8 mbps internete yeni geçtim.internetimde hiç bi sorun yok.ama benim önceden telefonu kaldırdığmızda veya kapatınca internet gitmezdi.yani splitter işlev görmüyor.başkasını taktım yine olmadı.neden lütfen yardım.8 mbps ye geçince oldu bu sorun.acaba 8 mbps uyumlu bi splitter felan mı almam gerekiyor.acil yardım.
modemini resetle. pppoe pppoa ayarlarını dene. modeminin bu ikisinden birine alerjisi var mı kontrol et. tamam.
modem ayarlarini yaptiginiz sayfaya girip hat 8 mbit oturmus mu snr degerleri ne gorunuyor bakmaniz lazim. eger 8 mbit oturamamissa hat kaldirmiyordur ve telefon gorusmeleri hattin dusmesine neden oluyordur, kablosuz telefon varsa modemden uzaklastirmak iyi olabilir, baska odada paralel telefon varsa ona da splitter takmak yerinde olur.
paralel telefon felan yok kablosuzda değil.müşteri hizmetlerini aradım.sinyaller iyi demişti.
yok mu daha başka bi bilgisi olan.
sebebi herhangi bir noktadaki eziklik olabilir. hattın 8 mb sınırda destekliyor olabilir. telelfonu açman ve kapamanın sırasında hattının düşmesine sebeb veriyor.
modeminin içine erişip hattın kaç mbit te oturduğunu ve noise margin(modem gösteriyorsa) değerlerinı buraya yazabilirsen daha mantıklı yorum yürütülebilir.
Aynı sorun bende de var. 8mbit benimde bina girişinden eve tekrar kablo çekicektim ama telekom santralinde problem varmış o düzelene kadar bekleyin dediler sorun halledildiğinde tekrar devam ederse kopmalar çekersiniz demişlerdi ama 6-7 aydır böyle sorun var ondan önce 1 sene 8mbit sorunsuz kullandım yani hat kaldırmıyor değil sorunsuz 1 sene kullandım sende bi ölçtür 8mbit alabilirmisin diye ona göre kaldırırsa kablolarda bi sorun olabilir.
Hat değerlerini ölçebilen bir modem ile haz zayıflamasını ve snr sınırını ölçmeni tavsiye ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme