Şimdi Ara

Arkadaşlar!!! Çekilişle Film hediye ediyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

hocam niye elden cikartiyorsunuzki dursun durdugu yerde.yoksa yermi yok?

500 adet DVD film ve 100 adet kadar Blu-ray film var. Gerçekten yer kalmadı. Bu akşam dolabın resmini çekeyim. Vaziyeti siz de görün. Ayrıca evde benden başka film zevki olan bir Allah'ın kulu yok. Ben olmadığım zaman onların hepsi çöp. Hepsini dağıtacak değilim elbette. Belki böyle bir kaç tanesini dağıtabilirm. Dolabın görüntüsünü güzelleştirebilirim.

Geçenlerde Full HD TV almak istedim. Evde kıyamet koptu. Ne gerek var filan dediler. Tatsızlık çıkmasın diye şimdilik erteledim. 5 senelik HD Ready (Full HD değil yani) LCD TV'de Blu-ray seyrediyorum. Düşünün artık.

güzel bir hizmet yapıyorsunuz forumdaşlara,
    ihtiyacoı olana gidiyor hiç olmazsa tebrikler
    yalnız sizin TV gerçekten teknolojik olarak eskide kalmış
    HD Ready 10 sene öncesinde kaldı sizinki 5 senelikte olsa.
    sonrasında Full HD, daha sonra 3D TV ler çıktı, şimdi de 4K Tv ler çıkmışken hala HD Ready de kalmak
    ve evden de ne gerek var serzenişleri olması ilginç
    Blu Raylerinizin hakkını vermek adına en az 65 inch bir 3D TV size şart olmuş kanımca
    evdekileri teknoloji mağazalarına tura çıkarın belki fikirleri değişir

• quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

hocam niye elden cikartiyorsunuzki dursun durdugu yerde.yoksa yermi yok?

500 adet DVD film ve 100 adet kadar Blu-ray film var. Gerçekten yer kalmadı. Bu akşam dolabın resmini çekeyim. Vaziyeti siz de görün. Ayrıca evde benden başka film zevki olan bir Allah'ın kulu yok. Ben olmadığım zaman onların hepsi çöp. Hepsini dağıtacak değilim elbette. Belki böyle bir kaç tanesini dağıtabilirm. Dolabın görüntüsünü güzelleştirebilirim.

Geçenlerde Full HD TV almak istedim. Evde kıyamet koptu. Ne gerek var filan dediler. Tatsızlık çıkmasın diye şimdilik erteledim. 5 senelik HD Ready (Full HD değil yani) LCD TV'de Blu-ray seyrediyorum. Düşünün artık.

güzel bir hizmet yapıyorsunuz forumdaşlara,
    ihtiyacoı olana gidiyor hiç olmazsa tebrikler
    yalnız sizin TV gerçekten teknolojik olarak eskide kalmış
    HD Ready 10 sene öncesinde kaldı sizinki 5 senelikte olsa.
    sonrasında Full HD, daha sonra 3D TV ler çıktı, şimdi de 4K Tv ler çıkmışken hala HD Ready de kalmak
    ve evden de ne gerek var serzenişleri olması ilginç
    Blu Raylerinizin hakkını vermek adına en az 65 inch bir 3D TV size şart olmuş kanımca
    evdekileri teknoloji mağazalarına tura çıkarın belki fikirleri değişir

Merhaba

Tavsiyenize uydum. TV'yi yeniledim. Ama öyle bahsettiğiniz gibi bir şey almadım. Vestel marka 40FA8100 model 40 inc Full HD TV aldım. İçinde neler var. Bahsedeyim.

Full HD. 400 Hz. Smart. 3D. Ayrıca 2D-3D dönüştürme. Wi-fi için yardımcı aparat gerekiyor. Çok ta problem değil. Dahili uydu var. TKGS özellikli. Yani kanal arama ve güncelleme sıkıntım olmayacak.

1200 TL verdim. Bugün teslim edildi. Yarın Vestel gelip Kuracak. İlk defa Vestel marka bir şey aldım. İnşallah iyi olur.

Arkadaşlar!!! Çekilişle Film hediye ediyorum.

• hayırlı olsun,
    gayet uygun bir fiyata almışsınız.
    Vestel benim de önyargılı yaklaştığım bir marka umarım beklentilerinizi karşılar.
    ama filmci biri için 40" biraz küçük olmuş sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

hayırlı olsun,
    gayet uygun bir fiyata almışsınız.
    Vestel benim de önyargılı yaklaştığım bir marka umarım beklentilerinizi karşılar.
    ama filmci biri için 40" biraz küçük olmuş sanki

Aslında şöyle. Çok araştırma yaptım. Görüntü teknolojileri üzerine neredeyse tüm dökümanları okudum. Söz konusu olan 1920x1080 piksel olunca salonun da büyüklüğünü düşününce eve en uygun TV'nin 40 inc olduğuna karar verdim. 42'de olabilirdi ama evdekilerin de bir TV'ye verilecek yüksek miktardaki paraya ön yargılı yaklaştıklarını düşününce 40 inc ideal dedim. Mesela Vestel 42 inc 42PF8175 TV vardı. Aldığım TV'den bayağı üstün. 1250 TL fiyatı vardı. Onu alacaktım. Sadece teşhirde kalmış. Kutulu olarak sadece Beşiktaş'ta bir mağazada kaldığını söylediler. Onun da kutulu olduğuna inanmadığım için almadım. Bunu da kaçırmak istemedim.

Yarın servis gelip açacak. İnşallah iyi çıkar.

Ayrıca şunu belirteyim. Bir kaç vestel bayisinde şunu söylediler. Vestel panelleri LG'den alıyor. Şu duvarda gördüğünüz tüm TV'lerin panelleri LG. Geri kanal kısmı Vestel. Ayrıca biz vestel olarak Pixcellence teknolojisini LG'ye de satıyoruz. LG kendi TV'lerinde bizim teknolojimizi farklı isimle kullanıyor dedi.

Ben de Vestel'e biraz daha ısındım. Aldım.

• Nexon alsaydın hocam.
    Nexonda vestel üretimi hemde daha ucuz. A101 lerde sürekli indirime giriyor.
    onun haricinde N11 veya gittigidiyor da bulabilirsin. Direkt vestel yazılımı kullanıyor.

Bu sayede ekranı biraz büyütebilirdin

BKNZ.
    http://urun.n11.com/led-tv/nexon-49nx600-400-hz-uydu-alicili-smart-led-tv-P52105772

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfve -- 24 Ağustos 2015; 18:11:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.

St Batuhan'ın kazandığı filmler kendisine 10 dakika önce elden teslim edildi. Sağmalcılar Tramyay istasyonunda teslim edildi. Kendisiyle de tanışmış olduk. Çok güleryüzlü birisi. Kendisine tekrar hayırlı olsun.

Bu arada hastanede yatan babasına da buradan acil şifalar diliyorum.
  • rfve kullanıcısına yanıt
    Aylarca araştırma yaptım. Şaka değil. Sanki araba alacakmışım gibi aylarca, haftalarca AVM'lerdeki TV'leri, kampanyaları, indirimleri takip ettim. Gönlüme göre bir kampanya, indirim bulamadım. Taa ki Vestel 40FA8100 modelin fiyatı kafama yatana kadar. Sonunda aldım.

Fakat tam bir hafta sonra Teknosa yeni broşürler çıkartmış. Depoları boşaltıoruz diyor. Vestel 48 inc 48PF8575 TV'yi 1299 TL'ye indirmiş. Özellikleri benimkinden biraz fazla. Dahası 122 ekran. Eğer şu andaki TV'yi almasaydım 100 TL fark verip 122 ekranı alırdım.

Elektronik işi hakikaten şans işi.

Şimdi kendimi şöyle teselli ediyorum. PF8575 model TV'ler eski teknoloji. FA8100'ler daha yeni.
  • quote:

Aylarca araştırma yaptım. Şaka değil. Sanki araba alacakmışım gibi aylarca, haftalarca AVM'lerdeki TV'leri, kampanyaları, indirimleri takip ettim. Gönlüme göre bir kampanya, indirim bulamadım. Taa ki Vestel 40FA8100 modelin fiyatı kafama yatana kadar. Sonunda aldım.

Fakat tam bir hafta sonra Teknosa yeni broşürler çıkartmış. Depoları boşaltıoruz diyor. Vestel 48 inc 48PF8575 TV'yi 1299 TL'ye indirmiş. Özellikleri benimkinden biraz fazla. Dahası 122 ekran. Eğer şu andaki TV'yi almasaydım 100 TL fark verip 122 ekranı alırdım.

Şimdi kendimi şöyle teselli ediyorum. PF8575 model TV'ler eski teknoloji. FA8100'ler daha yeni.

hayırlısı olmuştur inşallah
    güle güle kullanın. bir takım şeylerde çok ısarcı olmamak da lazım.

Babamlara 32 olmasın bir üstü olsun özellikle de samsung görüntü kalitesi iyi olsun diye 40" samsung denk getirdim.
    Hiç kullanamadan ekranı kırıldı (artık takan servisten şüpheleniyorum ama kanıtlayamadık tabi)
    Samsung da kabul etmedi. ve lakin ,
    40" Samsung Elimizde patladı.

Sen güle güle kullan arkadaşım içini ferah tut böyle olmasında da vardır bir hayır.

• quote:

Orijinalden alıntı: rfve

quote:

hayırlısı olmuştur inşallah
    güle güle kullanın. bir takım şeylerde çok ısarcı olmamak da lazım.

Babamlara 32 olmasın bir üstü olsun özellikle de samsung görüntü kalitesi iyi olsun diye 40" samsung denk getirdim.
    Hiç kullanamadan ekranı kırıldı (artık takan servisten şüpheleniyorum ama kanıtlayamadık tabi)
    Samsung da kabul etmedi. ve lakin ,
    40" Samsung Elimizde patladı.

Sen güle güle kullan arkadaşım içini ferah tut böyle olmasında da vardır bir hayır.

Bir şey soracağım. 3D TV kullandığınızı düşünerek soruyorum. LG BP325 model 3D Blu-ray oynatıcıya 3D film koyuyorum. TV'de oynamaya başlıyor. Lütfen 3D gözlüklerinizi takın uyarısı çıkıyor. Gözüme takıp gözlükteki düğmeye basıyorum. 3D özelliğine geçiyor. Buraya kadar normal.

Fakat ister normal 3D film olsun, ister animasyon 3D film olsun, geri plandaki objeler hafif çatallaşıyor. Bunun izleme mesafesi ile ilgisi olabilir mi acaba? Aynı olayı LG 3D TV'de de gözlemledim. Gözlük gözümde iken ekrana yaklaşıyorum. Dikkatli bakınca hafif çatallaşma oluyor. Uzaklaşınca kayboluyor gibi oluyor.

LG pasif 3D kullanıyor. Benim aldığım Vestel aktif 3D kullanıyor. Gözlükler pilli.

Kendi TV'nizde hafifte olsa çatallaşma hissettiniz mi? Yoksa benim gözlerimde mi bir problem var?

3D olarak seyrettiğim normal film Avatar. Animasyon film ise Canavarlar Üniversitesi.

• evet benzer çatallaşmayı bende fark ettim. Ama avatarda gördüğümü hatırlamıyorum.

buna etken mesafe ve izleme açısı olabiliyor. 3D olayı zaten ağır aksak bir teknoloji maledef. 3D nin en baba öneklerinin başında
    kabul ettiğimiz Avatar için bile böyle. Rahat rahat Şöyle Pop out ve derinlik manasında tatmin edici bir filmi baştan sonra izleyemedim bende :(

ve Sonunda bıraktım kısa 3D demo klipler dışında 3D zevk vermiyor boşuna eziyet bence.
    Birkaç aydır TV ye takılı diskimde HSBS filmler de olmasına rağmen bi 3D film açayımda izleyim dediğim olmadı..

Benim TV de pasif 3D var bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfve -- 10 Eylül 2015; 17:30:11 >
    Cevap için teşekkür. 3D film takıntım yok. Ama madem TV'de bu özellik var. Deneyeyim demiştim. Pek sorun etmiyorum açıkçası. Galiba alışık olmadığıma mı nedir, biraz baş ağrıttı. Filme konsantre olma eksikliği yaşadım.
    Akşam tekrar denedim. Evet. geri plandaki nesnelerde çatallaşma var. TV'nin kullanma kılavuzunun karıştırdım. 3D sayfasında bana tuhaf gelen bir yazı gördüm. Verdikleri 2 adet gözlük Toshiba marka imiş. TV Vestel. Gözlükler Toshiba. Acaba uyumsuzluk mu yapıyor. Menulerde yazılar tırtıklı görünüyor. Gözlüğün 3D özelliği aktif olmasına rağmen. Halbuki kardeşimin LG TV'sinde ve başka Philips 3D TV'de yazılar tek ve 3 boyutlu olarak ekranın dışında gibi görünüyor. Sanırım sorun gözlüklerde.

Son çare bir Vestel servisine gideceğim. Oradan gözlük isteyip tekrar deneyeceğim.
  • hım. dediğiniz gibi sorunlar da varsa gözlük uyumsuzluğu olabilir.
    en doğrusu yine servise gitmek

• quote:

Orijinalden alıntı: rfve

hım. dediğiniz gibi sorunlar da varsa gözlük uyumsuzluğu olabilir.
    en doğrusu yine servise gitmek

Dün akşam iş çıkışı servise gittim. Olanı tek tek ayrıntılı olarak anlattım. Denemek için gözlük istedim. Aktif 3D gözlük yokmuş servislerinde. Deneme imkanım olmadı. Arıza kaydı açtırın, evinize gelelim, bakalım. Bizim 3D demo videolarımız var. Flash bellekte yüklü. İyice bakarız. Gerekeni yaparız dediler.

Bir de şunu dediler. LG BP325 Blu-ray oynatıcının Vestel ile uyumsuzluk yapabileceğini söylediler. Yani LG'nin gönderdiği 3D görüntü sinyallerini TV tam olarak işleyemeyebilir dediler.

Tamam dedim. Kabul dedim. Bu uyumsuzluğu bana ispatlayın. Gerekirse Vestel marka 3D Blu-ray Player alacağım dedim.

Bu sefer bağlantı kablosunu sordular. Scart mı dediler. Sinirlendim. Benim evimde 500 adet DVD film, 100'e yakın Blu-ray film var. 10 tanesi de 3D film ve hepsi orijinal. Hangi kabloyla seyretmem gerektiğini çok iyi biliyorum dedim. HAMA marka 50 TL'lik HDMI kablo kullandığımı söyledim. 3D performansı hakkıyla oynatabilen kabloların en az 80-90 TL olduğunu söyledi bana. TV ve gözlükler dışında illa başka şeylere suç bulmaya çalışıyor. Ama ilgisiz de değiller. Bunu sezdim.

Kardeşimin TV'si LG 42LB652 3D TV dedim. Aynı kablo ile, aynı oynatıcı ve aynı filmlerle mükemmel 3D film oynatıyor dedim. Son olarak arıza kaydı açtırın. Gelip bakalım dediler.

Neden Vestel'in kendi gözlükleri yok ta Toshiba'dan gözlük alıyor dedim. Her şirket bazı ürünlerini başka markaya ürettirebilir. Ama yüzde yüz uyum sağlar. Markasının değişik olmasını kafanıza takmayın dedi.

Arıza kaydı açtıracağım bugünlerde. Müsait bir zamanı bekliyorum. İnşallah suç Gözlüklerde çıkar. TV'den gerçekten özellikle maç görüntüleri konusunda çok memnunum. Çimlerin görüntüsünü hiç sündürmüyor.

İnşallah hata gözlüklerdedir.

Ha unutmadan. İnternetten LG 3D demo video görüntüsü intirdim. Harddiske yükleyip USB'den TV'ye bağladım. Sonuç: Fiyasko. Hala çatallaşma, gölgelenme oluyor. Demek ki hata Blu-ray oynatıcıda veya kablolarda değilmiş. Artık göreceğiz ne olduğunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 12 Eylül 2015; 11:09:21 >

• Ben 20₺ lik philips hdmi kablo kullanıyorum bluray playerda televizyonda samsung ve aktif gözlük var hiçbir problem yok. 90₺ lik hdmi kablosu falan hikaye uydurmuş bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Excalibur93 E kullanıcısına yanıt
    Uyduruyor tabi. Kimi kandıracağını zannediyor. Ben bu film seyretme işine gönül vermiş biriyim. Neyin nasıl, hangi kablo ile, hangi TV'de hangi oynatıcı ile izleneceğini iyi biliyorum. Bana öğretemezler. Eve gelsinler de önce. O zaman anlayacağız sorunun ne olduğunu.

3D demo video ile USB'den bağlantılı olarak ta denedim. Olmadı işte. Çatallaşma ve gölgelenme var. Demek ki oynatıcı veya kablodan değilmiş. Kendileri de görecekler.

Şuna da dikkat ettim. 3D Blu-ray filmi takıyorum. TV 3D gözlüklerinizi aktif edin diye uyarıyor. Geçekten de aktif oluyor gözlükler. Çünkü ortam değişiyor. Hafif kararıyor. Menü yazılarına dikkat ediyorum. Tırtıklı ve çift görünüyor gözlüğe rağmen. Halbuki kardeşimin LG TV'sinde yazılar ekranın önündeymiş gibi ve tek görünüyor. 3 boyutlu olduğu açıkça belli oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.