Şimdi Ara

Ariston kombi, termostat bağlantısı yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2008 senesinden beri kullandığım Ariston kombiye evde bulduğum ama nereden geldiğini hatırlamadığım aşağıda ki in-term termostadı takacağım, kombi kartında TA1 çıkışını buldum, bu çıkışı termostat girişine bağlayacağım, ancak kombi kartı üzerinden termostadın çalışması için voltajı nereden alabilirim, bulamadım, kombi eski olduğu için kitabını da bulamadım, evde ama kim bilir nerede?

Burada solda enerji bağlantısı var, 3 ile 5 e TA1 bağlantısı yapacağım, 4e de şasi vereceğim herhalde?

Buda kombi kartım,
    En solda ki ikisi TA1 çıkışları,

Evim 85m2 dışarıdan 3cm içeriden 2cm izolasyonlu, en üst kat, çatı izolasyonlu ondülün çatı, bir oda kuzey/doğu cepheli, diğer kısımlar, doğu/güney gibi kalıyor, ben termostadı, koridor veya çekerse salona koymayı düşünüyorum, yatak odası en soğuk oda oraya gerek yok, çocukların oda en sıcak oda oraya de gerek yok diye düşündüm....

Yardımcı olursanız sevinirim, herkese teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz_sea -- 23 Nisan 2020; 13:0:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ta1: oda termostatı
    ta2: terden ısıtma oda termostatı
    se: dışhava sensörü
    ta1 normal on off(elindeki termostat) bağlanır
    termostatın 220v girişini istediğin yerden, kombinin yakınından alacaksın. N L yeri farketmez, kombinin ta1den çekeceğin iki kabloyuda no ve com bağlanacak nc boş kalacak. yönleri yeri farketmez kısaca;
    ta1den alacağın iki kabloyu no ve com bağlayacaksın(ada termostat alıcı istasyon), kumanda panelini odaya taşıyabilirsin(pilli olan/çevirmeli olan/oda termostatı verici istasyon)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebu abdillah

ta1: oda termostatı
    ta2: terden ısıtma oda termostatı
    se: dışhava sensörü
    ta1 normal on off(elindeki termostat) bağlanır
    termostatın 220v girişini istediğin yerden, kombinin yakınından alacaksın. N L yeri farketmez, kombinin ta1den çekeceğin iki kabloyuda no ve com bağlanacak nc boş kalacak. yönleri yeri farketmez kısaca;
    ta1den alacağın iki kabloyu no ve com bağlayacaksın(ada termostat alıcı istasyon), kumanda panelini odaya taşıyabilirsin(pilli olan/çevirmeli olan/oda termostatı verici istasyon)
    İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim, yarın bağlantıyı yaparım inşallah, kombiye gelen sigortadan beslemeyi alırım artık...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.