Şimdi Ara

Artık kimse çocuk yapmıyor ! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
2.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ulpro hocam yeni işin hayırlı olsun, geçici olarak mı girdin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ByGÖKTÜRK kullanıcısına yanıt
    4 5 ay burada çalışacağım kış vakti geldiğinde İşten çıkıp özel güvenlik kursuna girip kpss ile bir yere güvenlikçi diye atanırım abim kyk da müdür

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hadi bakalım hayırlısı

• 1. sebebi ekonomik. Ekonomi bok gibi olunca çocuk yapıp büyütmesi de mesele oluyor. Eskiden baba çalışıp bir aile bakabilecek kadar maaş alınca anne çocuğu evde bakıp büyütebiliyordu. Şimdi o kadar çok asgari ücretlileştik ki kiralar ve barınma o kadar pahalı hâle geldi ki 2 kişi çalışmadan ev geçindirilemiyor. Hâl böyle olunca ne ara hangi enerjiyle hangi zamanla hangi parayla çocuk yapıp büyüteceksin? Özel sektör zaten seni köle gibi çalıştırıp bütün enerjini ve vaktini sömürüyor? Nasıl olacak bu iş? Bak annenin ev hanımı olamaması bile ekonomiyle ilişkili görüyorsun. Daha bu çocuğun dünyaya geldikten sonra artarak devam edecek olan maliyetleri olacak. Okulu, eğitimi bir ton iş. Yani hükümet şu anda resmen insanlar evlenip çocuk yapmasın diye uğraşıyor. Ekonomik koşullar bunu gösteriyor.

2. sebep diye yazmak isterdim ama bu da yine dolaylı olarak ekonomiyle alakalı. Bak adam demiş yukarıda çocuğum da benim gibi neden sürünsün demiş. Fakirlikle açlıkla neden sınansın demiş. Haklı da.

Alıntı

metni:
    Bir yandan ülke nüfusumuz yaşlanırken diğer yandan asgari ücret ile personel arayan işletmeler ucuz eleman bulamamaktan dert yanıyor.

O zaman ülkenin insanına değer vereceksiniz mesela asgari ücretle adam çalıştırmaya utanacaksınız, asgari ücreti ve ona yakın ücretleri teklif ederken utanacaksınız. İşte o zaman bir şeyler değişmeye başlayacak.

Alıntı

metni:
    Haydi birlik olalım çocuk sahibi olmayan çiftlere mobbing yapalım yoksa markette kasiyer AVM de güvenlik de kurye de bulamayacağınız.

Sen onlara gerekli zamanı ve refah seviyesini sağla onlar zaten yapar. Kendi hayatını kurup kazanmış insanlara nasıl mobbing yapacaksın çok merak ediyorum. Kasiyer, güvenlik, kurye istiyorsan çalışma şartlarını iyileştireceksin. Yukarıda da söylediğim gibi asgari ücret verirsen asgari sayıda çalışan ve asgari derecede iş miktarı ve iş kalitesi görürsün.

• Zengin değilim keza çocuk yaparsam bana ileride sövecek. Kendi anam babam gibi kafasız olmadığım için çocuğa hayır.

• Evliyim ve ekonomik durumda müsait ancak dünyanın hâli ortada açıkçası kendi fikrini almadan bir çocuk dünyaya getirmek ne kadar doğru emin değilim sonuç itibariyle çocuk hayatında karşılaşacağı herşey için nedenini babası olarak görüp suçlayacak diye düşünüyorum

• Önceki söylediklerime ek olarak şunu söyleyeyim.

Çoluk çocuk yapın diye gaz verenlerin tuzu kuru oluyor. Kendileri zenginleşmiş işleri sağlam çocukları ise ya şirketlerinin başına geçecek ya da torpilli olarak güzel yerlerde çalışacaktır. Mesela ben yıllarca kpss'ye girdim atamalarda baktım ki hep 1-2 bin kişilik alım vardı. En fazla 3 bin görmüşümdür bu öğretmen ve sağlıkçı hariç. Bu atamaları toplasak kaç kişi eder ki? Ancak devlette 3-4 milyon memur var diyorlar. Demek ki 1 kişi puanla girdi 10 kişi el altından. 4 işlem bilmeyen kafasızın biri torpili var diye hak edenin yerine devlete girmiş. Memur olmakta süper birşey değil sadece özel sektördeki çalışma şartlarından iyidir.

Benim hakkımı yiyen devletse ben bunun geleceğini niye düşüneyim? Bu iş hükümet değişmesiyle de çözülmez. Gelen aynı giden aynı. Çünkü muhalefetin belediyesi de aynı zihniyetle çalışıyor. Devlet kutsal bir varlık değil dünyaya bunu ayakta tutmak için gelmiyoruz. Çocuk yapmıyorsam benden sonrası yoktur o zaman o torpilli arkadaşların derdi olacak. İleride bir bakacaklar sağında suriyeli solunda afgan. Kendileri azınlık olacaklar. Millet çocuk yapmamakla iyi yapıyor. Çünkü devleti boşver okumuş olsan bile özel sektörde çevren yoksa iş bulamıyorsun. Bulsan bile kimsenin yapmak istemediği angarya işler sana kalıyor. Bu dandik ortamı görmüşüm neden sıkıntı çeksin diye birini daha getireyim?

• Ben 34 üm evlenmedim
    evlensem de yapmazdım zaten
    Hem çocuk sevmiyorum çocuklar ağzını açıp konuşmaya zırlamaya başladığı an kafama bir ağrı saplanıyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ulpro kullanıcısına yanıt

Hocam abim müdür derken kpss'den yeterli puan almasam bile kamuya her türlü sokar anlamı mı taşıyor

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt
    Yeterli puan aldığımda mülakatta keyfe keder eleyemezler anlamı taşıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zengine işçi lazım diye fakir çocuk yapsın istiyorlar

• Okumak, Askerlik, Evlenmek ve Çalışmak hepsi işkence ülkemiz çok kötü gene önceden sığınmacı yoktu şimdi iyice mahvettiler.

• dobrasam kullanıcısına yanıt

Çocuk asgari ücrete özel sektörde çalışmak zorunda kalıyorsa suçlusu babasıdır çok net baba çocuğun geleceğini hazırlamalı bir meslek öğretmeli.

• Devlet kadrolarını acayip yağmalamışlar öyle böyle değil belediye binaları yağmacılardan geçilmiyor yerine gelen her siyası parti kendi kadrosunu çalıştırması gerekirken eski torpilliler işlerine devam ediyor hiç birinin paraya ihtiyacı yok hepsi çok zengin çok rahatlar sonra utanmadan aynı gemideyiz diyorlar.

Kadını her alanda kayırırsan erkek ile haksız rekabete izin verirsen

Tarımı bitirip köydeki adamı Üniversite okuması için şehre gönderirsen olacağı bu nüfus artmaz azalır elin kacağına göçeğine mecbur kalırsın

• Yine bir sürü teşvik vermişler demin izledim ama boşuna.. nüfus artmaz en büyük nedeni kaçaklardır.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.