Şimdi Ara

AROMA TERAPİ & UÇUCU YAĞLAR ÜZERİNE HER ŞEY (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
12
Favori
39.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MERTCESUR07 Arkadaşım yazdıklarını hayranlıkla ve takdirle okudum.bu konulara hakim biri olarak sana iki sorum olacak.1-ucucu yağları sabit yağlarla seyreltme oranları nedir yani ne kadar uçucu yağı ne kadar sabit yağa ekleyip seyreltebiliriz.2-ne kadar uçucu yağı ne kadar alkolde çözüp ne kadarlık bir suya ekleyebiliriz.
  • Arkadaşlar bu konulara hakim birisi varsa şu iki sorumu cevaplayabilir mi?.1-ucucu yağları sabit yağlarla seyreltme oranları nedir yani ne kadar uçucu yağı ne kadar sabit yağa ekleyip seyreltebiliriz.2-ne kadar uçucu yağı ne kadar alkolde çözüp ne kadarlık bir suya ekleyebiliriz.
  • Merhaba Arkadaşlar,

Konuyu okumaya başladım ve kendimi alamadım , harika gidiyordu ki bilgisinden faydalanacağımız iki güzel arkadaşımız ayrılmışlar forumdan, belki başka mecradan devam ettiler bilgi paylaşımına ama bizler eksik kaldık....

Velhasılı kelam bu konuyu canlardırmayı istiyorum , bu konular ile ilgilenen arkadaşların paylaşımlara devam etmelerini temenni ediyorum.

Ben öncelikle tentür yapımı daha sonra da doğal kozmetik ürünleri yapımı ile ilgileniyorum (kolonya,parfüm,krem vb.)

Tentür konusunu hem kozmetikte hemde sağlık ürünleri konusunda konuşmak istiyorum .

Sağlık ürünü olarak yoğun okuma ve araştırmalarım neticesinde propolis tentürü denemesi yaptım gayet de başarılı oldum .

isteyen olursa bu konudaki bilgilerimi paylaşabilirim.

sırada bitkisel ürünlerin tentürlerini yapmak var , ( karanfil,zerdaçal,zencefil,karabiber,tarçın vb.) bunları deneyimleyen ve oranlar konusunda bilgi paylaşmak isteyen arkadaşlarım varsa çok sevinirim .

şimdilik bu kadar , umarım bu konu sürekli canlı kalır ve ev yapımı doğal ve sağlıklı ürünleri geliştirebiliriz.

hoşcakalın

• Bu konu hakkında benimde bilgiye ihtiyacım var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel konu fakat ilgi yok. Umarım devam eder.
  • Balen, morpheus, karden gibi birçok markayı bambu çubukları ile oda kokusu yapmak için denedim. Kullandığım yağlar sedir, paçuli, çam terebentinin gibi odunsu uçucu yağlardı. Bir türlü başaramadım. Aşama aşama yaptığım denemeler şunlar:

- 30-40 damla uçucu yağ, votka, ve su karışımı yaptım karışmadı yağ üstte kaldı. Çubuklar koku vermedi.
    - aromayı arttırıp 40-50 damla uçucu yağ, %96 etil alkol, su karışımı yaptım yine çözünmedi. Yine koku vermedi.
    - 40-50 damla uçucu yağ, 96 etil alkol ve badem yağı karışımı yaptım. Yine çözünmedi sabit yağ altta kaldı. Koku vermedi.
    - 40 50 damla ucucu yağ ve bebe yağı ile karıştırdım yine çözünmedi. Koku vermedi.
    Sonuç olarak yağların neden karışmadığını çözemedim. Çubuklarda zaten sıvıyı emmiyor. Ters düz ediyorum 20 dk koku veriyor sonra yok.
    Emin olmamakla birlikte sanırım bu yağları pg (propilen glikol) ile seyreltip satıyorlar yoksa pahalıya gelecek. Eğer durum bu ise pg nin litresi kimetsanda 50-60 tl. Ucucu yağ ile pg karıştırıp denemeyi düşünüyorum. Denemeden önce artık buraya yazmak istedim çünkü yine olmayacak gibi geliyor.
    Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum nerede/nerelerde hata yapıyorum? Çubuklar ile oda kokusu yapmak bu kadar zor olmamalı. Youtube videolar vs hikaye cıktı bebe yağı vs karışmıyor. Su yada alkol ile de karışmıyor. Isıtıp deneme yapmadım. Şeker sıcakta daha kolay çözünür. Lütfen yardım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yok mu bilgisi olan?

• Bende evimde kendim için oda-oto sprey ve sıvı sabun da kullanılmak üzere karışım yapmak istiyorum,nette pek fazla bilgi verilmemiş,bu konuda bana yardımcı olabilecek birisi varmı?
  • Hala yok 🤯

• Baz yağ olarak jojoba kullanılır mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: açık-pozisyon

Şu anda vaktim yok çok detaylı yazamayacağım ama ben de konu ile ilgiliyim, blueocean marka sakın almayın içinde mpg (mono propilen glikol) var, saf değil...
    Hobi olarak terapi yağları ve parfüm yapımı ile ilgileniyorum, hatta 6 farklı parfümüm var eşe dosta devamlı yaptığım :) Aslında "skin naturals" olarak değerlendiriyorum ben bu işi, sadece parfüm değil, banyo ve masaj yağları, cilt bakım yağları, dudak koruyucu vs gibi herşeyle ilgileniyorum...

Bilgi alışverişinde bulunmak isteyen herkese açığım...Mert kardeşim bireysel olarka mı ilgileniyorsun işin para kısmı da var mı:) yani satış falan yapıyor musun?
    Parfüm yapımı evyap bilgi verebilir isiniz :)

• Arkadaşlar merhaba.Bir sorum olacak.Ben 3 cc esans yapmak istiyorum kendime.Hakiki misk var elimde,doğal yağlarda var,alkolsüz nasıl yaparım karışımı.3cc Jajoba yağına diyelim ki Yasemin,sandal,misk koydum.Misk sabitleyici görevi goruyor.Baska birşey koymam gerekiyormu içine su gibi?Verim alirmiyim siz tecrubelisiniz bu konuda yardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasin1112 -- 4 Eylül 2019; 9:39:5 >
  • i.kayahan İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba dostum ben de bu konuda kaynak sıkıntısı çekenlerdenim ancak başka dildeki sitelerden Edindiğim bilgileri paylaşıyorum.
    Öncelikle sorunuzun karşılığı kullanım amacına yönelik ancak cevaplanabilir. Parfüm yapacağınızı varsayarak aşağıdaki bilgileri ekliyorum:
    Aşağıdaki maddelere ihtiyacınız olacaktır:

PARFÜM İÇİN KABACA KARIŞIM ORANLARI:

- Taşıyıcı yağı 2 yemek kaşığı yani 20 ml (toplamın % 15 i ) (jojoba, badem veya üzüm çekirdeği yağı)
    - Alkol 6 yemek kaşığı yani 60 ml (toplamın % 45 i ) (50 - 80 derece arası veya kaliteli votka)
    - Seyreltici 2,5 yemek kasığı yani 50 ml (toplamın % 38 i ) ( Maden suyu)
    - Uçucu yağ/esans 30 damla yani 1,5 ml (toplamın % 1 i ) (her tür en az bir temel, bir orta ve bir yüksek nota olmalı) ve
    - Ömür uzatıcı 2 damla yani 0,1 ml (E vitamini veya greyfurt çekirdeği ekstresi)
    toplam 131,6 ml

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gevis -- 1 Aralık 2019; 15:24:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayysi

Balen, morpheus, karden gibi birçok markayı bambu çubukları ile oda kokusu yapmak için denedim. Kullandığım yağlar sedir, paçuli, çam terebentinin gibi odunsu uçucu yağlardı. Bir türlü başaramadım. Aşama aşama yaptığım denemeler şunlar:

- 30-40 damla uçucu yağ, votka, ve su karışımı yaptım karışmadı yağ üstte kaldı. Çubuklar koku vermedi.
    - aromayı arttırıp 40-50 damla uçucu yağ, %96 etil alkol, su karışımı yaptım yine çözünmedi. Yine koku vermedi.
    - 40-50 damla uçucu yağ, 96 etil alkol ve badem yağı karışımı yaptım. Yine çözünmedi sabit yağ altta kaldı. Koku vermedi.
    - 40 50 damla ucucu yağ ve bebe yağı ile karıştırdım yine çözünmedi. Koku vermedi.
    Sonuç olarak yağların neden karışmadığını çözemedim. Çubuklarda zaten sıvıyı emmiyor. Ters düz ediyorum 20 dk koku veriyor sonra yok.
    Emin olmamakla birlikte sanırım bu yağları pg (propilen glikol) ile seyreltip satıyorlar yoksa pahalıya gelecek. Eğer durum bu ise pg nin litresi kimetsanda 50-60 tl. Ucucu yağ ile pg karıştırıp denemeyi düşünüyorum. Denemeden önce artık buraya yazmak istedim çünkü yine olmayacak gibi geliyor.
    Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum nerede/nerelerde hata yapıyorum? Çubuklar ile oda kokusu yapmak bu kadar zor olmamalı. Youtube videolar vs hikaye cıktı bebe yağı vs karışmıyor. Su yada alkol ile de karışmıyor. Isıtıp deneme yapmadım. Şeker sıcakta daha kolay çözünür. Lütfen yardım..
    Sayın hayysi karışımı yaptıktan sonra iyice çalkalayıp en az 48 saat bekletin. Bildiğim kadarıyla ne kadar bekletirseniz o kadar iyi. Zira kokular ve diğer sıvılar yavaş yavaş birbiriyle karışıp tek bir sıvı haline geliyor. Ayrıca parfüm de tek koku olarak güzelleşiyor

• Uçucu yağların tedavi edici özellikleri
    ------------------------------------------------------
    Tabii burada dozun önemi çok büyüktür.Kişiye göre de değişir.
    Örneğin okuduğum bir yazıda:
    Lavantayı çocuğa koklatın zihin açar denir.
    Ama aynı gece lavanta koklamadan 1 saat sonra da çocuğun uykusunu getirir derler.
    En iyisi az dozla veya belirtilen dozla kullanmaya başlamaktır.

Anestetik
    Tarçın , karanfil , nane
    Anti-alerjik
    Papatya , melissa
    Anti-astımlı
    Sedir ağacı , papatyalar (Roma) , selvi , okaliptüs , tütsü , lavanta
    antibiyotik
    Sarımsak, çay ağacı
    Anti-koagülan
    sardunya
    Antidepresan
    benzoin , bergamot , karanfil, clary sage , lavanta , limon , portakal çiçeği esansı , portakal
    Anti-dontaljik
    cajuput , tarçın , karanfil , hindistan cevizi , nane , yenibahar
    Anti-mikrobik
    Mür , tagetes , kekik
    Anti-nevraljik
    Koy , cajuput , karanfil , limon
    Romatizma karşıtı
    cajuput , kereviz, papatya , selvi , okaliptüs , çördük , ardıç , limon , lavanta , Niaouli , kekik , çam , biberiye , kekik
    Anti-scorbutic
    Köknar, zencefil , limon , kireç
    antiseptik
    fesleğen , bergamot , karabiber , cajuput , kafur , sedir ağacı , tarçın , karanfil , köknar, sığla , lavanta , limon , hindistan cevizi , maydanoz, gül , sandal ağacı
    Antispazmodik
    angelica , anason , fesleğen , defne , bergamot , kafur , clary sage , karanfil , yasemin , lavanta , mandalina , portakal çiçeği esansı , hindistan cevizi , portakal , nane , sandal ağacı , mandalina , kekik
    Anti-sudorific
    Clary adaçayı
    Zehirli
    Fesleğen , kekik
    Antiviral
    Okaliptüs , sarımsak, immortelle , lavanta , kireç , çay ağacı
    Kaygı
    benzoin , papatya (Roma) , clary sage , yasemin , lavanta , portakal çiçeği esansı , sandal ağacı
    aperatif
    Defne , karajen , karanfil , zencefil , hindistan cevizi , adaçayı , kekik
    afrodizyak
    angelica , anason , fesleğen , karabiber , tarçın , clary sage , karanfil , zencefil , yasemin , hindistan cevizi , yenibahar , gül ağacı , sandal ağacı , kekik , vetivert , ylang-ylang
    Sıkıcı
    defne , benzoin , sedir ağacı , selvi , sığla , sardunya , çördük . Ölmez , ardıç , limon , misket limonu , mür , nane , gül , biberiye , sandal ağacı , civanperçemi
    Bakterisid
    fesleğen , sarımsak, Ölmez , lavanta , limon , limon , misket limonu , mür , portakal çiçeği esansı , gül , gül ağacı , çay ağacı
    Balzamik
    cajuput , clary sage , okaliptüs , mür , Niaouli , çam , çay ağacı
    Bechic
    zencefil , çördük , kekik , sandal ağacı , kekik
    Kalp atışı
    anason , karabiber , kafur , tarçın , çördük , hindistan cevizi , kekik
    Yağmacı
    angelica , anason , fesleğen , bergamot , karabiber , havuç tohumu , tarçın , karanfil , zencefil , çördük , ardıç , limon , limon , Melissa , hindistan cevizi , portakal , kekik , maydanoz, nane , yenibahar , biberiye , nane , kekik
    Kolajogu
    defne , çördük , mercanköşk , nane , biberiye , gül ağacı
    Cicatrisant
    bergamot , cajuput , karanfil , selvi , okaliptüs , sığla , sardunya , çördük , ardıç , lavanta , biberiye , çay ağacı
    samimi
    benzoin , bergamot , lavanta , mercanköşk , Melissa , portakal çiçeği esansı , nane , biberiye , çay ağacı
    Konsantrasyon
    Fesleğen , karabiber , zencefil
    Sitofilaktik
    Havuç tohumu , sığla , sardunya , Ölmez , lavanta , mandalina , portakal çiçeği esansı , gül
    Dekonjestan
    cajuput , okaliptüs , sarımsak, lavanta , Niaouli , nane , çam
    deodorant
    benzoin , bergamot , limon otu , clary sage , kişniş , servi , sardunya , lavanta , limon , mür , çam , gül ağacı
    Depresif
    kimyon , havuç tohumu , kişniş , okaliptüs , ardıç , limon , gül
    Detoksifikasyon
    Sedir ağacı , greyfrut , limon , portakal , biberiye
    sindirim
    karabiber , kişniş , zencefil , limon , limon , nane
    Dezenfektan
    Karamürth , karanfil , ardıç , kireç , mür , çam
    diüretik
    defne , benzoin , karabiber , havuç tohumu , sedir ağacı , selvi , okaliptüs , çördük , ardıç , lavanta , limon , limon , maydanoz, çam , gül , biberiye , sandal ağacı , menekşe
    enerji
    Fesleğen , greyfrut , limon , portakal , biberiye
    Tükenme
    karabiber , clary sage , sığla , greyfurt , limon , mandalina , ylang-ylang
    Ekspektoran
    angelica , fesleğen , bergamot , cajuput , sedir ağacı , sarımsak, çördük , mür , maydanoz, çam , nane , sandal ağacı , kekik
    Ayak: terli
    selvi , clary sage , sardunya , nane
    ateş
    bergamot , karabiber , papatya , okaliptüs , zencefil , limon , Melissa
    Ilgınlık
    Kişniş , nane
    / Li>
    gut
    ardıç , sardunya , nane
    Sakız enfeksiyonu
    Mür , nane , çay ağacı
    akşamdan kalma
    Selvi , greyfurt , ardıç , çam , biberiye
    saman nezlesi
    Okaliptus , papatya (Alman) , lavanta , melissa
    yüksek tansiyon
    Kafur , hıssop , biberiye , kekik
    hipotansiyon
    Kereviz, clary adaçayı , lavanta , limon , melissa
    baş ağrısı
    Fesleğen , okaliptüs , greyfurt , lavanta , melissa , nane
    mide ekşimesi
    papatya (Almanca) , mercanköşk , nane
    hazımsızlık
    Kakule , kişniş , zencefil , limon , nane
    Enfeksiyon
    karabiber , tarçın , ardıç , lavanta , limon , limon , mür , çam , biberiye
    grip
    defne , karabiber , tarçın , karanfil , selvi , zencefil , limon , nane
    Böcek İlacı
    Sedir ağacı , citronella , okaliptüs , lavanta , nane , sandal ağacı
    uykusuzluk hastalığı
    papatya (Roman) , lavanta , clary sage , portakal çiçeği esansı , petitgen , sandal ağacı
    Sinirlilik
    benzoin , papatya (Roma) , clary sage , sardunya , lavanta , portakal çiçeği esansı , sandal ağacı
    Jet lag
    fesleğen , sardunya , greyfurt , nane , biberiye
    müshil
    anason , karabiber , zencefil , limon , hindistan cevizi , maydanoz, gül , menekşe
    larenjit
    Benzoin , bergamot , selvi , lavanta , limon
    kızamık
    bergamot , papatya (Almanca) , okaliptüs , sardunya , lavanta , çay ağacı
    Bellek arttırma
    Fesleğen , biberiye
    menopoz
    papatya (Roman) , clary sage , servi , sardunya , yasemin , lavanta , sandal ağacı
    Menstrüel sorunlar
    clary sage , sardunya , lavanta , papatya (Roma) , mercanköşk
    migren
    Papatya (Roma) , lavanta , nane , biberiye
    Ağız enfeksiyonu
    Sardunya , mür , çay ağacı
    kabakulak
    Papatya (Almanca) , lavanta , çay ağacı
    Kas ağrıları
    fesleğen , defne , karabiber , papatya (Roma) , clary sage , mercanköşk , nane , biberiye
    mide bulantısı
    Karanfil , zencefil , melissa , nane
    Burun tıkanıklığı
    Selvi , lavanta , limon
    nevralji
    defne , benzoin , karabiber , papatya , clary sage , sardunya , nane
    Aşırı hoşnut olma
    Ardıç , greyfurt , limon , nane
    Aşırı iş
    Clary adaçayı , lavanta , neroli
    Pms
    clary sage , papatya (Roma) , sardunya , portakal çiçeği esansı , biberiye
    solunum problemleri
    Fesleğen , benzoin , sedir ağacı , okaliptüs , nane , biberiye , sandal ağacı
    rahatlatıcı
    benzoin , karanfil, clary sage , ıtır , lavanta , neroli , sandal ağacı , ylang ylang
    romatizma
    karabiber , sedir ağacı , papatya , karanfil , kişniş , okaliptüs , sığla , zencefil , lavanta , limon , çam , biberiye
    yara dokusu
    Helichrysum , yasemin , neroli , petitgrain , sandal ağacı
    Deniz tutması
    zencefil
    yatıştırıcı
    benzoin , bergamot , sedir ağacı , clary sage , servi , sığla , yasemin , lavanta , mandalina , Melissa , portakal çiçeği esansı , petitgen , gül , sandal ağacı , ylang-ylang
    şok
    Fesleğen , lavanta
    sinüzit
    Fesleğen , okaliptüs , lavanta , nane , çam , biberiye , çay ağacı
    güneş yanığı
    Papatya (Roma) , okaliptüs , lavanta
    boğaz
    Okaliptus , limon , sandal ağacı , çay ağacı
    Bademcik iltihabı
    Lavanta , çay ağacı
    diş ağrısı
    Papatya (Roma) , karanfil , nane
    tonik
    fesleğen , karabiber , havuç tohumu , clary sage , sığla , sardunya , zencefil , çördük , limon , limon , mür , hindistan cevizi , portakal çiçeği esansı , portakal , çam , gül , gül ağacı
    Varis gözleri
    Selvi , sardunyalı , limon
    Rüzgar yanması
    Papatya (Roma) , lavanta
    Yaralar
    benzoin , bergamot , papatya (Roma) , okaliptüs , sığla , lavanta , çay ağacı

• gevis G kullanıcısına yanıt
    Merhabalar konu çok güzel ama malesef pasifleşmiş. Buhar makineme katmak için bende uçucu yağ almayı düşünüyorum. En güzel kokular olarak bir öneride bulunmanız mümkün mü?
    Teşekkürler.
    (Almayı düşündüklerim portakal, vanilya, lavanta, karanfil)
    (Aklımdakiler nane, okaliptüs, adaçayı, kekik)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doc.dr -- 10 Nisan 2020; 0:9:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doc.dr

Merhabalar konu çok güzel ama malesef pasifleşmiş. Buhar makineme katmak için bende uçucu yağ almayı düşünüyorum. En güzel kokular olarak bir öneride bulunmanız mümkün mü?
    Teşekkürler.
    (Almayı düşündüklerim portakal, vanilya, lavanta, karanfil)
    (Aklımdakiler nane, okaliptüs, adaçayı, kekik)
    Merhaba, bana göre en uygun karışım:
    okaliptus, portakal, vanilya ve karanfil dir
  • i.kayahan İ kullanıcısına yanıt
    Herkese Merhaba,

Biraz geç oldu ancak forumdonanimhaber'de böyle bir konu başlığının olabileceğini daha önce tahmin etmemiştik. Biz yine de cevaplayalım zira konu hala merak ediliyordur. Başka sorularınız olursa da memnuniyetle cevaplamaya çalışalım.

1. sorunun cevabı olarak aşağıdaki uçucu yağları seyreltme cetveli sanıyoruz işinizi görecektir.
    https://aromaterapio.com/ucucu-yag-seyreltme-cetveli/

2. sorunuza gelecek olursak, 96 derece etil alkol söz konusu ise ve içerisinde uçucu yağlar çözdürülecekse, dereceyi fazla aşağı indirmemek gerekir. Belki farketmişsinizdir, Limon Kolonyalarının üzerinde 80 derece yazar. İşte bu derece en minimum alkol derecesidir. Tercihen distile bir su ile alkolünüzü açıp, alkolmetre ile de dereceyi ölçmek en doğru yaklaşımdır. Bazı dip nota uçucu yağlar oldukça yoğun olduğundan 96 derecede bile zor çözünmektedir dolayısıyla, kullandığınız uçucu yağlara göre bir seyreltme uygulamanızda fayda var.

Sevgiler,
    aromaterapio.com Ekibi

• Merhaba hocam gününüz güzel olsun inşa a Allah. uçucu yağ hangisi yazmamışsınız ama. şunu söyliyeyim. Her yağın yoğunluğu farklıdır bilirsibniz zaten.Bu yüzden yoğunluğa göre seyretlme olur ki. örnek olarak gül yağı diyelim. bir damla gül yağı gerçek gül yağı ama buhar distlile co2 distlie absolite distlie vs. yoğulnlukları çoktur. bir damla gül yağında 20 ile 40 demek gülden olduğunu var sayarsak. bir bardak suya misalen bir damla gül yağı sıcak havada hepsini gül suyu yapabilir. ancak yağ hafif olduğundan suyun üstünde kalır serin havada donar. sabit yağ olarak örnek olarak herhangi bir yağ kullansanızda ne kadar uçucu yağ az olursa o kadar iyi ama her ikisi de natürel olması lazım yoksa ne fayda eder ki. alkol karışırsa içine iş değişir. alkolün ısınma, donma, erimei kaynama, derece bu oranları bilmen gerek ki ona göre ekleme yapabilesin ancak alkol tavsiye etmem. hakiki damıtma lavanta yağını ele alalım. bir damlası 1 litre suyu lavanta kokutur... etenol % 97 ise bu uçucu yağı bırak çözemeyeceği yağ yok diyebilirim. alkoltentüründe % 97 kullanır ki msik amber olsun bunun içinde seneler içinde çözülür zatende en zor olan da misk veamber tentürüdür. kaldıki. normal yağ anında çözülür ama en az bir kaç gün beklemen yeter. alkoün derecesini azaltmak için saf su kullanabilirsin ama ayarında yoksa bozarsın. yani bana sorarsan alkolü karıştırma. jajoba öneririm veya badem yağı. eğer elinde ml hesaplamak için hassas kantarın veya derece yoğunluk ölçebileceğin edevatların var ise kolay yok ise göz kararı yaparsın. ben şahşen gül yağını inletmem bir anlamıkalmaz ancak bazı ciltler o yoğunluğu kaldıramaz.. inletmek için gül yağına zeytin yağı en iyi gider. 3 ml zeytin yağına 2 damla gül yağı tümünü gül kokutur. piyasada sahtekerlar bazen bunu yapabiliyor. işi bilen anlıyor.. masaj aromaterapi için veya daha fazlası için kremlere 2 damla suya 2 damla yani uçucu yağ az olucak. gerisi senin gözünün kararı. çorbaya fazla su koymak gibi. ancak bunlar sadece öneri. illa uygulayın demiyoruz. sorumluk almıyoruz. her cilt farklı bana lavanta iyi gelirken size lavanta alerji yapabilir. bu yüzden sağlıkaçısından bilgi vermiyoruz.

saygılar: https://www.esans7.com/

• Difüzöre koymak icin aroma yağ arıyorum güvenilir bildiğiniz marka var mı ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.