Şimdi Ara

Arızalı seagate disklerin garantiden değiştirilmesi. (108. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.215
Cevap
40
Favori
155.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    20 tl mi?

nasıl yoladınız? ben geçen ay gönderdim .1 kg yu az geçiyordu. önce 90 tl dedi.
    sonra güç bela 75 tl ye indirdik. 10 gr düşük yazdı.
    1 yıl önce 45 tl idi..
    Bu PTT nin içine AKP kaçmış.. En pahalı kargodan bile daha pahalı artık.

Siz kayıtsız küçük mektup olarak mı yolladınız?
  • mikail13 kullanıcısına yanıt
    Hocam eklemeyi unuttum herhalde. Taşınabilir 2.5" benim disk :) 184 gram falandı paket. Fakat yine de az tuttu bence. Zamanında Turknet için zarf yolladım (1 sene önce) 15 lira tutmuştu. Taahhütlü olarak gönderildiğini söylemişti çalışan. Adrese teslim takipli o kadar :)

Edit: 19 Haziran tarihinde 25.4 TL'ye (184 gram paket, taahhütlü olarak gönderildi.) kargoya verdiğim cihaz 27 Haziran'da Seagate'e teslim edildi. 28 Haziran itibariyle de Seagate sisteminde teslim alındı olarak görünüyor. Henüz Seagate yeni ürün gönderimi yapmadı. Yaptığında tekrar editlerim burayı.

Edit 2: Diskin yenisi (seri numaraları karşılaştırdım) 28 Haziran'da yani diskin sistemde teslim alındı olarak göründüğü gün Seagate tarafından UPS kargo ile gönderilmiş. 2-3 iş gününde gelecek gibi duruyor. Teslim alınca da yazarım.

Edit 3: 29 Haziran tarihinde kargom UPS ile Türkiye'ye giriş yaptı. Giriş yaptıktan bir süre sonra gümrük işlemleri için bekleniyorsunuz gibi bir mesaj geldi. Ben de tabi merakla UPS'i aradım. Size otomatik bir mesaj gelmiş, kargonuzun zaten tüm masrafları ödenerek tarafınıza gönderilmiş, yapmanız gereken bir şey yok dendi. Kargomun bugün yani 2 Temmuz'da teslim edilmesi bekleniyor. Teslim alınca tekrar editlerim.

Edit 4: Cihazı 2 Temmuz tarihinde teslim aldım. Yani gönderdikten tam 13 gün sonra. Türkiye'de de garantim vardı fakat göndermemekle akıllılık ettim. Süründüreceklerdi ve sonuç olarak kullanıcı hatası diyeceklerdi. Yol parasına, kargo parasına değmez cidden. Direk Hollanda'ya gönderin kafanız rahat etsin. Benden bu kadar görüşürüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogulcanozugenc -- 2 Temmuz 2018; 18:50:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ogulcanozugenc

Ben de Türkiye'deki garanti firmaları naz yapar diye direk Hollanda'ya gönderdim diskimi. Gönderimi dün sağladım. Gelişmeleri yazarım buradan. Ayrıca artık Türkiye'den direk kabul etmiyorlar. Bir uyarı çıkıyor. Fakat bu uyarıyı "Distribütör firmam kapandı." gibi bir seçenek var onu işaretleyerek aşabiliyoruz. 25.4 TL tuttu PTT ile. Israrla en ucuz şekilde gönderin demiştim böyle oldu. Burada 60-70 TL'ye gönderen var niye o kadar para verdiniz acaba anlamadım

Kargomu takip ettiğimde bugün yurt dışına çıkışı sağlandı olarak gördüm. Bakalım neler olacak.
    Geçen sene bende gönderdim 70 tl tuttu ucuz göndermenin yolu neymiş merak ettim

• Arkadaş 2.5 inch disk göndermiş. Kutuyu mümkün olduğu kadar hafif ve küçük tutmak lazım. Hızlı ve taahhütlü diye 2 farklı gönderi var. Taahhütlü ile gönderin. Bana taahhütlü 54, hızlı 68 dediler. Israrla hızlı gönderelim dediler kabul etmedim. 14 lira 14 liradır.

2 temmuzda gönderdim, dün yeni disk geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi storm -- 13 Temmuz 2018; 22:48:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • storm kullanıcısına yanıt
    Ben ambalajına bayağı uğraştım kendi sitesinde ambalaj tarifi yapaılmış ona yakın sağlamlıkta olmuştu tabi kabul görmez diye o şekilde yapmıştım sıfır kart geldi pişman da değilim
  • derbentkoylu D kullanıcısına yanıt
    Bende şeffaf sert plastik disk kutusu vardı onunla göndermiştim. O kutu güzeldi birkaç tane daha bulmam lazım. Kenarda tutmak ve taşımak için idealdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikail13

uzun format yapın . %90 düzelir.
    41 oldu kendi kendine bad sector ... ben n11'deki bir satıcıdan almıştım , nereye göndermem mantıklı ?
  • Benim Seagate Expansion 4TB 3.5" USB3.0 Taşınabilir Disk'im arzalandı arkadaslar.Bilgisayara taktığımda usb aygıtı olarak taktığım gözüküyor fakat bilgisayarımda gözükmüyordu ve kutuda sabit mavi ışık yanıyordu. Ürünü hepsiburadadan aldığım için tüm eşyalarını jilatinlerini eksiksiz kutu içine koyup hepsiburadaya yolladım (aras kargo ile yollayın dediler).Bana gelen yanıt bunlar ; birkaç günde bir mail atılıyor yetkili serviste biz ekstra kontorl ediyoruz diye

Bu mail 16.08.2018de geldi

Merhaba Doğukan
    numaralı siparişinizde bulunan Seagate Expansion 4TB 3.5""
    USB3.0 Taşına ürününüz teknik serviste olup işlemleri devam etmektedir.
    Ürünün yasal teknik servis süresi tarafımıza ulaştıktan sonra en fazla
    20 iş günüdür.Ürününüz şuan 4. iş günündedir.
    Yasal süre içerisinde ürününüzle ilgili tüm teknik servis işlemleri
    Hepsiburada tarafından günlük olarak takip edilmektedir.
    Yetkili servise giriş tarihi: 12.8.2018

Bu mail de bugün geldi ;

Sayın Doğukan,

no'lu sipariş numarasına ait hepsiburada.com’dan satın aldığınız ve arızalı/kusurlu olduğu için geri gönderdiğiniz Seagate Expansion 4TB 3.5" USB3.0 Taşına isimli ürünün kontrol ve teknik servis işlemleri devam etmektedir.

Ürünün teknik servis süresi yasal olarak 20 iş günü olup ürün işlemleriniz teknik servis tarafından henüz sonuçlandırılamamıştır. Bu sebeple ürününüz tarafımızdan özel takibe alınmıştır. Bu aşamada ürününüz ile ilgili sonuç bilgisi tarafımızdan iletilecektir.

Dilerseniz, "Hesabım" sayfasındaki "İade ve Geri gönderim" bölümündeki “Başvuru Takibi” nden bu süreci siz de takip edebilirsiniz.

Hepsiburada.com İade ve Geri Gönderim Başvuru Takibi

Hepsiburada.com'u tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.
    www.hepsiburada.com

Sizce hdd tamir edilir mi veya yenisini yollarlar mı 20 iş günü içinde ? Lütfen cevaplarsanız çok sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dokucan -- 29 Ağustos 2018; 14:20:59 >

• Benim de 2tb diskim var onu göndericem kayıt falan açtım ama bu antistatik poşet midir nedir onu nerden bulucam ?

Edit 1: o poşeti bulamadım bende başoncuklu poşete sarıp sarmaladım bugün PTT kargo ile gönderdim. Pek umudum yok bakalım süreç ne olacak

Edit 2: Kargo 12 Ekim’de onlara teslim edildi. Şuan hareketlilik yok.

Edit 3: Bugün yani 15 Ekim’de mail geldi. Göndermişler ama değişip değişmediğini anlamadım. Gelince görürüm artık.

Edit 4: Bugün yani 23 Ekim’de yeni disk geldi. Aslında geçen hafta gelmişti ama bulunduğum yere kargo haftada bir geliyor ondan dolayı bekleme süresi uzadı ve tam 3 hafta da gitti ve geldi. Adamlara helal olsun benim yere düşürüp bozulan diskimi dahi değiştirdiler. Konuyu uzun zaman önce açan arkadaşa da teşekkürler onun sayesinde masraftan kurtuldum.

Edit 5: Disk arızalı sanırım. Dosyayı kopyalıyorum,takılıyor sonra devam ediyor. Boyutu küçük olsa dahi takılma oluyor. Yapacak bir şey yok en azından çalışıyor.

Arızalı seagate disklerin garantiden değiştirilmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wiru5 -- 23 Ekim 2018; 12:4:38 >

• seagate 2 tb harici hard disk var ikinci el aldım. karton ambalaj ve hdd kutusu arkasında yazan seri nolar aynı. fakat hd tune ile baktığımda gördüğüm seri no farklı bu normalmi? ayrıca bad se4ctor taraması yapıyorum sabah 10.30 da başlattım. şuan saat 18.14 ve henüz 3 de bir i ancak tamamlandı normalmi bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: wiru5

Benim de 2tb diskim var onu göndericem kayıt falan açtım ama bu antistatik poşet midir nedir onu nerden bulucam ?

Edit 1: o poşeti bulamadım bende başoncuklu poşete sarıp sarmaladım bugün PTT kargo ile gönderdim. Pek umudum yok bakalım süreç ne olacak

Edit 2: Kargo 12 Ekim’de onlara teslim edildi. Şuan hareketlilik yok.

Edit 3: Bugün yani 15 Ekim’de mail geldi. Göndermişler ama değişip değişmediğini anlamadım. Gelince görürüm artık.

Edit 4: Bugün yani 23 Ekim’de yeni disk geldi. Aslında geçen hafta gelmişti ama bulunduğum yere kargo haftada bir geliyor ondan dolayı bekleme süresi uzadı ve tam 3 hafta da gitti ve geldi. Adamlara helal olsun benim yere düşürüp bozulan diskimi dahi değiştirdiler. Konuyu uzun zaman önce açan arkadaşa da teşekkürler onun sayesinde masraftan kurtuldum.

Edit 5: Disk arızalı sanırım. Dosyayı kopyalıyorum,takılıyor sonra devam ediyor. Boyutu küçük olsa dahi takılma oluyor. Yapacak bir şey yok en azından çalışıyor.

Kaça gönderdiniz ptt ile hocam ?_

• helsloot kullanıcısına yanıt
    33 lira civarı tuttu sanırım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar benim 2tb harici seagate hdd penta garantiliymiş pentaya göndersem değiştirirlermi sizce ? 2019'un 4. ayına kadar garantili olduğu gözükmekte sitesinde TR içi garantisi devam ediyorsa ilk önce TR içinde denemeli miyim ?
    Benim sıfır gelen dahili hdd de bad sector vardı çok fazla. Penta 1 günde değiştirdi gönderdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Benim sıfır gelen dahili hdd de bad sector vardı çok fazla. Penta 1 günde değiştirdi gönderdi.
    Hocam olmazsa ilk önce pentaya mı göndersem , gerçi dünde seagate'in sitesinde rma numarası aldım ama ? oldu ki pentayla sıkıntı yaşarsam , seagate'in sitesinden bir daha rma numarası alabilir miyim acaba ?
    Pentanın sitesindeki onarım yerlerine yakınsanız elden de verebiliyorsunuz. Bu seçenek daha hızlı olabilir. Sizden kaynaklı bir durum yoksa zaten değişim yaparlar. Penta daha hızlı bir seçenek sonuç çıkmazsa tekrar seagate ile iletişime geçersiniz. RMA numarası için bekleyin bir işlem yapmayın bence. Değişim olursa iptal edersiniz.
  • quote:

Pentanın sitesindeki onarım yerlerine yakınsanız elden de verebiliyorsunuz. Bu seçenek daha hızlı olabilir. Sizden kaynaklı bir durum yoksa zaten değişim yaparlar. Penta daha hızlı bir seçenek sonuç çıkmazsa tekrar seagate ile iletişime geçersiniz. RMA numarası için bekleyin bir işlem yapmayın bence. Değişim olursa iptal edersiniz.
    Selam , penta'dan bugün sıfır hdd geldi değişmiş , ancak bu da arızalı :( pc'ye takınca pc hddyi görmüyor ve dıııt dıııt diye kesik kesik ses geliyor , aradım tekrar pentayı gönderin geri dendi bugün geri göndereceğim

Kafa arızası olabilir genelde öyle durumlarda o sesi çıkartıyor. Yeni disklerin böyle arızalar ile çıkması hiç iyi değil.
  • quote:

Kafa arızası olabilir genelde öyle durumlarda o sesi çıkartıyor. Yeni disklerin böyle arızalar ile çıkması hiç iyi değil.
    Aynen kafa problemi gibi geldi banada ... bu seride var bi anormallik , değişimden geleni direk satabilirim , başka hdd alırım böyle olursa
    gelecek olan diski de yavaş şekilde hd tune ile bad sector taraması yapın yine de.
  • 
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.