? bide şalterden kapattıktan sonra tekrar açayım dedim açtığımda musluk ve petek sıcaklık değerleri aynı iken kombinin saat ve tarih ilk kurulumundaki tarih ve zaman yanıp sönüyordu tekrardan ayarladım kombi üzerinden kapattım bu sefer ?? sizde de bu şekilde mi şalterden de kapatıldığında tarih ve zamanı unutması ?
  • murat23351 M kullanıcısına yanıt
    Maalesef servis kalitesi Türkiye'de içler acısı. Siz kombiyi şalterden kapatırsanız cihazının içindeki korumaları devre dışı bırakırsınız, mesela donma koruması, antiblokaj koruması v.s. Şalterin tek bir görevi vardır o da elektrik darbelerinden korumaktır.
  • quote:

sonunda 3 gün oldu doğalgazım bağlandı... ariston kombiyi deneme amaçlı olarak çalıştırırdı servis kullanımı kolay bir ürün... servisin kombiyi anlatırken kapatma işlemini direkt kombinin yanındaki kombiye takılan sigortadan kapatılmasını söyledi bende kombinin üzerindeki düğme boş boşunamı yapılmış dedim yok dedi o ısrar etti ben ısrar ettim tamam dedi sen düğmeden kapat dedi servisçi , inanamıyorum gerçek mi söylüyor diye hatta kendisine sen tvyi çamaşır mak. direkt prizden mi çıkarıyorsun dedim. size servis ne dedi bu kombinin kapatılması konusunda ? bide şalterden kapattıktan sonra tekrar açayım dedim açtığımda musluk ve petek sıcaklık değerleri aynı iken kombinin saat ve tarih ilk kurulumundaki tarih ve zaman yanıp sönüyordu tekrardan ayarladım kombi üzerinden kapattım bu sefer ?? sizde de bu şekilde mi şalterden de kapatıldığında tarih ve zamanı unutması ?

hayırlı olsun yeni kombiniz. kullanma klavuzunda saat tarih hafızası 2 saat olarak belirtilmiş. siz şalteri kapattıktan 2 saat sonra hafızasını siler. ben kapatıp 2 saat beklemedim hiç ama klavuzda böyle belirtildiyse herkes de aynıdır. siz kombinizi üzerindeki düğmeden kapatın eğer kapatmanız gerekiyorsa. Ama sigortayı kapatırsanız her duş alımında açmanız gerekecek tabi ayarları da yeniden yapmanız gerekecek.

• Şimdi sıcak su kullanmayacam güneş enerjisi var.... doğalgazı ocakta kullanımı ile bir durum gözüme çarptı sanki tüpe oranla çayı,yemekleri geç pişiriyor gibi geldi :)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Maalesef servis kalitesi Türkiye'de içler acısı. Siz kombiyi şalterden kapatırsanız cihazının içindeki korumaları devre dışı bırakırsınız, mesela donma koruması, antiblokaj koruması v.s. Şalterin tek bir görevi vardır o da elektrik darbelerinden korumaktır.

vavalla ariston servisini zorlu grup almış yani iklimsa bunlarda böyle yapıyorlarsa ne diyem ben
  • quote:

Şimdi sıcak su kullanmayacam güneş enerjisi var.... doğalgazı ocakta kullanımı ile bir durum gözüme çarptı sanki tüpe oranla çayı,yemekleri geç pişiriyor gibi geldi :)))

Size öyle geliyor .
  • Merhabalar. Baymak falke condense alacaktım fakat bu kombiyi görünce fikrimi değiştirdim. Işıklı falan hoş olmuş :) Garanti süresi 3 yıl mı oluyor? Uzatma şansımız var mı? Yakın zamanda alan arkadaşlar bilgi verebilir mi acaba?
    Bu arada doğal gazın ısıl değeri LPG'ye göre daha düşük. O yüzden geç kaynıyor sanırım.

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları...

• garanti süresi 3 yıl ben 5 yıl biliyordum sitesinde görmüştüm hoşumada gitmişti facebook da ariston türkiye mesaj attım bu nasıl oluyor diye onlarda mayıs/haziran temmuz ayında ariston taktıran kişilere ek 2 yıl garanti 2 ayda ücretsiz tüm bakım yaptırıyorlarmış yani ben 15 günle kaçırdım artı 2 yılı... doğalgazda 1 haftadır yemekler geç pişiyor bende hanıma kızıyordum :)))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 27 Ağustos 2013; 8:33:43 >
  • 31 temmuza kadar evo model kombi aldıysanız 31 ağustosa kadar evrakları doldurup ariston therm gruba göndermeniz dahilinde ek 2 yıl garanti geliyor. İlk kampanya 30 hazirana kadardı sonra temmuza uzattılar ben de temmuz 11de almıştım üzülüyordum sonra siteyi tekrar kontrol ettiğimde garanti süresinin uzatıldığını gördüm ve müracaat ettim. Evraklarını gönderenlerin ek garanti belgeleri eylül ayı içerisinde gönderilmeye başlanacakmış.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.