Şimdi Ara

Arm, beş yıl içinde PC pazarının yüzde 50’sini ele geçirecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Şu an masaüstü pcde arm sistemler yaygın olmadığı için uygulamaların bir kısmı, özellikle oyunlar emulatör ile çalıştırılıyor ancak bu durum sürekli böyle devam edecek değil. Dediğim gibi ilerinde windows'un tam teşekküllü arm versiyonu çıkarsa ve piyasada belli bir oranı yakalarsa yazılımlar hem x86 hem de arm sürümü şeklinde çıkar ve arm üzerinde native olarak çalışır.

Yazılım geliştiriciler komut setleri ile, yok işte cpu mimarisi ile ilgilenmezler. Artık hiçkimsenin bunlarla uğraşacak zamanı yok. Bak androidde millet uygulamasını java ile yazıp geçiyor. Telefonda x86 varmış, arm varmış, risc-v varmış farketmiyor, o kısmı işletim sistemi hallediyor.

• ARM ve PC...

X86'yı yaşatan abileri piyasadan çekilmeden o iş zor,ARM'cım..

Amele Apple takımına yedirirsin de biz yemeyiz hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 5 Haziran 2024; 2:16:8 >
  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt

O yüzden Nvidia bir kaç sene önce ARM satın almak istedi de İngiltere sen dur diye boşuna dedi. O yüzden Nvidia MediaTek ile ARM tabanlı işlemci işine giriyor dimi dostum. Linux çekirdeğini yapan adamlar sırf ARM özel işletim sistemini boşuna yapıyor... İnsanların derdi düşük güç ile daha yüksek performans almak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmuDev E kullanıcısına yanıt

ben zaten mümkün değil demiyorum konu yazılım olunca dx'e bile gerek yok aslında çünkü nvidia dx12 benim diye zırlayınca amd mantle diye bir şey icat etmiş sonra vulkan diye bir firmaya vermişti. linuxta bu sayede oyun oynanabiliyor bir de RDR2 kullanıyor benim bildiğim. soygun düzeni bozulmaz benim demek istediğim yani ufak tefek şeylerden bile neler götürdüler kullanıcı anlamıyor nasılsa intel süper diye gittiler 2'ten 12'e kadar aynı mimariyi sattı adamlar. ms'nin dxsr yapacağız diye ağlaması boşuna değil FSR DLSS Xess birleştireceklermiş falan. ms x86 dışı windows yaptık diye ki var aslında arm windows ama onu dediğin gibi yapsalar arm'ı kazanırlar ama x86 linux benzeri bir yöne dönebilir yani ms'nin fayda zarar kararında o kadar akıllı bir firma olduğunu düşünmüyorum. ne alsalar batırıyorlar ne çıkarsalar tutmuyor. firma dediğin biraz az bürokrasi içermeli. intel de bu konuda fenadır mesela. cpu mimarisi ile gpu yapmaya çalışmışlardı larrabee isminde. 

• Sreter S kullanıcısına yanıt

Bu saydıkların PC de ki Amd ve Intel gerçeğini değiştirmiyor.

AMD hali hazırda düsük güç tüketimi ile yüksek performans sunuyor.

Rekabet iyidir bize yarar ama gerçekci de olmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 5 Haziran 2024; 12:28:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    intel'in yenildiği alanlara ek yapayım:
    - ekran kartı
    - gömülü sistem

• AMD ve İntel iş bazlı programlarda deli gibi güç tüketiyor, ısınıyor ve ısındığı için performansı stabil hale getirmek için belli bir hıza çekiyor çekirdekleri. O yüzden Mac M işlemcileri daha başarılır kalıyor testlerde. Rekabeti bu yüzden seviyorum, Qualcomm işlemcisinde optimize olmayan işletim sistemi ve oyunda Baldurs Gate 3 30 kare de çalıştırabildi. Oyun dünyası içinde ARM çok iş yapacak el konsolları yükselişte ve onların düşük güç tüketimi olması önemli.

• beş yıl içinde yüzde 50 he  

komikmiş areme kardeş   

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.