Şimdi Ara

Arkadaş Herkes Farklı Bir Şey Söylüyor, Bir Halt Anlamadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Örnek veriyorum; Biri diyor bench press, dumbella yapılmazsa kas geliştirmez çok, barla olan powerliftinglere göre. Sonra yabancı kaynaklı bir video izliyorum, adam göğüs kasını en çok geliştiren barbell bench press diye tonla kaynak koymuş.

Herkes farklı bir şey söylüyor, hepsi de bilimle takılıyoruz diyor.

• Fazla kafa bulandırmaya gerek yok, itiş ve çekiş kas grupları belli. Ha dumbell bench press yapmışsın ha barbell yapmışsın ha ağırlıklı şınav yapmışsın hedeflenen kas grupları üç aşağı beş yukarı aynı. Barla yapınca compound da dumbella değil mi ? Hangisi ile rahat ediyorsanız onu yapın. Hayatında bench press yapmamış olup ağırlıklı şınav ile göğüste on numara kütle yakalayanlar gördüm. Barbell ağırlık artırmaya daha hızlı olanak sağladığı için daha avantajlı oluyor, dumbell ise daha iyi range of motion veriyor. Atla deve değil.
  • Neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğrenmek istiyorsan, bilinen yaygın ve güvenilir bütün kaynaklardan bilgiyi alıp kendi filtrenden geçirmen lazım. Bu sektörde kendini kanıtlamış bazı otorite isimler var, şahsen ben onları takip edip bilgi ediniyorum çoğunlukla. Antrenman, kas gelişimi vs. konusunda Menno Henselmans, 3DMJ, Juggernaut Training gibi örnekler sayabilirim mesela. Beslenme konusunda Layne Norton olabilir. Aslında bu tarz otorite kaynaklardan aldığınız bilgiler zaten neredeyse hiç çelişmiyor. İngilizceniz yoksa, gördüğüm kadarıyla Ağırsağlam bu kaynaklardan alınan bilgileri Türkçeye çevirip aktarmada başı çekenlerden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 17 Ağustos 2019; 21:26:46 >
  • Fazla kafa bulandırmaya gerek yok, itiş ve çekiş kas grupları belli. Ha dumbell bench press yapmışsın ha barbell yapmışsın ha ağırlıklı şınav yapmışsın hedeflenen kas grupları üç aşağı beş yukarı aynı. Barla yapınca compound da dumbella değil mi ? Hangisi ile rahat ediyorsanız onu yapın. Hayatında bench press yapmamış olup ağırlıklı şınav ile göğüste on numara kütle yakalayanlar gördüm. Barbell ağırlık artırmaya daha hızlı olanak sağladığı için daha avantajlı oluyor, dumbell ise daha iyi range of motion veriyor. Atla deve değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Venture -- 17 Ağustos 2019; 22:15:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Her şey çok açık değil mi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.