Şimdi Ara

Arkadaşlar sizce bu virüs mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2 gün önce firefox'ta bir haber sitesinde irtibat ile ilgili form dolduruyordum, adımı soyadımı mail adresimi yazdıktan sonra, birden site hata verdi simge durumunu küçülüp tekrar büyüdü, ve bilgisayar kendi kendine adres çubuğuna birşeyler yazmaya başladı (sanki bir tuşa takılı kalmış gibi ama farklı harf kombinasyonları ile) ve bunlar inanılmaz hızlı bir şekilde gerçekleşti, sonra msn penceresini açtı ve online olan tek kişinin konuşma penceresine bir sürü kopyala yapıştır yapıldı- ki bunlar o anki firefox penceresinde olan yazılar olabilir yada başka bir içerik tam okuyamadım ve bunları göndermeye başladı.. ben bilgisayar kitlendi heralde düzelir diye düşünüyordum, hani bazen üstüste birkaç işlem yapmasını isteyince kitlenir ve düzelince arka arkaya bu işlemleri sıralar.. önce o zannettim ve tepki veremedim, ardından msn'den logout oldu yani oturumu kapadı ve ben msn'imin hacklendiğini düşünüp bilgisayarı kapama tuşundan direk kapadım ve yeniden başlattım, yeniden başlatırken scandisk yaptı ve windows 1 dosyayı onardığını söyledi, bilgisayarmda kaspersky 7.0 internet security yüklü ve güncel virüs taramaları yapmıştım.. bu olaydan sonra nortonun sitesinden online tarama da yaptırdım fakat hiçbiri bir virüs bulamadı.. sizce sorun nedir? böyle bir virüs olabilir mi, yada bir bug mıdır? neden kaynaklanmış olabilir?

• pcne o an birisi uzaktan bağlanmış olabilir.
  • fakat, uzaktan yardım istekleri gönderilmesine izin ver kutusu işaretli değil.. trojan ile bağlanmış olabilir mi? fakat trojan alabileceğimi zannetmiyorum mail yoluyla yada msn üzerinden böyle bir şüpheli dosya alışverişi gerçekleştirmedim.. yada en azından kaspersky uyarı verebilir trojanlı bir dosyada diye düşünüyorum ne dersiniz?
  • Bir spy olabilir.Antispyware ile taratsan iyi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aeks

fakat, uzaktan yardım istekleri gönderilmesine izin ver kutusu işaretli değil.. trojan ile bağlanmış olabilir mi? fakat trojan alabileceğimi zannetmiyorum mail yoluyla yada msn üzerinden böyle bir şüpheli dosya alışverişi gerçekleştirmedim.. yada en azından kaspersky uyarı verebilir trojanlı bir dosyada diye düşünüyorum ne dersiniz?

pcye ulaşması için pcde illada trojan olmasına gerek yok sanırım.ip adresinden direk ulaşılıyor.diye biliyorum.yanlış mı?
  • doğru aslında direk ip'den ulaşabilir fakat kaspersky'nin sizce uyarı vermesi gerekmez miydi..? Adaware ile tarattım çok az cookie falan sildi yani tehlikeli birşey göstermedi. Uzaktan erişimi engellemek için neler yapılabilir sizce? birde kendi şifreli wireless ağım ile bağlanıyorum sizce modeme kabloyu takıp normal ethernet ile bağlansam daha mı güvenli olur?
  • quote:

Orjinalden alıntı: aeks

doğru aslında direk ip'den ulaşabilir fakat kaspersky'nin sizce uyarı vermesi gerekmez miydi..? Adaware ile tarattım çok az cookie falan sildi yani tehlikeli birşey göstermedi. Uzaktan erişimi engellemek için neler yapılabilir sizce?birde kendi şifreli wireless ağım ile bağlanıyorum sizce modeme kabloyu takıp normal ethernet ile bağlansam daha mı güvenli olur?

bence sorun burda.birisi wireles şifreni kırmış olabilir.sen en iyi kabloyu tak öyle kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProZeK0 -- 6 Ocak 2008; 14:49:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.