Şimdi Ara

Artırılmış Gerçeklik için acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bu konuyu çok araştırdım ama tam olarak aydınlanmadım yani kafam netleşmedi. Artırılmış gerçeklik uygulamaları yapmak için hangi teknolojiler gerekiyor?

Unity ile yapmaya çalışıyorum ve Unity eksenli araştırmalar yapıyorum. Ancak benim yapmak istediğim bir görsele kamerayı tutunca bir objenin belirsiği Vuforia sdk’sı ile olanlr değil.

Sanırım Markerless diye tabir edilen, bir image target’a ihtiyaç olmadan yapılan uygulamaların nasıl yapıldığını merak ediyorum. Mesela İkea’nın uygulaması var. Gerçek görüntüye mobilyaları yerleştirmemiz gibi.

Araştırdığımda wikitude, kudan gibi sdk satan firmalar gördüm. Bu sdk’lar ile mi yapılıyor acaba? Uygulama başı yıllık 2000 euro gibi fiyatları var.

Bu konudan anlayanlar yardımcı olursa çok sevinirim. Yardımınızı bekliyorum. Herkese iyi çalışmalar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• https://m.youtube.com/watch?v=X6djed8e4n0 Bu videoda zannediyorum istediğin örnek var. Ayrıca AR için unity ve vuforia kullanmak zorunda değilsin. "Markerbased veya markerless augmented reality" diye arama yaparsan sayısız örnek bulursun. Mesela visual studio da c++ dilinde opencv ve opengl kullanarak markerbased veya markerless AR uygulamaları yazabilirsin. İnternette pek çok örnek var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yupbiy kullanıcısına yanıt
    Peki hocam Opencv ile yaptığım bir AR uygulamasını mobile nasıl çıktı alabilirim? Ben bu noktada tıkandığım için hep Unity ile uğraşasım geliyor

• Youtube ' a augmented reality opencv mobile gibi anahtar kelimeleri yazarak arat örnek uygulamalar var.https://m.youtube.com/watch?v=h6r6sf3OyPg bunun gibi. Ayrıca himix.lt sitesini bir incele genelde unity ve vuforia üzerinde anlatımlar var ama çok yararlı olur. Ve unity de opencv yi belli bir ücret karşılığı kullanabilirsin(tavsiye etmem).

Teşekkürler hocam hemen başlıyorum araştırmalara:) Wikitude, kudan gibi sdk’lar var. Bunlara ne diyorsun üstat

• Ben çalışmalarımda unity + vuforia ve visual studio + opencv kullandım. Diğerleri hakkında tecrübem yok maalesef :) . Ama bu söylediklerim hakkında takıldıgın yer olursa yardımcı olurum.

Çok teşekkür ederim üstadım. Ben de Unity aşinalığım dolayısıyla Unity ile devam etmek istiyorum. Vuforia ile image target şeklinde bir şeyler yapıyorum şu an. Markerless olarak aklımdaki projeleri yapmaya çalışıyorum. Bazıları da bunun için Vuforia'ya gerek yok Unity'nin webcam class'ını kullan telefon kamerasını da çalıştırıyor diyorlar ama çok sağlıklı gelmedi bana
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.