Şimdi Ara

Arkadaşlar yurtdışından hangi notebooku almalıyım? Acil Yardım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben bu dominator pro 6700HQ işlemcili olanı 6000 TLye alabiliyorum. 4720 işlemcili modeli 4750 TL'ye alabiliyorum. Buradaki fiyat değil zaten yurtdışından alacağım diye size sordum. İlk konuyu açtığım mesajı editledim Okuyup fikrini belirtir misin? fiyatlar ve özellikler var... Monster 8.000 TL güezl iyi ama özellikler neredeyse aynı benim alacağım bilgisayarla ve arada 3000 TLden fazla fark var. Birde Monster'da işletim sistemi yok.
  • mikaji M kullanıcısına yanıt
    Bu yazdıklarından bütçen var ise Dominitor Yeni model al derim. Eğer o pahalı gelir ise eski modeli diğerleri arasında en iyi tercih olur.

Ekran kartını bir kere alırsınız değiştiremezsiniz.
    ve 2gb tan yüksek bir model seçmekte fayda var.
    GTX960m ve yukarısı zaten her şekilde en iyi kartlardır.
    Ram DDR4 olduktan sonra son teknolojidir. 8-16gb fark etmez. slot sayısına göre daha sonra ihtiyaç duydukça arttırılabilir.
    Bu bütçede oyun bilgisayarı alıyorsanız SSD olsun tabii ki ama 2xSSD Raid yapıp depolama içinde 1TB hybrid veya mekanik Hdd olması gösteriş dışında birşey değildir. Bunların en iyisini zaten sonradan ülkenden alıp takabilirsin. Türkiyede ram ve hdd ler çok pahalı değil ki ordan harici olarak alabilirsin.

Bu mantıkta sistemlere biliyorsunuzdur mutlaka barebone denir.
    Laptop kasası ekranı ve anakartı sabittir. SSD Ram Hdd İşlemci tercihinize göre belirleyebilirsiniz. Monsterda o yüzden tercih ediliyor.
    Dediğim gibi son 2 si arasından tercih edin ancak 6700HQ 4700 serisinden kat be kat iyi diyemem.

Bu noktada birde forumda şunu araştırın. Isınma Fiyat / Performans değerleri neler, alanlar ne kadar memnun nelerinden memnun değil.
    Kroniği var mı?

Şahsen donanımdan anlıyorum ancak bu bilgisayarları test etme şansım hiç olmadı.

• nohackmove kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim uzun uzun yazdıkların için. Bende Türkiye'de Dominator Pro'ya bakınca yaklaşık 9500-11000 civarı fiyatlar görüyorum. Ama Bundaki GTX 980M 8 GB ram'e sahip ve işlemci i7-6700HK bunun gibi bir iki değişiklik var. Bunlar açırı büyük farklar mı bilmiyorum. Bunun yanısıra dediklerinizin hepsine katılıyorum. Ama MSI açıklama yapmıştı bu dominator pro modellerinde ekran kartını değiştirme olanağı sunuyor. Yani 4720HQ işlemcili 980M'li MSI dominator proların ekran kartları slot şeklinde ve serviste değiştirilebiliyor. Riske alıp kendiniz bile değiştirebilirsiniz. Ama MSI'ın açıklamasına göre ülkeye göre değişecek bu. Yani ilerde 1000 serisi ekran kartları çıkarda bu 980 yeni nesil oyunlara yetmezse ekran kartını değiştirebileceğim. Bunu üretici olarak MSI destekleyeceğini söyledi.

Bu durumda 5950 - 6000 TL civarında fiyatı ile Dominator Pro 6700HQ yeni nesil işlemcili modeli her türlü almaya değer gibi görünüyor. Bu arada diğer 4720HQ işlemcili model herşeyi aynı. SAdece Ramler DDR3 ve işlemci 4. nesil. Ama bu işlemci performansı 6700'e çok yakın. Sadece nm teknolojileri farklı. Ve fiyat 1300 TL daha ucuz.

• nohackmove kullanıcısına yanıt
    Hatta bu videoda Fransız bir abimiz 880M'i 980M e yükseltmiş. Diğer gönderdiğim mesajımı okumayı unutma sakın. :)

https://www.youtube.com/watch?v=mBGvOZI58jY
  • 1. Rog +4
    2. MSI 0
    3. MSI +1
    4. MSI +1

Oylar bu şekilde devam ediyor arkadaşlar yok mu fikrini belirtecek başka arkadaşlar. Bu arada göz önüne herşeyi alarak fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim. Fiyatta tabii ki çok önemli. Burada kıyaslanılan modellerin biri 3.450 T.L. civarı ikisi 4.450 T.L., bir diğeri ise 5.900 T.L. civarı kıyaslamadan ziyade yaklaşım ve fikir paylaşımı rica ediyorum sizden. Yurtdışına gittiğimde alacağım için ve zamanım kısıtlı olduğu için sizi sıkboğaz ettiysem kusura bakmayın. Saygılar ve sevgiler.

Edit : Arkadaşlar bu arada ürünleri daha uygun fiyata buldum Helsinki'de. Güncelleme yaptım yukarıda, kontrol ederseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikaji -- 2 Aralık 2015; 12:07:48 >
  • 1. Rog +4
    2. MSI 0
    3. MSI +1
    4. MSI +1

Fikirleriniz benim için çok önemli arkadaşlar. Yardımlarınızı rica ediyorum.
  • Oylama gibi oluyorsa Asus diyorum. Daha uzun süreler baskı altında daha rahat çalışacağını düşünüyorum. MSI daha düşük bütçeli oyuncu bilgisayarı gibi geliyor bana, bileşenlerin, anakartının asus kadar iddialı olacağını hiç sanmıyorum. Tabi bulunduğunuz yerde Schenker, Razer, Alienware gibileri varsa onlara da bakın. Özellikle Schenker XMG bakabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onder.t O kullanıcısına yanıt
    Asus benimde içimde var. Ama GTX 960 ile GTX 980 gibi bir fark var gerçekten çok farklı ekran kartları. Aradaki 2000 TL farka değecek kadar farkettirir mi Dominator pro bilmiyorum. Bana değer gibi geliyor ama tabii ki sizin fikirleriniz benim için çok önemli. Kıyaslama yapacak olursanız fikriniz ne olurdu?
  • 1. Rog +5
    2. MSI 0
    3. MSI +1
    4. MSI +1
  • Arkadaşlar fikirlerinizi beklemekteyim. Son durum bir önceki mesajımda var. Modeller ilk mesajda fiyatları ile beraber.
  • Yok mu bana öneri yapacak. Modeller herşey belli arkadaşlar sadece oylama bekliyorum.
  • Rog alma MSI al ilerde upgrade edersin 3 ve 4. model ekran kartları mxm işine yarar illaki. Hatta Türkiyeye gelecekseniz birtanede ben aldırabilirim kendime 4. den :D 3.ye bütçeniz yetiyorsa kesinlikle 3. model diyorum.
  • MasterLoki kullanıcısına yanıt
    Evet işte almışken bende MSI mı almalıyım dedim. 3.ye imkanım var sorun yok. Sadece vergili halini ödüyorum sonra ülkeden çıkarken verdikleri faturaya çıkış damgası vurduruyorsun onu adamlara gönderiyorsun onlarda 2 hafta içinde hesabına vergi iadesini yapıyorlar ülkeden çıkmanı bekliyorlar. Baya iyi fiyatlara geliyor burada araştırdım yok böyle fiyatlara almak mümkün değil. 6820HK lı 512 GB SSD li modelde var. O da 6250 TL vergi çıktıktan sonraki fiyatı. Normal fiyatı 8000 TL
  • Bütçede sıkıntı yoksa ki olsa bile Türkiyedeki fiyatı ile kıyaslayıp her türlü yarı yarıya alacağınız için 3. ürün diyorum. Ayrıca bu tax free hesaplanmış fiyatlar değil mi. Yoksa orada daha pahalı yani bu ürünler herhalde. En azından bu yazdığınız fiyatlardan pahalıdır € bazında olduğu için diye düşünüyorum.
  • 1. Rog +5
    2. MSI 0
    3. MSI +3
    4. MSI +1

ARKADAŞLAR DÜŞÜNCELERİNİZİ ALMAYA DEVAM EDİYORUM. 14-15İ GİBİ ALACAĞIM ALETİ.
  • mikaji M kullanıcısına yanıt
    Aslında ben 3. modele dönmüştümdolayısı ile benim Rog tavsiyemi düşersek son durum;

1. Rog +4
    2. MSI 0
    3. MSI +3
    4. MSI +1

Olacaktır.

Bu arada forumda BÜYÜK harfler ile mesaj yazmamaya dikkat edelim lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 4 Aralık 2015; 22:22:24 >
  • Rog fiyatına göre çok iyi.

1. Rog +5
    2. MSI 0
    3. MSI +3
    4. MSI +1

Bana da getirebilirsen 3600 veririm hocam :) @mikaji

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luckyluke34 -- 4 Aralık 2015; 23:35:30 >
  • luckyluke34 kullanıcısına yanıt
    Euro 3,02 den hesaplamıştım fiyatları. Bugün Avrupa merkez bankası Başkan'ı ve Amerika sağolsun Euro'yu açıklamalarıyla 3,17 yaptı. Böylece Asus rog 3700 falan oldu sanırım. :) diğerleride keza arttı öyle. Fiyatları haftaya güncelleyeceğim.
  • Sanırım 250şer lira arttı fiyatlar. Ama haftaya düşüş olursa tekrar fiyatlarda otomatik olarak düşecek. Bende aynı zamanda daha uygun fiyatlı bilgisayarlar araştırıyorum. Bir tane çok iyi özelliklerde MSI GT72 Dominator Pro buldum. Onun fiyatı ve özelliklerini de 5. bilgisayar olarak ekliyorum ilk mesajıma bilginiz olsun.

MSI GT72S 6QE-054NE

Model 5
    i7-6820HK İşlemci
    32 GB DDR4 Ram 2133 MHz
    256 Gt SSD M.2
    1 TB 7200 RPM disk
    GTX 980M 4 GB GDDR 5 Ekran kartı
    Windows 10
    Çanta ve Mouse
    17.3" - IPS 1920 x 1080 ( Full HD )

Fiyat 6550 TL
  • 1. Rog +5
    2. MSI 0
    3. MSI +4
    4. MSI +1

Son durum böyledir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.