Şimdi Ara

Arkadaşlar Araç ÖTV'sine indirim mi geliyor ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
6.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • amerikalı yöneticilerin iki bakanımıza yaptırım uyguladı,, bu yaptırımla alan daraltarak siyasi mesaj göndermiş, Türkiye'nin sivil özgürlüğüne teğet geçen bir davranış sergilenmek istenmiştir,, bu konuda tebrik etmek gerekir,, bu adamlar böyle idari yetersizliklerden derece derece sonuç alıncaya kadar uğraşıyorlar,,bazılarınız recep beyi suçluyor papaza karşılık pazaz söylemi nedeniyle, öyle değil,, tüm bu olanlardan bizim yargılama sistemimizin global ülkelere oranla yavaş kalması sebep verilebilir,, yani bütün olanlar sistem yavşlığından kaynaklı gelinen noktalardır,, en azından başka menşei vatandaşların yargılaması yarım asır sürmemeli,, her neyse buradan çıkış yolları oluşur, ülkeler aralarında vuslat rüzgarı estirmelidir, böylece "yurtta sulh, cihanda sulh" kavramını hakkıyla tüm insanlığa yansıtmış olalım,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redferrari -- 2 Ağustos 2018; 22:21:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: icemy

Onu aşması kolay aslında

Yurtiçi ürettiği araç başına teşvik verir.Bayide son fiyattan düşer teşviki.Vergi aynı kalsada teşvikle düşülen miktar sayesinde istedikleri ötv oranındaki fiyattan sattırırlar.

Tam bize göre kurnazlık

Alıntıları Göster
    Sizce Avrupalılar bunu yer mi? Başka bir krize sebep olmaz mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmetyilmaz77 M kullanıcısına yanıt
    satıştaki ötv KDV ye dokunmadıktan sonra sıkıntı olmaz.Sonuçta ülkeler kendi ülkelerine yatırım çekmek için çok büyük tavizler verebiliyor.Üretim aşamasında vergi avantajı sağlar kimsede birşey diyemez.Daha ucuza malolur net fiyatı daha düşük olur.

Tabi bu düşünce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ötv istisnalı satışlar bitsin bakın bakalım o zaman ne oluyor. Kur ve vergiler zaten gırtlakta. Bireysel satış çok kötü. Filo alımları geriliyor.

• Olası bir ötv indiriminde krediler yine havada uçuşur, millet bu son fırsat diyerekten ümüğüne kadar borçlanır. Ülkeden yine bol miktarda döviz çıkar. Dolar artar. Cari açık yükselir vs. Ben sanmıyorum ötv indiriminin olacağını. Ha belki ülke içinde üretilen araçlar için bir şeyler yapılabilir.

• Ayni motora sahip bmw ile renault ayni vergiyi oduyor haksizlik var dendi sonra mercedesin kinide renaultunkinide yukselttiler :)

Kaldi ki istedigi kadar vergi indirimi olsun euro 6 lirayken her araba bize pahali gelecektir.

• Ekonomik kriz gelirken ÖTV indirimi falan olmaz
  • O ÖTV gelecek! Paşa paşa seve seve gelecek! Parası olmayan uçan faizlerden dolayı alamıyor, parası olan yüksek fiyatlardan ve belirsizlikten dolayı almıyor veya yenilemiyor. Bu ikinci şıkta ki parası olanlar için fiyatları cazip hale getirip tüketime teşvik edeceklerdir. Ötv cik düşecek; yoksa Ağustos ve Eylül de durum daha da kötüleşecek. 😘😘😘

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi needacar -- 3 Ağustos 2018; 8:21:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4hm3t.#

Olası bir ötv indiriminde krediler yine havada uçuşur, millet bu son fırsat diyerekten ümüğüne kadar borçlanır. Ülkeden yine bol miktarda döviz çıkar. Dolar artar. Cari açık yükselir vs. Ben sanmıyorum ötv indiriminin olacağını. Ha belki ülke içinde üretilen araçlar için bir şeyler yapılabilir.
    Kelimesi kelimesine katılıyorum.

indirim söz konusu olursa millet sıraya girer, en başta ben

Satışlar artar, artan satışlar dövizi artırır, artan döviz dövize bağlı her şeyi arttırır, zincirleme olarak her şey artmaya devam eder.

Sebeb çok basit, üretmiyoruz üretmiyoruz üretmiyoruz.

Bu ülkenin krizden çıkması için herkesin elini taşın altına koyması lazım, en başta tepedekilerin.

• Ben bugün en basitinden bir arabaya %45 ötv ödeyeceğim.
    Sen yarın çıkıp diyeceksin ki ötv sıfırlandı.
    Peki benim ödediğim 20.000 TL yi iade edecek misin, yoksa üstüne bir bardak soğuk su mu içeyim?
  • Aç donanım haber mezarcı ekibi yine cenaze kaldırma peşinde. . .
  • aralıkta %50 ötv indirimi gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: icemy

satıştaki ötv KDV ye dokunmadıktan sonra sıkıntı olmaz.Sonuçta ülkeler kendi ülkelerine yatırım çekmek için çok büyük tavizler verebiliyor.Üretim aşamasında vergi avantajı sağlar kimsede birşey diyemez.Daha ucuza malolur net fiyatı daha düşük olur.

Tabi bu düşünce
    Teşvik fabrikaya da verilebilir fakat bu araci satın alan yabancılara da teşvik verilmiş olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

Ben bugün en basitinden bir arabaya %45 ötv ödeyeceğim.
    Sen yarın çıkıp diyeceksin ki ötv sıfırlandı.
    Peki benim ödediğim 20.000 TL yi iade edecek misin, yoksa üstüne bir bardak soğuk su mu içeyim?
    Peki en basitinden sen bugün yüzde 45 ötv ile araba aldın.

Yarın dediler ötv yüzde 65 oldu. Aradaki farkı verecek misin?

Kullandığın zamana sayacaksın. Başka çaren yok.

• redferrari R kullanıcısına yanıt
    Papaza karsin papaz ne demek.

Tr de yargi baglimi da birisi diyecek suclumu sucsuzmu belli olmayan biri birakilacak.Yargi bagimsizsa kimse kimseye karsin birsey veremez ki f.g hukumlu degil abd de.

Yargiya kimse karisamaz,aksi zaten papaza karsi papaz cumlesinde gizli.

• %45 ÖTV çok yüksek Ecevit döneminde %30 dan %38 e çıktığında insafsız Ecevit demiştim. Yanılmışım.

• quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

Peki en basitinden sen bugün yüzde 45 ötv ile araba aldın.

Yarın dediler ötv yüzde 65 oldu. Aradaki farkı verecek misin?

Kullandığın zamana sayacaksın. Başka çaren yok.

Alıntıları Göster
    devlet vatandaşına zarar değil fayda sağlamakla yükümlüdür.
    sizin bu savunduğunuz şey HİÇBİR vergisini ödemeyip af zamanı geldiğinde sadece ana parayı ödeyip paçayı sıyıranları haklı çıkarmanız anlamına gelir.
  • ÖTV indirimi gelse bile fiyatları sabit tutabilir ancak.

• Daha önce hem mtv de hem de ötv de daha adaletli bir kademelendirme olacağı vaat edildi, ucuz arabaların mtv si ve ötv si düşecek dendi ancak hiçbir değişme olmadı. ucuz arabaların ötv ve mtv si sabit kaldı, biraz daha pahalı arabaların ki arttı.

Yeni düzenlemeden de bir şey beklemeyin. planlanan düzenlemeye göre mercedes bmw gibi lüks arabaların ötv ve mtv leri normal markalardan daha fazla olabilir. iki arabası olana ek vergi olabilir.
  • haacar kullanıcısına yanıt
    Düzenlemeden kasıt;

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.