Şimdi Ara

Artık vakti geldi oyun yapmak istiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Oyun 2d ise Unity ile baslamalisin. Şöyle bişey var oyun yapmak sadece yazılım değil bunun grafiği level desing falan var. Sen önce hangi alana daha ilgili ve yapabileceğine inanıyorsan o alana yönelmesin. Yazılım alanına meraklı isen kendini o alanda gelistirmen gerek. Yazılım tarafıyla uğraşmak istemiyorsan grafik tarafına yonelebilirsin. Şimdilik tek kişisin. Ve sıfırdan başlıyorsun. Alanını iyi seçmem önemli. Tabi hem yazılım hem grafik yapamaz misin yaparsın ama aşırı derecede zamanını çalar. Yazılım tarafını seçersen direk c# ile baslamani öneririm. Çünkü unity c# kullanir. Hiç C dilini öğrenmekle kendini yıpratma. Evet C yazilima başlamak ve Algoritmayı gelistirmek için iyi bir dil ben herzaman yazılıma baslayacaklara C öneririm. Ama senin alanın oyun C ile ugrasma. C# başla algoritma zaten C# öğrenirken gelişir. C# i console tarafını öğren (formlarla uğraşma yani en temelini öğren) ardından Unity ve unityEngine kütüphanelerini öğrenmelisin. Oyun yapmanı bu kütüphaneler sağlar.(Unitynin kendi sitesinde bu kutuphaneler anlatılıyor. Tabi ingilizce:)) Şimdiden kolay gelsin umarım güzel başarılar elde edersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• RaSGooL kullanıcısına yanıt
    Desteğin için çok teşekkürler dediğin gibi c# üzerinde vakit geçiricem. Bir sorum olucak ue4 ve ulity arasındaki fark nedir? Neden ulity?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KefaRED kullanıcısına yanıt
    Unity nin kullanmasi daha kolay. Unreal biraz hantal ama gerçekten güzel işler ortaya cikariyor. Eğer sen 3d olacak deseydin ben unreali de soylicektim sonra seçim senin olacaktı. 2D bir oyun için unity kullanmak daha iyidir. Kullanması kolay, componentlere alışmak daha basit. Unreal e alışması ve kullanması zor. Bir diğeri scriptler. Unity c# kullanıyor nedense bana unityde script yazmak daha kolay geliyor. Unreal de ise iki farklı durum var. Bir blue print bir diğeri c++, blueprint te kod yazma olayı yok. Ama biraz karmaşık çözmesi zor değil(çok uğraşmadım o yüzden pek tecrübem yok). c++ c# a göre daha kompleks bir dil. O yüzden unity bir tık daha önde. Mobil ve 2d oyun için unity tercih edilir. Ve sen 2d RPG oyun yapacaksın. Unity tercih etmek daha mantıklı. Tercih meselesi. Bu arada oyun PC mi mobil mi?

• RaSGooL kullanıcısına yanıt
    Cross play düşünüyorum açıkcası. İnsanlar mobildende pc dende aynı Servera bağlansın. Veya olurda tencent le anlaşırsak 😂😂 kendi launcherlerındada paylaşırız bellimi olur 😊

Acayip heyecanlıyım 😂😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KefaRED -- 17 Aralık 2019; 19:13:40 >
  • 2d olunca cok kolay oluyor sanki. yukarida alinti yapan arkadasa cevap vereyim: sabaha kadar tavsiye versen de bir sey olmayacak.

bu forum inanilmaz komedi ya.
  • Hocam şevk kırmak gibi olmasın ama, ilk önce single player yapmaya bakın bence. Küçük başlayın diye boşuna demiyorlar. Olan çöp adamı hareket ettirmekle bitmiyor maalesef. Öncelikle kod bilginiz yok. Yazılımın temellerini öğrenmeniz lazım ilk önce. Sonra, Unity'den ilerlediğinizi varsayıyorum, Unity'nin kütüphanelerini öğrenmeye başlayacaksınız. Bunları ezberlemenize gerek yok, fakat neyi nerde bulacağınızı kavramak biraz zaman alıyor. 2D oyun demişsiniz, size yemin ediyorum 2D 3D'den kolay değil. Aynı seviyede olduğunu düşünüyorum. Modelleme biraz daha zor olabilir pixel art'tan, fakat kodlama kısmı aynı. Artı bir de MMO olacak. İşin içine server girdi, network girdi, client girdi, database girdi, girdi de girdi. Bu son kısım zaten ondan önce anlattıklarımın tamamı kadar iş gerektiriyor.

Ben diyorum ki, bu projenizi erteleyin ve kodlama öğrenmeye başlayın. Oyun geliştirme ile öğrenirseniz zevkli olur, ama neyin ne işe yaradığını da kavrayarak ilerleyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• SpesifikBrush S kullanıcısına yanıt
    Haklısınız aslında kolay olmadığının bende farkındaydım. Çöp adamı öğrendiğim de kodlama mantığını öğrendiğimi varsayıyordum. Dediğiniz gibi daha küçük ama iddiasını kayıp etmeyen bir oyun planlıyorum. Teşekkürler desteğiniz için

Rica ederim. Küçük başlayıp üstüne ekleye ekleye giderseniz, öğrene öğrene giderseniz daha çok zevk alırsınız. Mesela, RPG yapmak istiyorsanız, ilk önce karakter scripti ile başlayın. Onu hareket ettirin, can, silah ekleyin. Canavar oluşturun, basit bir yapay zeka yazmaya çalışın (karakteri gördüğünde ona koşması vs.)

Böyle ilerlerseniz kısa sürede daha komplike sistemler yazmaya başlarsınız, gittikçe daha da çok şey öğrenirsiniz. Ben yazın Unity öğrenmeye başlamıştım. Yazılım mühendisliği okuyorum, ama bu zamana kadar yazılımdan pek haz etmiyordum, o yüzden çok da ileri değildim. Unity öğrenmeye başladığımdan beri çok şey öğrendim yazılımla ilgili. Şu an bitirme projesi olarak mobil 2D RPG oyun yazıyorum.

Önerebileceğim bazı YouTube kanalları:

Brackeys (Unity ve C#)
    Sebastian Lague (Unity ve C# - başlangıç ve ileri düzey) - Bence en iyisi.
    GameDevHQ (Unity ve C# - başlangıç ve ileri düzey)

Çok çok çok saolun.
    Projenizi burda paylaşırsanız çok memnun olurum. Benim gibi meraklılara güzel bir örnek olabilirsiniz. En kısa zamanda kanalları inceleyeceğim çok saolun tekrardan.
    Başım sıkıştığında size ulaşsam bir sorun olurmu?

PM atabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olurum. Projem şu an Github'da fakat paylaşıma açmadım. Yakında açacağım, paylaşırım burada da.

Tamamdır başarılar tekrardan 😊

• Merhaba, Adım Tarkan, babam fırıncı, bir tane şahin aldı, bende inital D gibi olucam, lütfen olumsuz yorum yapmayın.

Yani böyle olumsuz mesaj yazmak için bütün düğmelere basıp kaçmıyorumusnuz...

Çöp adamı ekranda default oynatıyorlar zaten. Uniy unreal yükle bilgisayarına (tabi bunları yükleyecek kadar iyi bilgisayarın varsa).

Neyse
    GitHub
    GDQuest/godot-make-pro-2d-games
    https://github.com/GDQuest/godot-make-pro-2d-games

Al 2d mmo taslağı godot engine ile. 2d de unity den bile iyi diyorlar. bir bak bakalım baş edebilecekmisin

• Merhaba, öncelikle oyun yapmanın çok ta kolay birşey olmadığını söylemem gerekiyor, ben de bir oyun geliştiricisiyim steamde yayınlanan bir oyunum var. Basit 2d bir oyun yapmam 2 senemi aldı, tabi benim başıma bir sürü aksilik geldi yoksa daha kısa sürede bitebilirdi, belki daha önce görmüşsündür ama yine de incelemek istersen linkini paylaşayım

https://forum.donanimhaber.com/alpha-beta-ana-konu-kis-indirimleri-basladi--134272201

Bu arada kimse söylememiş ama bence game maker studio 2 ye göz atmalısın, evet ücretli bir oyun motoru ama gerçekten hem yeni başlayanlar için ideal hem de kod yapısı basit ve anlaşılır. Eğer gms2 hoşuna gittiyse öğrenmek için shaun spalding ve heartbeast kanallarına göz atabilirsin

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.