Şimdi Ara

Arkadaşlar film önerilerinizi bekliyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir siyaset bilimi son sınıf öğrencisi olarak sizin bazı fikirlerinize muhtacım.

Başta Türkiye olmak üzere dünya gündemini de yakından ilgilendiren konulara merakım var. Tabi bu geçmiş için geçerli. Bunun için de bazı yayınlara ihtiyacım var.

Mesela, Soğuk Savaş döneminde Türkiye'yi anlatan bir belgesel. Ya da ABD'de halkın dünya genelinde ise insanlığın düşüncelerini anlatan bir belgesel. Ya da ne bileyim Kıbrıs sorunu hakkında Ecevit, Denktaş gibi siyasetçilerin ya da diğer deyişle birçok kişinin bilgi verdiği o dönemleri anlatan bir belgesel.

Yani kitaplarla değil de izleyerek görerek öğrenen biri olarak fikirlerinizi bekliyorum. Hemen hemen her konuda özellikle de siyasi geçmiş üzerine 1700 lerden sonraki tüm gelişmeleri kapsayacak herşey olabilir.

Mesela The Fog of War adlı belgesel film varmış. Bir arkadaş önerdi şimdi merak edip izleyeceğim sabah. Bunun gibi gibi. İşte geçenlerde Recep Tayyip Erdoğan'ın ve çevresindekilerin konuşmacı olduğu güzel bir belgesel izledim 1990 lardan 2002'ye kadarki dönem hakkında sübjektif sohbetler vardı.

Böyle fikirlerinizi bekliyorum.

• Siyasî değil ama dünya gündemini/ekonomisini ilgilendirdigi için Insade Job diyorum. Aradığın tarzda değil ama dünyayi yönetenlerin sadece siyasiler olmadığını anlamış olursun. ( bi çok kişi tarafından en iyi belgesel kabul edilir. )

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Bank / Banka: Kelebek Etkisi (2001, Avustralya)

A Beautiful Mind / Akıl Oyunları (2001, ABD)

Far and Away / Uzak Ufuklar (1992, ABD)

Propaganda (1999, Türkiye)
  • Şunu izleyebilirsin kesinlikle çok bilgilenirsin türkiye deki 1946 dan başlayarak 2000e kadar siyasetin gündemini anlatıyor özellikle darbeleri fln Mehmet Ali Birand 27 mayıs 1960 darbesi 1.bölüm den başla youtube de var sonra 12 mart. 12 eylul. 27 subat belgesellerini izle devamı bunlar toplam 40-50 bölüm fln

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dicovery channel nin yaptığı 2. dünya savaşı belgeseli apocalpyse ww2 olması lazım kardeş
  • Bulut atlası izlemeye değer bir film
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.