Şimdi Ara

---ARİSTON KOMBİ KULLANANLAR DERNEĞİ--- (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
474
Cevap
21
Favori
141.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bizim fatura geldi.. ilk ay için 211 metreküp kullanmışız.. başkasına, viessman-baymak kullanan komşularımız 450-500 metreküp arasında kullandılar.. ilk aydan %50'den daha fazla karımız oldu.. teşekkürler ariston clas premium kombi

yalnız şöyle bir sıkıntı var şuan, kullanma suyunu biz 42 dereceye ayarlıyoruz mesela ki yetiyor ama, kombimiz 50-55... gittikçe daha fazla ısıtmaya devam ediyor musluk açık kaldığı müddetçe.. sanırım bir sorun var ama, kıştan sonraya bırakıcaz gibi bu sorunu.. zira eziyet çekmek niyetinde değiliz şu aylarda

• Merhaba Class premium iki gündür kullanıyorum fakat kombi alevi sürekli çalışıyor yani mavi led brulor ışığı sürekli yanıyor bir dakikadan daha az sonuyor tekrar yaniyor sayaç surekli donüyor derece farketmiyor 40 derecedede 60 derecedede surekli yaniyor yalnız 60 olunca sayaç daha hızlı donüyor bu kombinin özelliğimi böyle arkadaslar kullanan veya bilen varsa cevap yazarsa çok teşekkür ederim
  • Bişey soracagım arkadaşlar. Sıcak suyu açtıgınızda kombiden ses geliyornmu. Böyle bilye sesi gibi bi ses.
  • Merhaba Ariston Class premium kullananlar sizin kombinin alevide sürekli yaniyormu yani üzerindeki mavi lamba bende hiç sönmüyor dolayısına sayaçta hiç durmuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hguler27

Merhaba Ariston Class premium kullananlar sizin kombinin alevide sürekli yaniyormu yani üzerindeki mavi lamba bende hiç sönmüyor dolayısına sayaçta hiç durmuyor

Sicaklik ayarini sifira dusurursen soner.
    Eger ayarladiginiz sicaklik degeri sifirdan farkliysa kombi yanmaya devam edecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tungakağan

Bırakın bu ayakları arkadaş evi 18-20 derece yapıp kıçın donarak oturursan tabii 211 metreküp harcarsın ilginçsiniz ya.

Arkadasim sen de kulkedisi gibi hamam gibi evde bogulmuyorsan o baska.
    Arada biraz da soguk havayi kemiklerimizde hissedelim de yasadigimizi anlayalim.
    Benim yeni kombiyle gaz sarfiyatini 220m3/ay degerinin altina dusurmeye calisiyorum.
    @45oC'de 24 saat yanarsa sarfiyat aylik 223m3 oluyor.
    Oda sicakligi gun icinde ~21-21.5 arasinda degisiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: photo_canon1

Böyle bir başlık açma gereği duydum ki kim aristoncu bilelim. Sorunlarımızı, çözümleri, memnuniyet ve memnuniyetsizliklerimizi paylaşırız buradan. Eminim forumda birçok kullanıcısı vardır. Viessman, vailant kadar olmasa da.. eski/yeni/yoğuşmalı/yoğuşmasız buradan herşeyi paylaşalım. ayrıca ilk mesajları "x modeli sahibiyim" diye de belirtebilirsiniz ki almaya niyetlenenlere yardımcı olabilelim.

İlk soru benden

Ariston Clas Premium(yoğuşmalı) kombi sahibiyim ve buna oda termostatı bağlamak istiyorum. Servis gelirse 25 lira alacakmış servis ücreti olarak. Zaten termostatın kendisi 25 liraya aldım neyine birde, oda termostatı kadar da para vereyim? garanti dışı kalmaz sanırım ben taksam da yalnız, neresine bağlandığını bilmem gerekiyor. Bilgisi olan varsa ve fotoğraflı, kolay, anlaşılır bir şekilde anlatımı paylaşmak mümkünse çok sevinirim.

Termostadi taktirtinizmi acaba

• quote:

quote:

Böyle bir başlık açma gereği duydum ki kim aristoncu bilelim. Sorunlarımızı, çözümleri, memnuniyet ve memnuniyetsizliklerimizi paylaşırız buradan. Eminim forumda birçok kullanıcısı vardır. Viessman, vailant kadar olmasa da.. eski/yeni/yoğuşmalı/yoğuşmasız buradan herşeyi paylaşalım. ayrıca ilk mesajları "x modeli sahibiyim" diye de belirtebilirsiniz ki almaya niyetlenenlere yardımcı olabilelim.

İlk soru benden

Ariston Clas Premium(yoğuşmalı) kombi sahibiyim ve buna oda termostatı bağlamak istiyorum. Servis gelirse 25 lira alacakmış servis ücreti olarak. Zaten termostatın kendisi 25 liraya aldım neyine birde, oda termostatı kadar da para vereyim? garanti dışı kalmaz sanırım ben taksam da yalnız, neresine bağlandığını bilmem gerekiyor. Bilgisi olan varsa ve fotoğraflı, kolay, anlaşılır bir şekilde anlatımı paylaşmak mümkünse çok sevinirim.

merhaba arkadasim,
    PM'ini aldim. Yalniz cevap yazma yetkisi vermedi???
    Cok da detayli yazmistim, butun yazdiklarim bosa gitti.
    Herneyse
    evim 90m2 Salon+YO pencereleri Kuzey doguya bakiyor.
    50'de 8.52m3/gun
    55'te 12.58m3/gun
    45'te 7.53m3/gun yakit yakti.

Saygilar,
    Yalcin

• quote:

quote:

İlk soru benden

Arkadasim PM'ini aldim.
    Evim: Istanbul 90m2 8.1m petek var 5.6m'si acik.
    50 derecede 8.52m3/24saat yakiyor.
    Bilmiyorum siz nerede yasiyorsunuz, ama 145m2 eve 8.6m petek bana az gibi geldi.
    Ama 15m3 de 145m2 eve sanki normal gibi ve benim kullanimimla orantili.

Burada bu konuda daha uzman arkadaslar var ve daha detayli hesap gerektirir (evin bulundugu mahal evin yonu oda hacimleri... petek boylarinin saptanmasi icin bilinmesi gerekir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalc1911 -- 30 Aralık 2011; 0:42:11 >

• merhaba arkadaşlar aranızda ariston rc w modulasyonlu oda termostatı kullanan varmı tecrubelerini paylaşsın yerden ısıtmada kullanacam şu anki sarfiyat 7.5-8 metre günlük 22 derecede on-of oda termostatı honeywell cm 707 degiştirmeye gerek varmı teşekürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mac14

merhaba arkadaşlar aranızda ariston rc w modulasyonlu oda termostatı kullanan varmı tecrubelerini paylaşsın yerden ısıtmada kullanacam şu anki sarfiyat 7.5-8 metre günlük 22 derecede on-of oda termostatı honeywell cm 707 degiştirmeye gerek varmı teşekürler

ben kullanıyorum ve gayet memnunum iyiki almışım günlük sarfiyatım 5 ile 6.5 m3 arası değişiyor evim net 97 m2 petek boyu 8.6m almanızı tavsiye ederim bu arada benim kombi class premium yer tekirdağ/çorlu

• quote:

Orijinalden alıntı: wolfmen_80

quote:

merhaba arkadaşlar aranızda ariston rc w modulasyonlu oda termostatı kullanan varmı tecrubelerini paylaşsın yerden ısıtmada kullanacam şu anki sarfiyat 7.5-8 metre günlük 22 derecede on-of oda termostatı honeywell cm 707 degiştirmeye gerek varmı teşekürler

ben kullanıyorum ve gayet memnunum iyiki almışım günlük sarfiyatım 5 ile 6.5 m3 arası değişiyor evim net 97 m2 petek boyu 8.6m almanızı tavsiye ederim bu arada benim kombi class premium yer tekirdağ/çorlu

sorması ayıp ama ne kadar aldın hocam?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wolfmen_80

quote:

sorması ayıp ama ne kadar aldın hocam?

dış hava sensörüyle birlikte 250tl idi ama artık bulunmuyor zannedersem

• quote:

Orijinalden alıntı: rifat302222

http://www.kombiteknikservisiankara.com/

burası reklam yerine mi benziyor sence?
  • dış hava sensörüyle birlikte 250tl idi ama artık bulunmuyor zannedersem

yerden ısıtmalı bir sısteme gerek varmı karar veremedim servis yok diyor net ısıtma alanı 85 metrekare
  • selam ariston genus kombim var.
    2 aydır kullanıyorum.

yoğuşmalı almadığıma pişmanım...

termostatın nereye takıldığını biliyorum.
    resimle paylaşırım ama şu anda zamanım yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhanjan

selam ariston genus kombim var.
    2 aydır kullanıyorum.

yoğuşmalı almadığıma pişmanım...

termostatın nereye takıldığını biliyorum.
    resimle paylaşırım ama şu anda zamanım yok...

hayırlı olsun hocam..

fotoğraf paylaşımını bekliyorum

• kombinin kapağının açılması

• kapağı açarken nazik olun kırılabilir

SİYAH KABLOYU KLEMENTS TEN ÇIKARIN YERİNE TERMOSTAT KABLOSUNU TAKIN.
    TERMOSTAT KABLONUZ 2 X 0.75 OLSUN.
    ARTI EKSİ YOK.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhanjan -- 7 Ocak 2012; 13:10:25 >

• KOMBİMDEN MEMNUNUM.
    AMA ŞİMDİKİ AKLIM OLSA PETEKLERİ ÇOK DAHA UZUN TUTUP YOĞUŞMALI BİR KOMBİ ALMAK İSTERDİM.
    BU CLASS OLUR BİRAZ DAHA BÜTÇE MÜSAİTSE PRİMEUM OLURDU.
    AMA KOMBİ BİR KERE ALINAN BİR ŞEY,OLMUŞKEN PREMİUM OLSUN DERİM...

SERVİSE BEN TERMOSTATIMI BAĞLATMADIM
    ANALOG BİR TERMOSTATIM VAR.
    EVİM ANKARADA 3 CEPHELİ GÜNEY, GÜNEYBATI, KUZEY. ALT KATTA OTURAN YOK DAİRE BOŞ.
    ISI YALITIMI YOK.
    55 D BİLE ISINAMIYORUM.
    KOMBİNİN BİR KABAHATİ YOK EV ÇOK AÇIK KONUMDA YANLAR BOŞ ALT BOŞ ...
    O YÜZDEN TERMOSTAT TÜKETİMİ DAHADA YÜKSELTECEĞİNDEN TERMOSTATI TAKMADIM AMA NASIL TAKILDIĞINI SERVİS İLK GELDİĞİNDE BANA GÖSTERDİ SAĞOLSUN.
    BENDE SİZİNLE PAYLAŞTIM.

BİNAMIZA BU YAZ DIŞARDAN YALITIM YAPICAZ ALT KOMŞUDA GELİRSE TERMOSTAT TAKABİLİRİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhanjan -- 2 Aralık 2014; 19:58:25 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.