Şimdi Ara

arkadaşlar bu iki notebook için kıyas lazım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • f/s 1425 .. bence de onu al... bi ara ben de düşünmüştüm almayı..

VENI VIDI VICI..
  • centirion olan daha iyi gibi geldi ben olsam onu alırdım
  • Alttaki sistemin ucuzluğuna sakın aldanmayın. Öncelikle "Mobil AMD Sempron 3000+ işlemci, 256KB Önbellek" yazmalarına şaşırdığımı söylemeliyim. Çünkü AMDnin sitesinde farklı yazıyor:http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118_11600,00.html

AMDnin sitesine gitmişken 3000+ denilen işlemcinin saat hızının 1.8 GHz olduğuna da dikkat ediniz. Elbette bu işlemci 1425'in işlemcisinden 0.1 GHz daha hızlı diye daha performanslı çalışacağı anlamına gelmiyor. İşlemcilerde performansı belirleyen faktörlerden birisi önbellek miktarlarıdır. 1425te kullanılan 735 kodlu 1.7 GHz işlemci 2 MB L2 önbellek içermektedir:http://www.intel.com/products/processor_number/body_view_pentium_m.htm (Intel® Pentium® M processor 735'e bakınız)

1640 ekran kartının bellek ihtiyacını anakarta taktıkları 512 MB'tan alacağından, bilgisayar buradan iki performans darbesi yiyecektir. Hem sisteme ayrılan bellek 512 MB'ın altına düşecek, hem de ekran kartı performansı gerektiren uygulamalarda, bu ekran kartı darboğaz oluşturacaktır.

Ancak paylaşımlı ekran kartı olan 1640, 1425e göre daha az enerji tüketeceğinden daha az ısınacak ve pili daha uzun süre dayanacaktır.

İki bilgisayar arasında, fiyat farkının çok çok çok daha üzerinde bir performans farkı var. Bu durumda alttaki bilgisayar ucuz olmuyor. Satınalma ücreti az ama üsttekine göre pahalı bir bilgisayar oluyor. Kısacası iki bilgisayardan sadece üstteki ödeyeceğiniz parayı hakediyor.

Eğer ben sadece ofis yazılımı kullanacağım, oyun oynamayacağım diyorsanız:

1. Bilgisayarı taşımayacaksanız *bence* dizüstü almayınız.
    2. Bilgisayarı taşıyacaksanız *bence* ucuz ama kaliteli bir centrino dizüstü alınız.

Ben FS 1424 kullanıyorum. Eğer 1425 bütçenizi zorlayacaksa ve piyasada kaldıysa 1424 de alabilirsiniz. Ancak 1424 alacaksanız 35$ daha fazla ödeyip en azından bilgisayarınızı 512 MB belleğe yükseltin. Çünkü 1424 gerçek performansını 512MB ve üstü ile gösterebiliyor.

• _png_ cok doğru seyler yazmısın diğerleri gibi zırvalamamısın... Ben fujitsu siemens Amilo A1645 aldım amd 3300 işlemci 1100$ + kdv aldım internetten arastırma yaptım amd'nin resmi sitesinde amd 3300 2.00 ghz yazıyo eğer 1425'ten iyiyse arkadaslara öneririm bide benim e. kartı paylasımlı sis 128 mb. suan 128'de kullanıyorum ram 512'den 380'e düştü doğal olarak... ama underground 2'yi 800x600 çözünürlükte iyi çalıstırıyo...
    buna sadece ram alsam 1425'ten daha iyi olur diye düşünüyorum ekstra 512 ram li fiyatı bile
    1425'in fiyatını gecmez... buna önerilerini bekliyorum...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.