Şimdi Ara

Artık Internet 'meme'lerini de anlıyor: OpenAI, çok modlu AI modeli GPT4’ü duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artık Internet 'meme'lerini de anlıyor: OpenAI, çok modlu AI modeli GPT4’ü duyurdu
    OpenAI, aylar süren bekleyişin ardından şirket için yeni bir kilometre taşı olan görüntü ve metin anlama yapay zeka modeli GPT-4'ü piyasaya sürdü. OpenAI'nin son derece popüler olan ChatGPT sohbet botunda bulunan mevcut nesil GPT-3.5 ise sadece metin algılayıp oluşturabiliyordu.

ChatGPT, GPT4  ile artık daha akıllı

OpenAI tarafından yapılan açıklamada GPT-4 bugün, bir bekleme listesiyle birlikte ChatGPT Plus'ta kullanılabilir halde olacak. ChatGPT Plus, herkesin kullanımına sunulmuş olan ChatGPT’nin ücretli, Premium bir sürümü konumunda.

Öte yandan GPT-4 görünüşe göre zaten bir süredir gizlice hayatımızdaymış. Microsoft bugün OpenAI ile birlikte geliştirdiği sohbet robotu teknolojisi Bing Chat'in GPT-4 üzerinde çalıştığını doğruladı. GPT-4 ayrıca web sitelerini tarayan ve müşteri destek personeline özet sunan Stripe’ta ve Duolingo’nun ücretli bir aboneliğinde kullanılıyor.

Görselleri anlayabiliyor

Artık Internet 'meme'lerini de anlıyor: OpenAI, çok modlu AI modeli GPT4’ü duyurdu
    OpenAI'ye göre GPT-4 görüntü ve metin girdilerini kabul edebiliyor ve çeşitli profesyonel ve akademik ölçütlerde "insan seviyesinde" performans gösterebiliyor. Şirket GPT-4'ün simüle edilmiş sınavları (Uniform Bar, LSAT, GRE gibi) GPT-3.5'e kıyasla "sınava girenlerin ilk yüzde 10'u civarında" bir puanla geçtiğini bildirdi. OpenAI ayrıca yeni sistemin selefine kıyasla "olgusallık, yönlendirilebilirlik ve bariyerlerin dışına çıkmamama” konularında üstün bir performans sergilediğini söylüyor.

GPT-4 her ne kadar resim girdilerini de kabul etse de şimdilik sadece yine metin olarak çevep verebiliyor. OpenAI ayrıca sistemlerin, bilgi uydurma eğilimi ile birlikte şiddet içeren ve zararlı metinler üretme kapasitesi de dahil olmak üzere önceki dil modelleriyle aynı sorunların çoğunu koruduğu konusunda uyarıyor.

Ayrıca Bkz.ChatGPT nedir, nasıl kullanılır? OpenAI Chat GPT giriş yapma

GPT-4 ve yetenekleri hakkındaki spekülasyonlar geçtiğimiz aylar boyunca devam etti ve birçok kişi bunun önceki sistemlere göre büyük bir sıçrama olacağını öne sürdü. Ancak görünüşe göre GPT4, eksikliklerin giderilmesine ve performansın artırılmasına odaklanan bir model. Bununla birlikte GPT-4’ün eğitildiği veri kümesi yine Eylül 2021’den sonrasını içermiyor. OpenAI, GPT4’ü görünüşe göre sistemlerine veya uygulamalarına entegre etmek isteyenler için hazırlamışa benziyor. Zira yeni modelin GPT-3.5'e kıyasla izin verilmeyen içerik taleplerine yanıt verme olasılığının yüzde 82 daha az olduğu vurgulanıyor.

Kaynak:https://openai.com/product/gpt-4
    Kaynak:https://techcrunch.com/2023/03/14/openai-releases-gpt-4-ai-that-it-claims-is-state-of-the-art/

• Hep ilgi duymuşumdur böyle şeylere sonunda rüyalarım gerçek oldu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 😱😱

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • GPT-4 beklerken lite modeli çıktı :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MrBugi kullanıcısına yanıt
    Faakt bunun bir dijital asistan olmadığını bilmeniz gerekiyor.

• Request ve Sender arasındaki time-out sabit olması sebebiyle karşılık verirken içerikleri karıştırıyor ya da geçmişi tamamen hatırlamaktan ziyade farklı ilgilisi olmayan bir içerik sunabiliyor. Kısaca stress testi yaparsan sunucuda yangın var çıkıyor. Çalışma güzel fakat bu sorunu çözmeliler yardımcı olurken ortasında ya da başlamadan process break yapıyor bu hem vakit kaybı hem de bunu makineye yaptığını öğretemiyorsunuz. Sorunu kendisi algılayamıyor beraberinde performans analizi yapan bir alt event oluştursalar ve iyileştirseler güzel olur. Ben ücretli sürümünü denemedim ücreti bizim kura göre fazla evet fazla bu yüzden almıyorum fakat ilerde AI daha çok artacak parayla iş yapmak sıradanlaşacak demedi demeyin. Yani her AI oluşturup para ile sınırlandırmayı düşünen bir rejim izliyorlarsa kendilerini kendi elleriyle mezara gömebilirler. İlgiyi öldürür rekabeti sarsar ve toplanan topluluk hem gömer hem de başka AI geçer. İnsan ihtiyacını karşıladığı zaman mutlu diğer türlü kederli olur buradaki hizmet-kullanıcı anlayışını iyi analiz etmeliler chat GPT4 sadece girdi olarak görsel vb. başka içerik üzerinden veri almayı kabul ediyorsa :D Bir şey demek istiyorum bu ChatGPT şuan ki sürümünde başlarda betada vardı sonra aniden kalktı yani biraz espri gibi olmuş beklentim biraz daha üstte bakalım karşılayacaklar mı.

• Karşılıklı bilim konusabileceğim kim var diyordum ChatGPT bunu sağladı umarım ücretsiz kullanım son bulmaz

• Simdi iki kisinin resmini koysam ve hangisi secilicek desem ne cevap verir acaba

• Cpt. MacMillan kullanıcısına yanıt
    Yeni Bing, Chatgpt kullanıyor. Onu da deneyebilirsin. O hep ücretsiz kalır

• Bing hep daha zeki olduğu belliydi zaten belli bi süredir kullanıyorum internet 'meme'lerine gelince bing'in espriyi nası anladığı şimdi iyice belli oldu

• Plus ı aldık ama hala çok yavaş yazıyor,İngilizce sormama rağmen.

• Bilim kurgu filmlerini yaşamaya yakında başlarız. Yakında robotlar etrafta dolaşmaya başlar. Anlamadığım ise bu GPT-4 bile çoğu insanın işini elinden alacak seviyede. 5-6-7'de dünya işsiz kalacak. Hadi ekonomik sistem değişir, çalışmadan da para verir devletler bize ama vakit geçirmek için ne yapacağız? Sanatla uğraşırız belki diyordum, yapay zeka şarkı bestelemeye de başladı.

• O kadar keyifli bişeyki canım sıkıldıkça sürekli girip konuşuyorum. Şarkı yazıyor şiir yazıyor kitap yazıyor…

• Şu an resmen değişim evresindeyiz. Sonraki 10 yılı kestiremiyorum. Twitter'da biri kağıda websitesi çizmiş şurada şu olsun burada bu olsun diye. O görseli kullanarak websitesi kodluyor anında. Meslekleri nasıl şekillendirecek çok merak ediyorum.

• İnanılmaz yerlere doğru gidiyoruz.

• birçok müşteri hizmetleri sisteminin entegre olacağı kesin.

• Çöp haber nerede o eski chip dergisi editörleri!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müşteri hizmetleri, çevirmenlik, yazarlık, dijital tasarım gibi daha bir çok mesleği bitireceği bugünden belli, akademik kariyer master doktora tezini bile burdan yapacaklar..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu amelelik işini artık buna yaptırmaya başlayacaklar. Çoğu vergi, yazı işlemi vs. muhtemelen buradan yapılacak. Ama işin temelini ve mantıksal kısmını yine insanlar yapar. Ayrıca yabancı gazetelerde bazı şirketlerin Chatgpt kullanabilen eleman aradıkları yazıyordu. Çok tuhaf bir yere gidiyoruz.

• toygun1725 T kullanıcısına yanıt

En son bu konuşmayı bir insanla yapmıştım. Böyle cevap mı olur :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.