Şimdi Ara

Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
997
Cevap
4
Favori
66.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alın bi 500 gb rahatlayın ya benim bi 500 gblik doldu. bitane daha almam lazım , artık dayanmıyo diziler. Benim 250 gb lik philips hdd çökmüştü. Nedenini bilmiyorum. aynısının 500 gbliğini aldım inş buna bişey olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: altug92

alın bi 500 gb rahatlayın ya benim bi 500 gblik doldu. bitane daha almam lazım , artık dayanmıyo diziler. Benim 250 gb lik philips hdd çökmüştü. Nedenini bilmiyorum. aynısının 500 gbliğini aldım inş buna bişey olmaz

Biri 500 gb digeri de 250 gb olmak uzere iki harici harddiskim var.. Malesef bir sure sonra bunlar da doluyor.. Simdiden haricilerde yer acmak icin 100 dvd cektim bile.. Doldukca harddisk alsak nereye kadar gider bu bir dusunmek lazım.. Bir diger yanı da dayanıklılık yine soyluyorum cok sakat is..

Su anda cektigim butun dizileri Dvdlere yedekliyorum ve Blurayin ucuzlamasını beklemekten baska da yapabilecegim bir sey yok.. Bir sonraki hedef en iyi dizileri Bluraye yedeklemek.. 1 diskte 20 30 gb saklayabilecegiz bluray yaygınlasınca.. Elimizde bulunan 100 dvdlik arsiv bir anda 20 diske dusucek..

Aslında insanın hayallerinden neler geciyor ama.. SSD harddiskleri biliyorsunuz.. Bunlardan herbiri 1tb olmak uzere 5 tane aldıgınızı dusunun.. Her biri de su andaki 500 gb fiyatına olsun atıyorum..

Ne ısınma derdi var.. Ne bozulma.. Kapladıkları alan disket kadar.. Mukemmel bir teknoloji ama ucuzlamasına ve depolama amacıyla kullanılmasına baya var..

• quote:

Orjinalden alıntı: mutu07

quote:

Orjinalden alıntı: altug92

alın bi 500 gb rahatlayın ya benim bi 500 gblik doldu. bitane daha almam lazım , artık dayanmıyo diziler. Benim 250 gb lik philips hdd çökmüştü. Nedenini bilmiyorum. aynısının 500 gbliğini aldım inş buna bişey olmaz

Biri 500 gb digeri de 250 gb olmak uzere iki harici harddiskim var.. Malesef bir sure sonra bunlar da doluyor.. Simdiden haricilerde yer acmak icin 100 dvd cektim bile.. Doldukca harddisk alsak nereye kadar gider bu bir dusunmek lazım.. Bir diger yanı da dayanıklılık yine soyluyorum cok sakat is..

Su anda cektigim butun dizileri Dvdlere yedekliyorum ve Blurayin ucuzlamasını beklemekten baska da yapabilecegim bir sey yok.. Bir sonraki hedef en iyi dizileri Bluraye yedeklemek.. 1 diskte 20 30 gb saklayabilecegiz bluray yaygınlasınca.. Elimizde bulunan 100 dvdlik arsiv bir anda 20 diske dusucek..

Aslında insanın hayallerinden neler geciyor ama.. SSD harddiskleri biliyorsunuz.. Bunlardan herbiri 1tb olmak uzere 5 tane aldıgınızı dusunun.. Her biri de su andaki 500 gb fiyatına olsun atıyorum..

Ne ısınma derdi var.. Ne bozulma.. Kapladıkları alan disket kadar.. Mukemmel bir teknoloji ama ucuzlamasına ve depolama amacıyla kullanılmasına baya var..

ssdlerin 1tb olup o fiyata düşmesi en az 4-5 yılı bulur sanırım.

• son mesajları dikkatle okudum ve birkaç konuda fikrimi söliyim hemen..

ilk yazımdada belirttiğim gibi harici HDD ler tabiki şarttır ama arşivin tamamen o HDD lerde saklanması % 100 güvensiz ve riskli bir durumdur...Arşiv mutlaka DVD ile yapılmalıdır..HDD sadece takaslarda yada eğer satım işi ile uğraşıyorsanız çekim işlemlerinde kullanmalıdır...tüm arşivin HDD lerde saklanması intihardır...

DVD kalite konusunda ise size tavsiyem her markadan birer örnek alıp DVD kalitesi ölçme programlarıyla test etmeniz...o zaman zaten neden maxell, verbatim, sony v.s. dediğimi anlıycaksınız...örnek olarak maxell ölçümlerde %97 lik kalite oranları vermektedir..

memorex ortalamanın üstü bir markadır..keza philips te aynı şekilde..yani en iyi 2-3 markadan sonra onlar gelir diyebilirim..
  • DVD nin sağlamlığı ve kalitesi, yazıcının kalitesi ile doğru orantılı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SΣRKΛN

DVD nin sağlamlığı ve kalitesi, yazıcının kalitesi ile doğru orantılı.

Tam olarak değil..yani writer ın ne kadar kaliteli olursa olsun hyundai, fly, princo gibi markalara kayıt yaparsan 1 yıl sonra elinde kalır o dvd ler...

hem writer hem dvd kaliteliyse zaten tadından yenmez...

ama zaten pro bir arşivcinin dandik marka dvd writer alacağını sanmıyorum..
  • Anlaşılan bütçemizin el verdiği kadarıyla belirli markaların dvdlerini almak lazım. Çok teşekkürler fikir sahibi oldum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sir Night

Anlaşılan bütçemizin el verdiği kadarıyla belirli markaların dvdlerini almak lazım. Çok teşekkürler fikir sahibi oldum..

Tabiki alabildiginiz kadar kaliteli dvd alın.. Sonucta aldıgımız dvdlerin fiyatını hesapladıgımızda 500 gb lık hddlerden cok daha ucuza geliyor..

( 100 dvd asagı yukarı 500 gb lık harddiskle kapasite olarak esdeger.. Ama fiyata vurdugumuzda is degisiyor.. Ortalama 500 luk harddiskler 150 ytl.. Ama 100 dvd 50 ytl.. Hem de en kalitelisi olan Verbatim... Tek sorun cekme derdi kalıyor.. Onu da indirdikce cekmek ya da biriktirip bir gununuzu ayırıp cekmek tek yol gozukuyor..

Ama arsiv isteyene tavsiyem elinizde kesinlikle 500 gb civarı bir harddisk bulunsun.. Biriktikce dvdlere aktarım yapın.. Ve kaliteli dvd kullanın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mutu07

quote:

Orjinalden alıntı: Sir Night

Anlaşılan bütçemizin el verdiği kadarıyla belirli markaların dvdlerini almak lazım. Çok teşekkürler fikir sahibi oldum..

Tabiki alabildiginiz kadar kaliteli dvd alın.. Sonucta aldıgımız dvdlerin fiyatını hesapladıgımızda 500 gb lık hddlerden cok daha ucuza geliyor..

( 100 dvd asagı yukarı 500 gb lık harddiskle kapasite olarak esdeger.. Ama fiyata vurdugumuzda is degisiyor.. Ortalama 500 luk harddiskler 150 ytl.. Ama 100 dvd 50 ytl.. Hem de en kalitelisi olan Verbatim... Tek sorun cekme derdi kalıyor.. Onu da indirdikce cekmek ya da biriktirip bir gununuzu ayırıp cekmek tek yol gozukuyor..

Ama arsiv isteyene tavsiyem elinizde kesinlikle 500 gb civarı bir harddisk bulunsun.. Biriktikce dvdlere aktarım yapın.. Ve kaliteli dvd kullanın..

Taksit işini sevmediğim için hdd alamıyorum. Çok sağolasın tek sorun çekme olsun hallederiz.. İlgi alaka için çok mersi : ))

• burada araya girip birşey eklemek istiyorum..

arşivciler arada büyük takaslara girip arşivlerini genişletirler..bu aşamalarda HDD kesinlikle şarttır iki taraf içinde..200 tane dvd yi çıkarıp takarak pc ye aktarmak ölümden beter...
  • Internetten daha buyuk bir arşiv mi var?
  • quote:

Orjinalden alıntı: neuro

Internetten daha buyuk bir arşiv mi var?

ama ona BENİM diyemezsin..

onu case lere dizemezsin..

arada tozunu alamazsın..

göze hoş gelen bir yanı yoktur..

v.s.v.s.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lord Westside

burada araya girip birşey eklemek istiyorum..

arşivciler arada büyük takaslara girip arşivlerini genişletirler..bu aşamalarda HDD kesinlikle şarttır iki taraf içinde..200 tane dvd yi çıkarıp takarak pc ye aktarmak ölümden beter...

bu konuda çok haklısın en sinir olduğum şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dombilibili -- 6 Haziran 2008; 11:43:37 >
  • cok sagolun bu konu icin sizin sayenizde tekrar arsivcilige basladım
  • Dvd'ye yazma konusunda hala şüphelerim var. İyi arşiv yapan birisi yardımcı olabilir mi?

Verbatim dvd'lere yazılan veri ne kadar süre sorunsuz kalabilir ve en iyi saklama koşulu nedir?

Dvd'ye yazmak yerine harici hdd almak daha mantıklı değil mi? Harici hdd mi daha güvenlidir yoksa dvd mi?

Cevap verirseniz sevinirim. Hdd doldu artık indiremiyorum ama liste hala çok uzun
  • 500 gb harici var.. ve hiç bir problem çekmiyorum.. önceden dvdlerle uğraşıyordum ama bana göre değilmiş dvd işi.. birine veriyorsun gelmiyor.. yok dikkat etmiyorlar çiziyorlar... filan filan.. ama şimdi bütün arşivim harici harddiscimde..

topicle en alakasız adamdım sayfa başı oldum haydaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reos -- 8 Haziran 2008; 15:36:33 >
  • @reos, harici hdd güvenli mi peki? İnsan 500gb'ı elinde taşımaya korkmuyor mu? Bir de düşürünce bozulma ihtimali yüksek mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: osstation

Dvd'ye yazma konusunda hala şüphelerim var. İyi arşiv yapan birisi yardımcı olabilir mi?

Verbatim dvd'lere yazılan veri ne kadar süre sorunsuz kalabilir ve en iyi saklama koşulu nedir?

Dvd'ye yazmak yerine harici hdd almak daha mantıklı değil mi? Harici hdd mi daha güvenlidir yoksa dvd mi?

Cevap verirseniz sevinirim. Hdd doldu artık indiremiyorum ama liste hala çok uzun

Bu tamamen deneyimlerle alakalı aslında..

Ben gercekten mekanik harddisklere guvenmiyorum.. Buyuzden de bir sure once harddisk almayı bıraktım..

Laptopumda 120gb harddiskim ve birisi 500 gb digeri 250 gb olmak uzere iki de harici harddiskim var.. Daha once masaustu bilgisayarım da vardı.. Ve durup dururken iki dahili harddiskimin bozuldugunu biliyorum.. Ayrıca bad sectorlerden bahsetmiyorum bile..

500 gb harddiskimden gecen gun bir dizi bolumunu okuyamadım.. Buyuk ihtimalle partitionun birisinde bir sorun var.. Ve yeniden formatlamak zorunda kalıcam.. İste bu tur (tehlikeli) sorunlarla ugrasmamak icin Dvdlere yedeklemek en yisi.. Keske Bluray yaygın ve ucuz olsaydı da 20 30 gb lık disklere yedekliyebilseydik.. Her diskin bir tane de yedegini alırdım (yedegin yedegi )

Yedekleme isi tamamen size kalmıs birsey..
    Ben sakar adamım yere falan dusururum diyorsanız, 500 gb harddisk fiyatına 1.500 gb lık verbatim dvd alırım diyorsanız, harddiskin ustune kola falan dokerim diyorsanız, ya da mekanik harddisklerin durup dururken de sorun cıkarabilecegini gormus duymus ve deneyimlemis birisiyseniz bence arsivinizi simdilik dvdlere yazarsınız (ileride Bluraylere aktarılmak uzere)..

Tabiki bu soylediklerim gercekten saglam dizi ve film indirenler icin.. Yoksa 500 gb ya da 1000 gb lık dizi indirim bu bana yeter diyorsanız 2 500 gb harddisk alın keyfinize bakın.. Arsivi buyuturum diyorsanız yorum size kalmıs..

• quote:

Orjinalden alıntı: osstation

@reos, harici hdd güvenli mi peki? İnsan 500gb'ı elinde taşımaya korkmuyor mu? Bir de düşürünce bozulma ihtimali yüksek mi?

valla hacı yanında güzel bir kap verdiler.. böyle deri bişi.. sarıp sarmalıyor.. hiç düşürmedim o yüzden cevap veremiycem soruna yani bi laptopum var bide masa üstü.. laptop tvye bağlı.. desktopdan download yapıp hariciye aktarıyorum, bölümleride tvden izliyorum.. bunun için oldukca avantajlı.. bide başka arkadaşlarla paylaşırken filan.. benim net kotasız ama çoğu arakadaşımki kotalı.. o yöndende kolaylık oluyor.. taşımak zor olmuyor mu derken boyut olarak dediysen zaten cüzdan kadar.. arka cebe koy götür.. 2 tane kablo var onlar biraz problem oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reos -- 8 Haziran 2008; 19:07:52 >

• @mutu07, hdd sorunları çok beter oluyor zaten. Fakat 100 tane dvd 'ye yazmak da zahmetli bir iş gibi geliyor bana. İşin kolayına kaçıp riski de göze alarak harici hdd alıcam sanırım. Bilgiler için teşekkürler

@reos, ağzından bal damlıyor Senin hdd'in markası, boyutu nedir acaba?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.