Aksiyon, macera diye asıl konuyu biraz üstün körü geçmişler. Babasından aldığı bir defter, ardından 5 yıl mahsur kaldığı bir ada ve kurtulduktan sonra süper kahraman olması.
Zamanla daha iyi olabilir fakat giriş kurgusu çok eksikti bence. Mesela bolca flashback lerle başlayıp 1. bölümün sonunda defterdeki adamların ilkini göstererek bitirebilirlerdi.
İşin kurgu kısmı biraz daha açılmalı idi. Aynı katagoride değil belki ama Batman th Begins iyi bir örnek olabilir bence.
Siz bu diziyi Batman ile kıyaslıyorsanız, izlemekten hiçbir zaman zevk alamazsınız bence. Ama Smallville seven bunu da sever. Fazla gerçekçilik ve mantık arayan birinin pek seveceği bir tür değil.
quote:
Orijinalden alıntı: Exhell
quote:
Orijinalden alıntı: IDesmond
quote:
Orijinalden alıntı: Exhell
Bence giriş iyi değil. Sizin hoşunuza giden oklar, aksiyonlar ve sherlock tarzı adamın hareketleri :)
5 yıl ada da kalmış ama bir sürü dövüş tekniği öğrenmiş okçuluğu çözmüş.
5 yıl ada da eğer orası lost adası değilse teknolojiyi gelir gelmez öğrenmen imkansız. 5 yılda çok şey değişmiştir. Adam okla duvara çakıyor bilgisayar kasasına 40 milyon doları ayıklıyor.
5 yıl önce google maps mi vardı onu nerden öğrendi :)
Çok hızlı girdiler izleyicinin dikkatini çekmek için cıvıttılar aksiyonla falan.. 5 yıl adada kalması yerine başka birşey uydursalardı alaskada tek yaşayan 5 yıldır kayıp genç gibi.
Dostum sen her diziyi bu bakış açısıyla izliyorsan işin zor zaten,dizi bir süper kahraman dizisi o yüzden nasıl bir gerçekçilik bekliyorsun anlamıyorum tamamen ayrı bir dünya çok bir gerçekçilik beklemek hata ve hayal kırıklığı olur bence adamlar ellerinden geleni yapmışlar ve eğerki Smallville izlediysen orda Green Arrow'un yabancılarla birlikte çatıştığı tutsak olduğu ve kaçması sonunda adada kendini geliştirmesi gibi bazı şeyler anlatıyolar senin ilk bölümden böyle bir önyargıya varman beni üzdü açıkcası ama saygım sonsuz o senin görüşündür doğru veya yanlış umarım diziye bir bölüm daha şans verirsin ve bırakda diziyi izlerken mantığın değil hayal gücun ağır bassın
Dediklerime katılmayan olabilir saygı duyarım.. ilk bölümü vasat bulsamda ben toparlayacağını düşünerek takipte kalacağım.. heroeste süper kahraman dizisiydi ama orda mantık hatası yoktu yavaş açılmıştı doğrusu buydu.. hızlı açılıp kafada soru bırakmak izleyiciyi kaybettirir sadece çocuk kitlesi oluşturur vampire diaries gibi..
Farklı açıdan izliyorum evet. Son 2 yıldır böyle, özellikle the dark knighttan sonra. Keşke tvlere de böyle bir mantık-kurgu çerçevesinde kahraman dizisi gelse, bekliyoruz bakalım ama kesinlikle o arrow değil en azından şimdilik.
Sana muhalefet oluyormuşum gibi bir hisse kapılma sakın Heros'u izlemiş ve çok sevmiş biri olarak söyliyorumki Herosda bence daha fazla mantık hatası vardı bence niki denen hatunun bi oğlu vardı bankamatiklere felan dokunup bilgisayarlarla konuşuyodu ve para felan kazanıyodu sonra amigo kızın ölüp ölüp dirilmesi kendini iyileştirme gücü bence güzeldi benim hoşuma giden şeyler bunlar ama abartıydı tabiki bunu kabul etmek lazım.Ayrıca son final bölümü çok kötü oldu bence açıklamalardan sonra hayatları nasıl bir hal aldı bir sezon daha belki uzatabilirlerdi nakamurayı felan daha çok izlemek isterdim Dark knight rises da en sevdiğim filmlerden biridir ama kurgulama güzel olsada her filmde olmasada çoğu filmde biraz abartı vardırdır bunu kabul etmek lazım eğer doğru uygulandığında ortaya çok güzel çocukca olmayan şeyler çıkıyor dediğin dizi hakkında bişey bilmiyorum vampirler üzerine olsa gerek o yüzden yorum yapamıycam.Seninle anlaşamadığımız tek şey Arrow konusu onunda üzerine pek gitmemek lazım herkez her diziyi sevmek zorunda değil saygı duyarım ama bence güzel başladı sence ise vasat bir bölümdü bakalım ilerliyen günler bize neler göstericek.
quote:
Orijinalden alıntı: Mjollnir
Siz bu diziyi Batman ile kıyaslıyorsanız, izlemekten hiçbir zaman zevk alamazsınız bence. Ama Smallville seven bunu da sever. Fazla gerçekçilik ve mantık arayan birinin pek seveceği bir tür değil.
Batman sadece ornek. Kiyaslama falan yok ortada.
Çizgi Roman uyarlaması bir diziden neden gerçekçilik bekleniyor anlayabilmiş değilim. Green Arrow'u okuyunda görün bunlar daha hiçbir şey. Green Arrow'un oku var adamı köpükle kaplayan. İçinden ağ çıkan, yumruk çıkan.
Bence son zamanlarda çıkan kaliteli yapımlara kıyasla kendini izlettirebilecek bir dizi. İzlemeye devam
Arkadaşlar yanlış yorumluyorsunuz. Aradığımız gerçek değil, kurgu.
Tabiki aşırı mantıklı, günlük hayatımızda beklediğimiz şeyleri beklemiyoruz. Tabiki aksiyon hareketli sahneler bizim de beklentimiz.
Batmanı the begins' i sadece alet kullanan süper kahramanlı konu örneği olarak vermiştim. Konuyu işleme bakımından.
Yorumumu sizin bahsettiğiniz heroes ve hatta büyük abisi 4400' ü ve smallville' i de izlemiş birisi olarak yapıyorum.
Size başka bir örnek vereyim. Dexter:
Dizi güzel mi, bence en harika dizilerin ilk 5 ine girer. Fakat bu bazı bölümlerde kurgu hatası yapılmadı anlamına gelmiyor. Düpedüz saçmalamışlar diyorsunuz. Örnek: Sanırım 2 sezon önce. Dexter lise mezunuyetine gider, orada eşini öldüren bir adam vardır. Dexter beraber olduğu kızın telefonundan adama mesaj atar ve oraya gidip adamı öldürür. " En ufak ayrıntıdan sonuç çıkaran polis adamın telefonuna bakmayı akıl etmez, kızı sorgulamayı akıl etmez, Dexter' a ulaşmayı başaramaz. Bu işte kurgu hatasıdır."
Ayrıca Arrow dizisini ben de takip edicem. Kurgu hatası olsa da güzel bir bölümdü.
Bölüm sonunda çalan şarkıyı arayanlara gelsin.
dizi güzel başladı ben bu kadarını beklemiyordum
tek mantıksız olan dedektifin odanın ortasındaki koskoca oku görmemesiydi para aktarmak için duvara atılmış ok
İlk bölümü az önce izleme fırsatı buldum. Ve ilk bölüm itibariyle bence umut verici. Daha da iyi olabilir. İşlenebilecek güzel noktalar var sonuçta. DC evreninden sevdiğim sayılı karakterlerden birisi de Green Arrow'dur, umarım dizisi de uzun soluklu olur.
Çizgi romanını da takip eden veya DC ile az çok alakası olan arkadaş varsa aşağıda dizide bana göre ilerde gerçekleşmesi muhtemel veya kesin olan birkaç tahminim var. İsterseniz açmayabilirsiniz de ama yazmak istedim:
- Kısmet olursa, yani dizi devam ederse, ilerleyen bölümler/sezonlarda Hal Jordan'ı görebiliriz. - Green Arrow'un Speedy adında bir sidekick'i vardı, uyuşturucu bağımlısıydı. Bence kız kardeş, uyuşturucu kullanması ve Speedy lakabını takması da buna bariz bir biçimde gönderme. - Ve son olarak; dizide Black Canary'i görmeyi de bekliyorum merakla. Çizgi romandan BC'yi bilen arkadaşlar bununla neyi/kimi kast ettiğimi anlayacaklardır.
Elbet birkaç kurgu ve mantık hatası da vardı bu bölümde. Bunun çizgi roman uyarlamasını bir kenara bırakalım, elbet öyle zaten, hatta bu konularda en esnek olan insanlardan biri de benimdir ama aşağıdakiler de şu bölümün mantık hatasıdır:
- Adam Hunt'ın odasında saplanmış kocaman oku görememeleri. - Elinde makineli tüfek olan ve sürekli sıkan adamın koşan Oliver'ı -Tamam hareketli hedefi vurmak zordur, vurmaya çalıştığı adam da şu aşamada potansiyel süper kahraman da- bırakın öldürmeyi, bir kurşun bile denk getirememesi.
Bu arada 5 yılda nasıl bilgisayar öğrenmiş falan diyen arkadaşlar,
Adada ne olduğunu bilmiyoruz daha. Adam Rusça öğrendiyse, öğretenler onu bilgisayarda ve pek çok şeyde uzman yapmış olabilir.
Dehşet ötesi
İkinci bölümün promosu.
Güzel bir başlangıç yaptılar.Umarım diğer bölümlerde de bu tempoyu tuttururlar.
ılk bolumu ıle cok ıyı bır baslangıc yaptılar..her yonden gayet ıyıydı..valla eksık yonunu bulamadım.zamanın nasıl gectıgını anlamadım gayet akıcı ılerledı.bu arada kankısının dedıgı gıbı bızım elemanın kız kardesı tas cıdden
Çok güzel başladı, bu çizgide devam eder inşallah.
Yanlız o ok sayesinde para aktarma olayı biraz fazla ütopik olmuş sanki.
İlk bölüm gayet iyiydi.
Keşke 5-6 hafta sonra görseydim başlığı şimdi öteki haftayı bekle
Ya şu dizide bile mantık, gerçekçilik arayanlar var
Bu tip bir dizide gerçekçilik adına bazı şeyleri görmezden gelebiliriz.
Okla para aktarma olayı bana da biraz saçma geldi.
Ne olursa olsun dizi başlangıcı gayet iyi yaptı diye düşünüyorum.