Şimdi Ara

Arkadaşlar çok net bir sorum var...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta da belirttiğim gibi. laptop ve Ses sistemimin bütün özelliklerini yazacağım, bana sadece şu kabloyu alıp bağla ve kaliteli bir ses elde et derseniz sevinirim...

Öncelikle Laptop: Toshiba p300-133 ses özellikleri şu şekilde:

Arabirimler
    1 x DC-girişi
    1 x harici monitör
    1 x RJ-11
    1 x RJ-45
    1 x TV çıkışı (s-Video)
    1 x i.LINK® (IEEE 1394)
    1 x external microphone
    1 x kulaklık (stereo)
    1 x Kulaklık soketi ile paylaşımlı SP/DIF (optik)
    4 (Sol 2, Sağ 2) x usb 2.0
    1 x dahili mikrofon özelliğine sahip entegre 1.3 Megapiksel Web Kamerası
    1 x 5'i bir arada Bridge Media yuvası (En fazla 16 GB SD™ Kart desteği, en fazla 256 MB ® Memory Stick™, en fazla 2 GB Memory Stick Pro™, en fazla 1 GB MultiMedia Card™ ve en fazla 2 GB xD-Picture Card™)
    1 x hdMI-CEC

Ses sistemi
    desteklenen ses biçimi : 24-bit stereo
    desteklenen ses standartları : MIDI desteği
    hoparlörler : dahili Harman Kardon®stereo hoparlörler
    üretici : Toshiba Bas Özelliği Geliştirilmiş Ses Sistemi ve Dolby® Sound Room™

Müzik seti ise: Sony DHC-FL5D

Arka girişleri şu şekilde:

Sol üst köşede ki 3 adet yan yana olan lale girişi denilen girişlerle TV girişi yapıyordum ama en sağda ki altlı üstü beyaz ve kırmızı 2 giriş var, onların hemen sol tarafında ki siyah yerler de Digital İn ve DVD Digital Out çıkışları var. Bel ki oralardan da girilebilir mi daha iyi ses almak için. Cevaplarınızı bekliyorum.

Ayrıca kulanım kılavuzunda da şöyle bir açıklama var:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiReFuL -- 31 Ekim 2011; 0:16:34 >

• Kimsenin bu konuyla ilgili bilgisi yok mu?
  • Bir tane optik kablo alıyorsunuz;

*bir ucunu Müzik setinin arkasındaki "D" girişine takıyorsunuz
    *Diğer ucunu Laptop un "1 x Kulaklık soketi ile paylaşımlı SP/DIF (optik) " çıkışına takıyorsun.

Dikkat etmeniz gereken nokta laptop a girişteki kısım 3,5mm jack şeklinde olduğu için optik kabloyu direk takamazsınız yani ucuna toslink çevirici koymanız gerek;

• Harikasınız çok teşekkür ederim
  • selamlar.. aynı ses sistemi bende de var.
    bu bahsettiğiniz kabloları nerden bulabileceğimiz konusunda fikri olan var mı acaba?
    özellikle toslink çeviriciden (optic'i spdif'e )bahsediyorum. teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cums -- 1 Aralık 2011; 14:36:26 >
  • p.m.den sormuşsunuz ama sizin sorununuz arkadaşınkinden farklı onun laptop çıkışı spdif aynı zamanda yani ses kartından etkinleştirdiğinde optik çıkış gibi ışık verir koaksiyel gibi görünen kablonun ucu camdır

sizin eğer çıkışınız direkt koaksiyelse o zaman çevirici olmadan optiğe dönüştüremezsiniz

ttaf satıyor elektrodepo adresinde

http://www.elektrodepo.com/?urun-838-Optik-Toslink---Koaksiyel-cevirici-91019.html

ama çok pahalı

ben bir arkadaşa aldırmıştım buradan 10 günde gelmişti amerikadan

http://www.svideo.com/toslinkcoax1.html

bir ara egerate de satıyordu ama hala satuyor mu bilmiyorum

EgeRate Elektronik Müh. ve Tic. Ltd. Şti.

Perpa Ticaret Merkezi A-Blok Kat:5 No: 141

34385 Okmeydanı - İSTANBUL

Tel: (212) 220 34 83 Fax: (212) 220 76 35

senin anlatımına göre yazdım alırken in ve outa dikkat et çift yönlü değildir ya opitği koaksiyele ya koaksiyeli optiğe dönüştürür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 1 Aralık 2011; 17:46:51 >

• anlatımında aynı ses sistemi bende de var dediğine göre girişin optik bu durumda koaksiyeli optiğe çevirenden alacaksın yani in tarafı koaksiyel olacak ses çıkışı alacağın cihaz ne acaba çıkışın koaksiyel mi?
  • cevabınız için teşekkür ederim.
    laptop'ım asus f6v ses kartı da realtek sanırm . spdif girişide gözkyr ama öyle bi ışık verme olayı fln yok sanrım
    aldığım bi ekran görüntüsü ses özellikleri ile alakalı. buyrun.
    http://bit.ly/c25MCx]

ne yapmam gerekiyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cums -- 3 Aralık 2011; 14:00:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cums

cevabınız için teşekkür ederim.
    laptop'ım asus f6v ses kartı da realtek sanırm . spdif girişide gözkyr ama öyle bi ışık verme olayı fln yok sanrım
    http://bit.ly/c25MCx]

ne yapmam gerekiyor ?

Arkadaşım ses yönetimi kısmından Digital Ses'i (S/PDIF) Varsayılan Yapın. Sonra Ses almaya başlıcaksınız. Kolay gelsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: cums

cevabınız için teşekkür ederim.

ne yapmam gerekiyor ?

arkadaşın dediği gibi yap bir bak 0 açıyla bakman lazım kırmızı ışığı görmezsen olmaz realtek ses kartlarının ortak arayüzü ve driverı olabilir eğer spdif etkinleştirdikten sonra ışık varsa sadece kablo ile ses sistemine digital ses alabilirsin link verdiğim adaptöre ihtiyacın yok

şu kablo işini görür

http://www.elektrodepo.com/?urun-157-Universal-Fiber-Optik-Toslink-Kablo-1-5-Metre-97131.html

bunun uçları line out çıkışına uygun döndürülebilir şekilde

olmazsa ikinci mesajdaki gibi bir optik kablo bir de optical-mini adaptör alır bağlarsın

eğer notebookunda optik yoksa o zaman ses sistemine digital ses alamazsın usb ses kartlarına yönelmen lazım optik çıkış veren

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 5 Aralık 2011; 12:12:18 >

• valla etkinleştrdim varsayılan yaptım ettim , ama o ışık yok .henüz o kabloyu almadım.
    almamın da bi faydası olcak mı emin değilim artık.

giriş bu şekilde. ayarlar da önceki postta gösterdiğim gibi...

[simage]
    [/simage]

şimdii , bunu mu almalı ?

yoksa bunu mu ?http://www.elektrodepo.com/?urun-157-Universal-Fiber-Optik-Toslink-Kablo-1-5-Metre-97131.html

anlamadım. cevaplarınız sabrınız için çok teşekkür ederim. ama sanrım hala yardıma ihtyacm var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cums -- 5 Aralık 2011; 21:57:37 >

• muhtemelen sen ışığı göremiyor da olabilirsin çünkü spdif çıkış var görünüyor

her üç kablo da aynı aslında ilkinin bir ucu mini optik bir ucu optik ikincide optik kabloyu alıyorsun notebooka girsin diye ucuna adaptör alıyorsun üçüncüde adaptör hareketli dönüyor ve notebookun spdif çıkışına giriyor

olmazsa ses kartı driverini bir güncelle çalışması lazım kabloyu aldıktan sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 6 Aralık 2011; 15:27:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.