Şimdi Ara

Arkadaşım Kamyon Alacak yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
2
Favori
21.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Platinium

quote:

Orijinalden alıntı: celciuss1453

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alman Sempatizanı

Atego iyidir özellikle mercedes.

reno midlum ondan iyi degilmi ?

midlum çok fazla satılmadı şu an piayasa arabaları mercedes atego ve man tgl.

ticari araçta piayasa arabası önemlidir. geliri gideri belli ikinci el değer kaybı az olur, kolay satılır v.s. ben tercihimi hangisi uygun fiyata geliyorsa ona göre yapardım. aralarında çok aman aman fark olan arabalar değiller.

anladım.Ama renonun tipinide begenimiştim biraz.

zevk meselesi isterseniz alın tabi ben dediğim gibi piyasa arabası olsun diye dedim.

özellikle mercedes parçası ve ustası çok kolay bulunuyor. tekerlek bilyesine kadar axor'la aynı zaten. ortak parça kullanımı çok fazla hatta 2124'te axor 2524 motoru var bakımı kolay, ustası çok, parçası çok, fiyatlar cüzi... 1518'de benim başıma gelmedi ama servisten enjektörlerinin sorunlu olduğunu duydum. her 100.000 sonrası değişmesini tavsiye ediyorlar ben 450.000 yapmıştım hiç değiştirmeden ama servis inanmadı. serviste enjektör yüzünden motor yemiş bir atego vardı muhabbet oradan açıldı söyleyeyim dedim.

man daha gösterişli bir içmekana ve kasaya sahip, iç mekan bana atego'dan daha geniş geldi ve atego'ya göre daha konforlu. parça ve usta sıkıntısı çekmezsin sonuçta konya'da üretiliyorlar diye biliyorum ama dediğim gibi parça fiyatları atego'ya göre pahalı.

renault zaten piyasada az kullananlarla da pek sohbetim olmadı ama her renault modlei gibi asıl önemli tarafı yakıt tüketimidir diye tahmin ediyorum. dci motorları bu yüzden çok tercih ediyorlar. bunun dışında bir bilgim yok.

sonuçta tercih meselesi hangisi aklınıza cüzdanınıza en uygunsa onu alın. ama unutmayın burası türkiye ikinci el değer kaybı, parça, servis işini araya katmadan tercihinizi yaparsanız pişman olma ihtimaliniz yüksek. madem kamyoncusunuz girin bir tesiste renault şöförüne bir çay ısmarlayın dinleyin memnun mu değil mi söyler size.

öncelikle açıklaman için sagol.Sohbet imkanı buldum midlum şoforuyle :) midluma yakınlıgım zaten burdan geliyo.yakıt konusunda dedgin gibi çok iyi sınıfına gore.Bide adamın soylediği araç her tonaja geliyo fakat rampa çok sıkıntı cekiyomus.1 e düştü yerler vadmıs 20 21 tonla.Bi + yonunede virajlara scania dan bile .ok daha rahat girer diyo.Şaşırtıcı.Bana diyo senin scania ile 70 le girdigin virajı reno 90 la rahat girer diyo.Bu sanırım boyut farkından.Düz yolda tonaj dinlemeyen bi araçmıs.Fakat atego veya man tgl hakkında o kadar cok şey duymadım.2.el değer kaybı o kadar olmuyo heralde.Reno midlumlara 53000 euro fiyat çekiyolar.6 teker 220 lige.işte dingil attırsan kasa yaptırsan 25 kusur tutar.ıvırıyla zıvıryla 130 140 ı buluyo.internette sahibindende 90 100 fiyat çekiyolar.

rampalarda bu sınıf araçların hepsi aynı. düz altı vites oldukları için rampalarda sıkıntı yaşıyorlar. viraj fazla dikleşirse doğal olarak 1 ve 2. viteslere çabuk düşüyorlar. ama bu vitesleri çin yolun baya dik olması gerek. 10 teker 200 bg üstü bir atego yada man dilovası rampasını 4. vitesle rahatlıkla çıkar. gülümbe rampasında bile 3. vitesten aşşağı düşeceğini sanmıyorum. yani rampa derken eskisi kadar ne tonaj kaldı ne dik yollar. performasnları gayet yeterli. tabi senin scania kadar iyi rampa çıkamazlar ama zaten öyle bir iddiaları yok. ne kada ekmek o kadar köfte.

viraj konusunda doğru demişler. ağırlık merkezlerinin alçak olması sebebiyle çok iyi yol tutuyorlar. düz de viraj da müthiş keyifli arabalar. sürüş pozisyonlarıda otomobillere çok yakın. baya rahat arabalar yani. mercedes ve renault direk 10 teker olarak fabrika çıkışlı modelleri var. dingilciyle, ruhsat işletmesiyle falan hiç uğraşmazsın. biz arkadaşın ısuzu'suna yeni dingil attırdık 10 günü buldu bir sürü de uğraştı ruhsatıyla, muayenesiyle. o yüzden ben yine sana mercedes yada man tavsiye edicem.

hm.işi man-mb arasına indirdin.Eger boyle bir şeçime düşersem kesinlikle mb atego alırım.fakat kardeş direk 10 teker çıkışları var yazmıssın renonun.Sordugum arkadaş yok dedi 6 teker çıkıyo dedi biz dingil attırıyouz dedi.man veya mbler kaç teker çıkıyo bilmiyom ama renolar 6 demişti.

Bu arada dedigin gibi scania gibi çıkamazlar.Her zaman her yerde scania.daha 3.vitese düşütügümü hatılamıyorum.
    ategoların fiyat aralıgı nedir bi bilgin varmı cevremde ategocu yokda.

• atego 10 teker olarak fabrika çıkışı var.

2124 10 teker olarak mercedes'in sitesinde 155 görünüyor ama bayiler bu fiyatın altında fiyat verebiliyorlar. telefonla sorsanız bile size teklif sunarlar. dediğim gibi aralarında çok fiyat farkı olan araçlar değiller karşılaştırın bütçenize hangisi uyuyorsa onu alın.
  • quote:

atego 10 teker olarak fabrika çıkışı var.

2124 10 teker olarak mercedes'in sitesinde 155 görünüyor ama bayiler bu fiyatın altında fiyat verebiliyorlar. telefonla sorsanız bile size teklif sunarlar. dediğim gibi aralarında çok fiyat farkı olan araçlar değiller karşılaştırın bütçenize hangisi uyuyorsa onu alın.

anladım teşekkürler...
  • SELAM ALEYKÜM BENDE CANLI KUZU TAŞIMACILIGI İÇİN BİR ATEGO DÜŞÜNÜYORUM YAKLAŞIK 1 AYDIR ARAŞTIRIYORUM ATEGO 2124 SIFIR FİYATI YÜKSEK GELDİĞİ İÇİN 1518 BAKTIM 113 BİN LİRAYA ŞAŞİ 6 TEKER ALABİLİYORUZ SU AN.. FAKAT BİZE UZUN BİR KASA VE TONAJI LAZIM OLDUGUNDAN ARACA PROJE İLE 10 TEKERE TONAJINI 21800 E ÇIKARABİLİYORUZ BÖYLE OLUNCA KASA İLE BİRLİKTE YAKLAŞIK 25 30 BİN LİRA DAHA PARA ÇIKMIŞ OLACAK CEBİMDEN.. 140 GİBİ BİR RAKAMA SIFIR KM 10 TEKER VE AYA'SI 21 TON OLAN BİR ATEGO SAHİBİ OLACAGIM İNŞ. FAKAT BENİ DÜŞÜNDÜREN KUZU TASIYACAGIM YER TRABZON RİZE TARAFLARI ZİGANA TARAFLARININDA BAYAGI DİK RAMPALARININ OLDUGUNU DUYDUM 14 TON İLE RAMPADA 1518 180 BG 4 SİLİNDİR MERCEDES SIKINTI ÇIKARIR MI .??? YARDIMLARINIZLA HAREKET EDECEGİMDEN DOLAYI CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM ARKADAŞLAR ABİLER HOŞÇAKALIN SİZİN BURADA YARDIMLAŞMALARINIZI TEBRİK EDER BERABERLİĞİNİZİN DEVAMINI DİLERİM...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nostalji SERHAT

SELAM ALEYKÜM BENDE CANLI KUZU TAŞIMACILIGI İÇİN BİR ATEGO DÜŞÜNÜYORUM YAKLAŞIK 1 AYDIR ARAŞTIRIYORUM ATEGO 2124 SIFIR FİYATI YÜKSEK GELDİĞİ İÇİN 1518 BAKTIM 113 BİN LİRAYA ŞAŞİ 6 TEKER ALABİLİYORUZ SU AN.. FAKAT BİZE UZUN BİR KASA VE TONAJI LAZIM OLDUGUNDAN ARACA PROJE İLE 10 TEKERE TONAJINI 21800 E ÇIKARABİLİYORUZ BÖYLE OLUNCA KASA İLE BİRLİKTE YAKLAŞIK 25 30 BİN LİRA DAHA PARA ÇIKMIŞ OLACAK CEBİMDEN.. 140 GİBİ BİR RAKAMA SIFIR KM 10 TEKER VE AYA'SI 21 TON OLAN BİR ATEGO SAHİBİ OLACAGIM İNŞ. FAKAT BENİ DÜŞÜNDÜREN KUZU TASIYACAGIM YER TRABZON RİZE TARAFLARI ZİGANA TARAFLARININDA BAYAGI DİK RAMPALARININ OLDUGUNU DUYDUM 14 TON İLE RAMPADA 1518 180 BG 4 SİLİNDİR MERCEDES SIKINTI ÇIKARIR MI .??? YARDIMLARINIZLA HAREKET EDECEGİMDEN DOLAYI CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM ARKADAŞLAR ABİLER HOŞÇAKALIN SİZİN BURADA YARDIMLAŞMALARINIZI TEBRİK EDER BERABERLİĞİNİZİN DEVAMINI DİLERİM...

Aleyküm selam.Kardeş şimdi arkadaş midlum aldı 0. 6 teker şasi aldı oda 10 teker yaptı.220 lik midlum.Çok hoş araba doğrusu.yani sınıfında en iyisi gibi diyebilirm bence.o arkadaş 17-20 ton atıyo genellikle.rampası fazla yok aracın ama 2 yle çıkıyomuş rampaları. düz yolda süper araç .Boş gibi gidiyor.Bana kalırsa midlum al ama ategoda fena degil.Scania al dicem ama sanırım bütçeye agır gelir.Ne rampa korkun olur nede tonaj :)

• celciuss1453 kullanıcısına yanıt
    ÇOK KARARSIZIM FAKAT MİDLUMU ARAŞTIRACAGIM 1 AY VAKTİM VAR ATEGO 1518İ 140 BİN LİRAYA İŞİNE BAŞLATIP YÜRÜTÜYORUZ FAKAT 2124 OLDUGUNDA 175 BİN LİRA CİVARINDA YÜRÜTEBİLİYORUZ ARADA Kİ 35 BİNLİK FARK AZ BUZ DEĞİL 1518 10 TEKERİ OLUP VE 14 TON YÜKLE ÇALIŞAN ARKADAŞLARDAN YARDIM BEKLİYORUM SIKINTI ÇIKARMAZ İSE MERCEDES ALAYIM DİYORUM 2124ÜNDE 1 DEZAVANTAJI VAR ODA ARAC 6700 TON ŞAŞİ AGIRLIGI, 21800 AYASI VAR 2 TON KASA İLE BİRLİKTE NEREDEYSE 8 TON BOŞ AGIRLIGI OLUYOR ARACIN 1518 4700 ŞAŞİ AGIRLIGI BAKALIM DEDİĞİM GİBİ AR GE YE DEVAM EDİP TAŞIMACI ABİLERDEN FİKİRLERİNİ ALALIM VARI YOKU ARACA YATIRIP AÇ KALMAYALIM SONRA :) HOŞÇAKALIN İZMİRDEN SELAMLAR
  • quote:

ÇOK KARARSIZIM FAKAT MİDLUMU ARAŞTIRACAGIM 1 AY VAKTİM VAR ATEGO 1518İ 140 BİN LİRAYA İŞİNE BAŞLATIP YÜRÜTÜYORUZ FAKAT 2124 OLDUGUNDA 175 BİN LİRA CİVARINDA YÜRÜTEBİLİYORUZ ARADA Kİ 35 BİNLİK FARK AZ BUZ DEĞİL 1518 10 TEKERİ OLUP VE 14 TON YÜKLE ÇALIŞAN ARKADAŞLARDAN YARDIM BEKLİYORUM SIKINTI ÇIKARMAZ İSE MERCEDES ALAYIM DİYORUM 2124ÜNDE 1 DEZAVANTAJI VAR ODA ARAC 6700 TON ŞAŞİ AGIRLIGI, 21800 AYASI VAR 2 TON KASA İLE BİRLİKTE NEREDEYSE 8 TON BOŞ AGIRLIGI OLUYOR ARACIN 1518 4700 ŞAŞİ AGIRLIGI BAKALIM DEDİĞİM GİBİ AR GE YE DEVAM EDİP TAŞIMACI ABİLERDEN FİKİRLERİNİ ALALIM VARI YOKU ARACA YATIRIP AÇ KALMAYALIM SONRA :) HOŞÇAKALIN İZMİRDEN SELAMLAR

Kardeş dediğim gibi midluma bak sen çok konforlu araç :) eğer 0 alcaksan sana dingil + kasa yla birlikte 150 ye patlar.Kafan ağrımadan binersin.dediğim gibi fazla rampası yok .Fakat bu araçların(man-atego.midlum vb.) hiçbirinde rampa yok.eğer rampalı araç istiyosan tabi scania :) 2124 te şasi ağırlıgından bahsettimissin.sen 14 ton yük atcam diyon fazla sıkıntı çıkarsamaz gibime geliyor.ayrıca renonun yakıtları uygun diye duydum.

• ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM CELCİUSS1453.. DEDİĞİM GİBİ 1518 E 14 TON ATIP YOL GİDEN VARSA TECRÜBELERİNİ PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM :)
  • quote:

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM CELCİUSS1453.. DEDİĞİM GİBİ 1518 E 14 TON ATIP YOL GİDEN VARSA TECRÜBELERİNİ PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM :)

Rica ederim.
  • quote:

1517'yi 9.5 tonla sürüyordum gerçekten iyi rampa çıkıyordu ve düzde yükü hiç yokmuş gibi iyi gidiyordu.

açıkçası fazladan 5 ton atınca ne olur bilmek zor ama çok fazla fark ettireceğini sanmam. zaten 2124 te 1518 de düz altı vites arabalar rampalarda atla deve kadar fark edeceğini sanmıyorum hele arada 35 binlira edecek fark hiç olacağını hiç sanmıyorum bırak paran cebinde kalsın 1518 gayet yeterli olacaktır.

• quote:

quote:

1517'yi 9.5 tonla sürüyordum gerçekten iyi rampa çıkıyordu ve düzde yükü hiç yokmuş gibi iyi gidiyordu.

açıkçası fazladan 5 ton atınca ne olur bilmek zor ama çok fazla fark ettireceğini sanmam. zaten 2124 te 1518 de düz altı vites arabalar rampalarda atla deve kadar fark edeceğini sanmıyorum hele arada 35 binlira edecek fark hiç olacağını hiç sanmıyorum bırak paran cebinde kalsın 1518 gayet yeterli olacaktır.

Bencede haklısın.

10 tekermiydi.?

• ARAÇ İŞİNE MAYISIN İLK HAFTASI 1DE BAŞLAYACAK DAHA VAKTİM VAR ARAŞTIRMAYA DEVAM EDECEĞİM TEŞEKKÜR EDERİM ATEGOCULAR NERDESİNİİİZZZ...!?!?!?!?!? İZMİRDEN SELAMLAR ABİLERİM HOŞÇAKALIN
  • quote:

quote:

quote:

Bencede haklısın.

10 tekermiydi.?

6 tekerdi bendeki.

• man 12.180 düşündünüzmü ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ısuzu iyidir sanırım
  • Abi benim diyeceğim atego 1517.İyi araba çok hızlı gitmezsen iyi para yaparsın.Ben sürmadim fakat dayımın atego ve axor 2640 var atego axorla kolayca kapışıyor
  • Kım derseki mercedes servisi mandan uygun demekki son 5 yılda mana binMemiş man şu an serviste mercedes ile kapışıyor. Hem edbulu belası yok hem çok daha dayanıklı araba hemde daha ucuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.