< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Arkadaşıma borç verdim geri alamıyorum. (55 bin TL) (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
2 bin lira bile borç vermedim. Prensip meselesi çünkü, borç vermem, borç almam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
55 bin lirada bana borç versene emmioğlu
-
Öncelikle yaşadığınız duruma çok üzüldüm, bu tür olaylar gerçekten hem maddi hem manevi anlamda yıpratıcı olabiliyor. Arkadaşınıza güvenerek yaptığınız bu yardım, maalesef olumsuz sonuçlanmış gibi görünüyor. Ancak, hukuki açıdan hâlâ haklarınızı koruyabilirsiniz.
EFT veya banka havalesi ile borç vermeniz durumunda, özellikle dekontlarda açıklama varsa, bu borcunuzu kanıtlamak için önemli bir delil olabilir. Ancak açıklama bulunmuyorsa da yazışmalar, mesajlaşmalar veya varsa başka belgeler süreci destekleyebilir. Yine de detaylı bir değerlendirme için bir avukata danışmanızda fayda var.
Bu konuyla ilgili olarak, yazmış olduğum makalede detaylı bilgiler sundum. Özellikle "EFT ile borç para verdim, alamıyorum" gibi sıkça karşılaşılan sorunların hukuki çözüm yollarını ve yapılması gereken adımları açıkladım. Yazımda, banka dekontlarının delil niteliği, açıklamasız gönderimlerin nasıl değerlendirildiği ve hukuki süreçler hakkında bilgi bulabilirsiniz.
Daha fazla bilgi için yazıyı okuyabilirsiniz: https://www.ismailcavus.com.tr/eft-ile-borc-para-verdim-alamiyorum/
-
quote:
Orijinalden alıntı: dekaremeVermezse zararda değilsin, kârdasın. Ahırette bunun bedelini oder, sen de hakkını alırsın...
he he he öder
-
bunu yazmaya gelmiştim. Para işleri çirkin işlerdir, sen dostluğumuz pekişsin diye kıramayın verirsin parayı, isterken dostluğun biter gider. Verdiğin borcu unutacaksın, unutamayacağın borcu vermeyeceksin.
-
Para dostluğu arkadaşlığı bozacaksa isteyene verme öyle bozulsun. Hem parandan hem dostundan olacağına en azından sadece dostunu kaybedersin paran cebinde kalır.
-
Arkadaşlar parayı aldım ama hem 1.5 sene sonra gönderdi hem de parça parça gönderdi. Sonuç olarak asla birine borç vermeyin. Ben yandım siz yanmayın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X