Şimdi Ara

arkadaşlar üç laptop arasında kaldım önerilerinizi beklerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1-) DELL 7577 İ7 7700HQ GTX 1060 256 GB SSD Lİ MODEL( vatanda indirimle 5400 seviyesindeydi en son, daha da inmesi gerektiğini düşündüğüm için almamıştım) (5400 TL diyelim)

+ diğerlerine göre ucuz
    + İPS
    + tasarımı hoş
    + thunderbolt 3 var kullanacakmıyım dersen pek sanmıyorum??
    - 60 hertz ekran( bu bir sorun mu emin değilim. bunun sorun olabileceği fikri asusun 120 hz lik
    ekranını gördükten sonra oldu yani asus yokken çok mutluydum şuan kararsızım)
    - ekranında ışık kaçması mıymış ne olabiliyormuş
    - şarjda olmasına rağmen yüksek ayarlı oyun oynarken şarjı azalabiliyormuş.(1060 modelinde öyle mi
    bilmemekteyim sanırsam bu sorun daha düşük modellerde tek mevcut olabilir.)
    - yazılımsal şeylerde sorun çıkarabiliyormuş muş?=?=?
    - önceki modele göre(7567) subwooferi!! yok. hoparlörler konusu düşündürüyor.ama çok önemli değil. peformans öncelikli mesele.

2-) ASUS GL 703(17.3'') VEYA GL 503(15.6'') ==> İ7 7700HQ- 16GBRAM-256 SSD -RGB KLAVYE- 120 HERTZ EKRAN
    GTX 1060 (6500 TL)

+ 120 hertz(g-sync yok sanırım bu ne gibi bir probleme yol açar emin değilim)(diyelim ki dota da
    190 fps almaktayım ekran 120 hertz olduğu için bir sıkıntı yaşayacakmıyım? bu konuyu gerçekten
    merak etmekteyim( heeeelp!!! )( veya başka bir oyunda 50 fps alıyorum ekran 120 olduğu için tearing-stuttering falan olur mu?)

+ hoş tasarımı var ve sanırsam diğerlerine nazaran hafif
    + dave lee ekranını övüyordu sanki ama g-syncten dem vurar gibiydi wtf=??
    - pahalı(indirimdeyken 6500 civarıydı)
    - ANTİ GLARE(wtf?? sadece 'mat' demekse neden fantezi yapıp anti glare derler ki) miymiş neymiş o
    ekranmış yani İPS değil.
    - bilgisayarın ayrıntılı özelliklerine ulaşılmıyor resmen devlet sırrı gibi.türkçe inceleme yok

3-) LENOVO Y 720==> kırmızı klavyesi var ve gerçekten sadece kırmızı klavye bana çok saçma gelmekte. o yüzden buna pek bakmadım ama özellikleri iyi gibi duruyor. emin değilim henüz araştırma aşamasındayım.( şuan fiyatı 6000 TL civarında [oha] )

*genel olarak kafamı karıştıran esas şey eğer panel 60 hz ise ne gibi problem olabilir 120 hz ise ne gibi problemler olabilir.
    *bir diğer şey ise ips paneller tn panellere oranla daha mı geç tepki verir ? asusun ekranı 5ms imiş dell in kaç acaba ? bu ms farkları çok önemlimidir )=?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zanistor -- 6 Ocak 2018; 12:47:29 >

• quote:

+ 120 hertz(g-sync yok sanırım bu ne gibi bir probleme yol açar emin değilim)(diyelim ki dota da
    190 fps almaktayım ekran 120 hertz olduğu için bir sıkıntı yaşayacakmıyım? bu konuyu gerçekten
    merak etmekteyim( heeeelp!!! )( veya başka bir oyunda 50 fps alıyorum ekran 120 olduğu için tearing-stuttering falan olur mu?)

G-sync'in yaptığı şey ekranının refresh rateini fpsine göre ayarlamak. Mesela ben şu an dota oynarken fpsim 144te kilitleniyor çünkü monitörüm 144hz. Eğer monitörüm mesela 180hz olsaydı 180fpse kadar görebilecektim. Bunun yanında eğer fpsim 45'e düşerse tearing görmüyorum çünkü monitörüm de 45hzte çalışmaya devam ediyor yani sürekli akıcı bir görüntü sağlıyor bana.

quote:

*genel olarak kafamı karıştıran esas şey eğer panel 60 hz ise ne gibi problem olabilir 120 hz ise ne gibi problemler olabilir.
    *bir diğer şey ise ips paneller tn panellere oranla daha mı geç tepki verir ? asusun ekranı 5ms imiş dell in kaç acaba ? bu ms farkları çok önemlimidir )=?

yine kendi tecrübelerimden konuşmam gerekirse, TN paneller daha yüksek hz ratelerinde daha düşük (1 ms) response time sağlıyor ancak IPS panellerde yüksek hz daha zor elde ediliyor, bunun yanında response time daha uzun oluyor. ancak IPS ekranlar kesinlikle bir şeyler izlemek için TN panellere göre daha iyiler. TN bir monitörle film izlemek için oldukça dar bir açıda bakman lazım, yani dimdik karşısında olman lazım çoğu zaman, dolayısıyla iki monitörün olmadıkça ana monitör olarak TN önermem.

ayrıca dave lee'yi izlemişsin ve onun kırmızı konusundaki fikrine katılıyorum. Okulumdaki kırmızı "gamer" diye bağıran hatta çığlık atan laptoplar gerçekten kısa ömürlüler ve estetik olarak bana itici geliyorlar. dolayısıyla ben olsam kırmızı olmayanları tercih ederdim (elvada lenovo). neticede aldığın bu laptopu bir sene sonra değiştirmen zor olurmuş gibi geliyor bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: numanoz

quote:

G-sync'in yaptığı şey ekranının refresh rateini fpsine göre ayarlamak. Mesela ben şu an dota oynarken fpsim 144te kilitleniyor çünkü monitörüm 144hz. Eğer monitörüm mesela 180hz olsaydı 180fpse kadar görebilecektim. Bunun yanında eğer fpsim 45'e düşerse tearing görmüyorum çünkü monitörüm de 45hzte çalışmaya devam ediyor yani sürekli akıcı bir görüntü sağlıyor bana.

quote:

yine kendi tecrübelerimden konuşmam gerekirse, TN paneller daha yüksek hz ratelerinde daha düşük (1 ms) response time sağlıyor ancak IPS panellerde yüksek hz daha zor elde ediliyor, bunun yanında response time daha uzun oluyor. ancak IPS ekranlar kesinlikle bir şeyler izlemek için TN panellere göre daha iyiler. TN bir monitörle film izlemek için oldukça dar bir açıda bakman lazım, yani dimdik karşısında olman lazım çoğu zaman, dolayısıyla iki monitörün olmadıkça ana monitör olarak TN önermem.

ayrıca dave lee'yi izlemişsin ve onun kırmızı konusundaki fikrine katılıyorum. Okulumdaki kırmızı "gamer" diye bağıran hatta çığlık atan laptoplar gerçekten kısa ömürlüler ve estetik olarak bana itici geliyorlar. dolayısıyla ben olsam kırmızı olmayanları tercih ederdim (elvada lenovo). neticede aldığın bu laptopu bir sene sonra değiştirmen zor olurmuş gibi geliyor bana.

herşey için teşekkürler :D mükkemmel olmasada mükemmele yakın olanını arayışım devam ediyor:D sağolun. şuan msi raider serisi ilgimi çekmekte ama fiyatı ateş pahası: indirim falan kovalamaya çalışacam.

*bu arada böyle bir ürün varmış ne düşünürsünüz =? genel olarak kırmızı temalı oyuncu laptoplarından nefret etsemde sanki elimden bişey gelmiyor :D tek eksiği i7 7700 hq olmaması gibi duruyor :D artık kırmızıyı içimize mi sindirecez napcez :D sevmeye mi çalışsak :D

http://www.gold.com.tr/hp-omen-gaming-17-an007nt-3cd05ea-notebook_u?gclid=EAIaIQobChMI-YqJ1rbO2AIVSrobCh1CJAICEAEYASABEgJ8BvD_BwE

• 120 hz için 1060 yetersiz dell de 1060 max q var %15-20 daha az performans verir 120 hz istiyorsan gsynclı 1070 olan modellere bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydinsukru

120 hz için 1060 yetersiz dell de 1060 max q var %15-20 daha az performans verir 120 hz istiyorsan gsynclı 1070 olan modellere bak

hocam onlar 9-10 bini aşıyor :D o kadar lüksümüz şuan yok malesef
  • Sapına kadar y720 diyorum. Sorun morun yok saırsam,hoparlörü kasası ekranı soğutması ve içindeki max q olmayan harbi 1060 olan mükemmel bir alet. O kadar param olsa çoktan almıştım.Rbg klavye çift fan ve iyi bakır borular,kaliteli malzeme.Bu cihazla yarışabilecek pek makine yok hatta hiç yok.Dell de en azından 7567 de menteleşe eğriliği,pil algılamama ve bios sorunları var.Bios çözüme kavuşuyor ama dell biraz riskli o konuda. Asus gl ise beş para etmez o fiyata göre. Çok pahalı ve aralarında en kötü soğutma asus a ait. Lenovo hakkında da söylemler var ama böyle kronik değil,windows ile alakalı.Y720 kullanıcıları gayet memnunlar diye biliyorum sorup konuşun.

Edit: Oha demeyin çok muazzam alet ve klavye de rgb,mousepad mükemmel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expressimo -- 14 Ocak 2018; 15:7:46 >
  • zanistor kullanıcısına yanıt
    Gold a bulaşmayın. Soğutma güzel ama 2. fan devreye girse çok daha harika olur emin olun. Y720 ısrarlar tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.