Şimdi Ara

arkadaşlar 2013 ygs matematiğini değerlendirir misiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
1.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Rotarian

quote:

Orijinalden alıntı: AvisEverhard

quote:

Orijinalden alıntı: jurzaft

sorular önceki ygslere göre zordu. önceki seneler sınavların en kolay kısımları matematik oluyodu hatta. bu sınav fen ve tarih olmuş.
    denklem kurma soruları uğraştırabilirdi insanı (şıklardan gidince daha kolay oluyordu) geometride silindir doldurma sorusu mantığını kuramazsan çok zordu.
    fonksiyon sorusuna zor demek ama cidden hoş değildi. ygs konusu mu lys konusu mu emin değilim fonksiyonlar(karekök ygsde var), fonksiyonla ilgili sorulabilecek orta derecede bir soruydu. tek mantığı f(x) yerine f(a+b) yazıp bu f(a).f(b)ye eşit mi ona bakıyodunuz.
    genel olarak bir kaç soruda "ben napıcam" diyip telaşlanmayanın ve zamanında iyi soru çözenin tam çıkarabileceği sınavdı.(benim matematik tam)

Sizce genel olarak piyasada satılan hangi denemelere yakındı daha dogrusu matematikten +36 falan yapmak isteyen birine onerebileceginiz deneme var mı

Ugurun dershane kitabinda yorum problemleri diye bi baslik var.Soru tarzi ygsde cikanla ayni.Anlamasi zor ama oldukca ba sit problem sorulari.+Ortalama geo sorulari,basit sayilar sorulari.Genel olarak boyle cikti.Extra bi sey yapmayi gerektiren soru yoktu.Gecen seneden forumda gorduklerimdensin bi de boun iktisattaymissin.Kisaca.senin gibi ortalamanin ustu birinin dikkat hatasi disinda yapamayacagi soru yoktu.Deneme olarak zaman cozersen kndini en zora alistirmis olursun ama bu yil epey kolaydi sinav.

Anladım teşekkürler
    Açıkcası ben bu yıl mat sorularına bakmadım yazın falan çözerim diye ama dogrusu gecen yıl mat basitti ygs de 39 yapmıştım ama bu yıl genelde soru tiplerinin değiştiği ve zorlaştıgı söyleniyordu onun icin dikkatlice deneme secmek gerek sanırım zaman hic çözmedim gecen yıl sorular yakın mı oluyor zamana?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

sorular önceki ygslere göre zordu. önceki seneler sınavların en kolay kısımları matematik oluyodu hatta. bu sınav fen ve tarih olmuş.
    denklem kurma soruları uğraştırabilirdi insanı (şıklardan gidince daha kolay oluyordu) geometride silindir doldurma sorusu mantığını kuramazsan çok zordu.
    fonksiyon sorusuna zor demek ama cidden hoş değildi. ygs konusu mu lys konusu mu emin değilim fonksiyonlar(karekök ygsde var), fonksiyonla ilgili sorulabilecek orta derecede bir soruydu. tek mantığı f(x) yerine f(a+b) yazıp bu f(a).f(b)ye eşit mi ona bakıyodunuz.
    genel olarak bir kaç soruda "ben napıcam" diyip telaşlanmayanın ve zamanında iyi soru çözenin tam çıkarabileceği sınavdı.(benim matematik tam)

Sizce genel olarak piyasada satılan hangi denemelere yakındı daha dogrusu matematikten +36 falan yapmak isteyen birine onerebileceginiz deneme var mı

Ugurun dershane kitabinda yorum problemleri diye bi baslik var.Soru tarzi ygsde cikanla ayni.Anlamasi zor ama oldukca ba sit problem sorulari.+Ortalama geo sorulari,basit sayilar sorulari.Genel olarak boyle cikti.Extra bi sey yapmayi gerektiren soru yoktu.Gecen seneden forumda gorduklerimdensin bi de boun iktisattaymissin.Kisaca.senin gibi ortalamanin ustu birinin dikkat hatasi disinda yapamayacagi soru yoktu.Deneme olarak zaman cozersen kndini en zora alistirmis olursun ama bu yil epey kolaydi sinav.

Anladım teşekkürler
    Açıkcası ben bu yıl mat sorularına bakmadım yazın falan çözerim diye ama dogrusu gecen yıl mat basitti ygs de 39 yapmıştım ama bu yıl genelde soru tiplerinin değiştiği ve zorlaştıgı söyleniyordu onun icin dikkatlice deneme secmek gerek sanırım zaman hic çözmedim gecen yıl sorular yakın mı oluyor zamana?

Bu yil ki sorular gecen yildan kolaydi.Dedigim gibi zamann yaninda cok hafif kalan sorularBu tarz sorular soran deneme gormedim ama zaten seneye butun yayinlar denemelerini bu tarz sorularla doldurur.

• Türkce geçen seneye oranla iyiydi anlam yoğunluğu vardı ama yapılabilirdi matematikte bende zorlandım yani fareli soru falan neydi ya :/ geçen seneye oranla sadece +3 yapabilmişim yazık oldu tüm seneme :( o kadarda çalışmştım
  • iki sınavada giren biri olarak mat. bu sene 1 adım öndeydi.ama ahım şahım bi farkta yoktu bence.karşılıklı olarak eşleşebilecek sorular vardı.sanki bir sınav kalıbı varda ona yereştirilmiş gibiydi.geçen sene şu dizel arabalı bir prob. sorusu vardı,sınavda çok zamanımı yemiş zorlanarak ancak yapabilmiştim.bu sene onla eşleşecek soru da fare sorusu.herkes çok zorlanmış o soruda ,soruyu gorur gormez aklıma dızel sorusu geldı ve cok kolay sekılde cozdum.seneye gırecek arkadaslara tavsıyem 2013 cozmekle bırakmayın son ıkı uc yılın soru kalıplarını ınceleyıp eslestırın ,soru bankası gıbı cozup gecmek yetmez ıyı analız etmek gerekıyor.su oncullu fonk. sorusuda herkesı sasırtmıs ılk defa fınalın denemelerının yararını gordum herhalde,fınale gıdenler boyle mufredatın dıs sınırlarında gezen sorulara alısıktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgy05

iki sınavada giren biri olarak mat. bu sene 1 adım öndeydi.ama ahım şahım bi farkta yoktu bence.karşılıklı olarak eşleşebilecek sorular vardı.sanki bir sınav kalıbı varda ona yereştirilmiş gibiydi.geçen sene şu dizel arabalı bir prob. sorusu vardı,sınavda çok zamanımı yemiş zorlanarak ancak yapabilmiştim.bu sene onla eşleşecek soru da fare sorusu.herkes çok zorlanmış o soruda ,soruyu gorur gormez aklıma dızel sorusu geldı ve cok kolay sekılde cozdum.seneye gırecek arkadaslara tavsıyem 2013 cozmekle bırakmayın son ıkı uc yılın soru kalıplarını ınceleyıp eslestırın ,soru bankası gıbı cozup gecmek yetmez ıyı analız etmek gerekıyor.su oncullu fonk. sorusuda herkesı sasırtmıs ılk defa fınalın denemelerının yararını gordum herhalde,fınale gıdenler boyle mufredatın dıs sınırlarında gezen sorulara alısıktır.

ne alaka la :D fonk sorusunda değer ver geç , mesela f(1).f(2)=f(3) sağlıyosa oluyor işte bence cırttu o soru

• ösym 1 soruya 1 dk diyor ama sorular ona göre hazırlanmıyor.
    kimse matematikteki soruları 1 dk dan aşağıda yapamaz.
    kalem oynatmadan yapılan kek sorular hariç tabi. ayrıca o kek soru sayısı kaç tane ki? yani diğer sorulara süre arttıramıyoruz üstelik zor sorular 3 dk dan aşağı sürmez.
    haliyle ösym nin dediği 1 dakikada 1 soru mottosu bozuluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: feneryener27

quote:

Orijinalden alıntı: tgy05

iki sınavada giren biri olarak mat. bu sene 1 adım öndeydi.ama ahım şahım bi farkta yoktu bence.karşılıklı olarak eşleşebilecek sorular vardı.sanki bir sınav kalıbı varda ona yereştirilmiş gibiydi.geçen sene şu dizel arabalı bir prob. sorusu vardı,sınavda çok zamanımı yemiş zorlanarak ancak yapabilmiştim.bu sene onla eşleşecek soru da fare sorusu.herkes çok zorlanmış o soruda ,soruyu gorur gormez aklıma dızel sorusu geldı ve cok kolay sekılde cozdum.seneye gırecek arkadaslara tavsıyem 2013 cozmekle bırakmayın son ıkı uc yılın soru kalıplarını ınceleyıp eslestırın ,soru bankası gıbı cozup gecmek yetmez ıyı analız etmek gerekıyor.su oncullu fonk. sorusuda herkesı sasırtmıs ılk defa fınalın denemelerının yararını gordum herhalde,fınale gıdenler boyle mufredatın dıs sınırlarında gezen sorulara alısıktır.

ne alaka la :D fonk sorusunda değer ver geç , mesela f(1).f(2)=f(3) sağlıyosa oluyor işte bence cırttu o soru

bende deger verdım zaten ama fonk.lardan bırı üstel fonk. du o nedenle bazı arakadaslara ters gelmıs olabilir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım teşekkürler

hocam bilmiyorum ama karekök ygs çok hoşuma gitti benim. bu seneye kadar hiçbir kitabını almamıştım ama çok beğendim. geometrisi abartı olmasına rağmen matematik ygs kitabı alınması gereken kitaplardan.

• okadar birey b fem simetri gibi yayınların sorularını çözdüm konu özetli konu anlatımlı v.s 30 soru cevaplayabildim.gerçekten bu sınav zordu arkadaşlar.Problemlerde zorluk çekmedim sadece.diğer sorularda epey uğraştım.
  • okadar birey b fem simetri gibi yayınların sorularını çözdüm konu özetli konu anlatımlı v.s 30 soru cevaplayabildim.gerçekten bu sınav zordu arkadaşlar.Problemlerde zorluk çekmedim sadece.diğer sorularda epey uğraştım.
  • matematikte oyalayıcı sorular fazlaydı,geometride birkaç soru zordu.geçen sene sınava girmedim ama geçen sene sorularına baktım bu sene mat kısmı daha zor.fem kapsül deneme çözdüm alakası yok bu sorularla.
  • benceede zordu ya beni batırdı 3 yanlışım var ama bayağa zamanımı yedi seneye sayesinde mezuna kalacam muhtemelen
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.