İçerisinde i7 7700hq cpu ve nvidia gtx 1060 6 gb gpu bulunmaktadır. Birkaç yıl önce yanmıştı ve teknik servise yollayıp BIOS Chipset yanığı olduğu söylenip değişimi yapılmıştı. Bu anakartı tamir ettirip satabilir miyim ve kaça gider veya bozuk hali ile satarsam kaça gider öğrenmek istiyorum. Bilgisi olanlardan ricam olur. |
Arızalı Monster Tulpar T7 V13.1 Anakartı
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Değişimi yapıldığı halde mi çalışmıyor, anlamadım. Şuan nesi var anakartın?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayır açıklık getireyim hemen. Laptop bozulduğu için yollamıştım BIOS chipset arızası var değişim yapılması lazım denmişti. Yeni anakart takılıp yollandı teknik servisten. Eski bozuk anakartta yollandı. Bu bozuk anakartı ayrıca satmak istiyorum. Ancak tamiri mümkünse tamir ettirip satabilirim de. Sorduğum bu anakartı arızalı satarsam kaça satabilirim? Tamir edilirse kaça satabilirim?
-
Tamir etmeden alıcı çıkmaz muhtemelen, hani yavaş satılır. Çünkü BIOS çipi değiştiğinde de açılmama riskini düşünür alıcılar.
Anakart tamiri yapan yerler var. BIOS çipi değiştirilip tamir edilebilirse çok daha kolay satılır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yukarıdaki özelliklere göre tahmini fiyat ne olur hem tamir edilme hem tamir edilmeme durumda ?
-
Sahibinden'de modele göre aratın hocam. Aynı model yoksa da aynı özelliklerde bir anakarta bakın.
-
2000-2500tl arasında teklif geliyor. Uygunluğu nedir sizce?
-
Anakartı satın almak için mi, onarım için mi bu teklif?
Satın almak içinse Sahibinden'de 5 bine yanık anakart satan var. Yani 5 bin lira etmiyor yanık hali, etse o ilan orada olmazdı. Eğer tamiri ile uğraşamayacaksanız isterseniz o fiyata verin gitsin. Tamir edildiğinde farklı fiyata satılır ama tamir masrafı ne olur bilemem. Hani çok yaygın bir ürün de değil, kapış kapış gidecek bir ürün değil. İster de siz de 4 bine ilana koyun, alan çıkarsa verirsiniz, çıkmazsa fiyat kırarsınız vs. Ya da teklifi verene satın gitsin, neticede elde fazladan olan ürün, zarar etmiş olmayacaksınız her türlü...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 13 Ağustos 2024; 3:44:40 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X