Şimdi Ara

arkadaşımla eve çıkacaz bu sene deneyimliler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üniversite kazandım (pamukkale) denizlide de okuyan arkadaşım var (ben mezuna kalmıştım) bölümler ayrı ama ev tutucaz beraber. Kafamı kurcalayan sorular var şimdi
    Yemek durumu nasıl olur ?
    Alışveriş nasıl yapılır ?
    Fatura nasıl ödenir ? (Ben hergün duş alsam o ayda 1 alsa suyu öderken kavga çıkar mı?)
    Temizlik işi nasıl olur ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ayda 1 duş alıyorsa eve çıkmayın :D

• herşeyin ortak olması lazım yani çıkanla bi kaç tanıdığım var öyle yapıyolar ama burda daha iyi bilenler vardır gelirler şimdi
  • Kiz arkadasi varsa eve cikma neden diyeceksin.kiz surekli size gelir rahat giyenemez ev icinde dolasamazsin.odada film izlerler birseyler yaparlar ses cikar gece gece huzurun bulur.para sikintisi yasiyorsa uzak dur.yemek alisveris sana kalir.
    Kira elektrik su internet aidat bunlar aranizda ortak bolunur.
    Tum giderler ortaktir 50 lira su geldiyse ikiye bolunur odersiniz.istersen adam hic yikanmasin mecbur verecek.sen cok abartili sekilde dus aldiysan o zaman bir miktar daha eklersin.bunlari aranizda eve cikmadan halledin.cok tip adam var.
    Mutfagi temiz tutun birini yemek yapar digeri bulasiklari halleder. tabaklar tencere tava pis durmasin.ortak tuvalet kullanirsaniz belli araliklarla temizleyin.herkes kendi odasindan sorumlu ister temiz tut ister pis birak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olgi -- 4 Ağustos 2013; 17:00:48 >
  • -Evle ilgili her türlü gider ortak bölünür ben az kullandım sen çok kullandın olmaz olmamalı ilerde sıkıntı yaratır.
    -Yemek ve bulaşık size kalmış biriniz yemek yapar sofrayı hazırlar diğeri sofrayı toplar bulaşığı yıkar bu sıra her gün değişir ya da yapabiliyorsanız ortak yaparsınız yemek ve bulaşık işini ki bu biraz zordur her gün olmaz birinizin işi çıkar dersi bitmez bir şey olur en güzeli sırayla yapmaktır.
    -Biz genelde ayda bir alışverişe çıkar çıkmadan önce en temel ihtiyaçtan özele doğru bir liste hazırlar temel ve genel kullanım malzemelerin paralarını ortak öder diğerlerini ayırırdık.(içki,sigara v.s gibi şeyler ayrı ödenir)
    -Eğer arkadaşın iyiyse temizliği dert etme haftada bir kere temizlik yapar tüm evi temizlersiniz beraber,biriniz süpürge tutar diğeriniz paspaslar v.s bu şekilde hızlı ve güzel bir temizlik yaparsınız içiniz rahat eder ama arkadaşın çokta takmıyorsa böyle şeyleri o zaman sıkıntı herkes kendi odasını temizler ortak kullanım alanları mecbur beraber temizlenmek zorunda.
    -Eve arkadaş,sevgili v.s çağrılmadan önce ev arkadaşı haberdar edilmeli sıkıntı çıkmasın.
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar başka soruların olursa istediğin gibi sorabilirsin öğrenciliğin tadı böyle çıkar arkadaşın iyiyse hiç kafana takma en güzel yılların olabilir bu yıllar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.