Şimdi Ara

Arka plan resmine uygun pencere renkleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Masaüstü arka planına eklediğiniz fotoğraf, Windows tarafından algılanıp otomatik olarak uygun renk tonuyla ilişkilendiriliyor ya da çerçevelerin rengini manuel olarak kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Oysa winaero.com adresinden ücretsiz olarak indirebileceğiniz AeroRainbow tool ile çok daha fazla opsiyona kavuşmanız mümkün. İndirdiğiniz “AeroRainbow.zip” sıkıştırılmış dosyasının içeriğini belirlediğiniz bir dizine açın.

Yazılım hem Win 7’de hem de Win 8’de çalışıyor. İndirdiğiniz klasörde her iki işletim sisteminin sürümü bulunuyor. Hayli küçük olan uygulamanın kurulumu hemen hiç vakit almıyor. Kurulum için tek yapmanız gereken kullandığınız işletim sistemine ait klasörü açıp “AeroRainbow.exe” dosyasına çift tıklamak. Yazılım çalıştıktan sonra sistem tepsisinde simgesi beliriyor.

Arka plan resmine uygun pencere renkleri

Bu simgeye sağ tıklayın ve bağlam menüsünden “Configuration”ı seçerek renk düzenini nasıl belirleyeceğinizi ayarlamaya başlayın. Masaüstünde kullandığınız fotoğrafın renk tonlarını çerçeveyle uyumlu hale getirmek için “Use wallpaper as color source”a tıklayın.

Böylelikle renk geçişleri Görev Çubuğunda ve aynı anda pencere çerçevelerinde eşlenecek. “Always random color” seçeneği ile çerçevelerin renk seçimini yazılımın tercih etmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca “Use the color list” seçeneğinden atayacağınız renkler sayesinde renk geçişlerinin hangi tonlar arasında olacağını doğrudan belirlemeniz de mümkün. “Speed” seçeneğindeki kayar çubuk ile renk geçiş aralıklarını saniye cinsinden belirleyebilir ve böylelikle rengârenk işletim sisteminize bir slayt havası da katabilirsiniz.

AeroRainbow.zip indirin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.