Şimdi Ara

ASANSÖR HAKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
720
Cevap
49
Favori
133.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DeadPoets

bodrumda kaldığım bir tatil köyünde deniz kenarına bu asansör ile iniliyordu.

ASANSÖR HAKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ

ASANSÖR HAKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ

modern gökdelenlerde hem dikey hem de yatay hareket eden asansörlerin de olduğunu duymuştum.

bodrum billurkent??

bu asansor kaplumbağa hızında çalışıyordu en son genelde yurumeyı tercıh ederdim..daha hızlı oluyor..

• Kucukken piyano dersime gidecektim 5.kattan bindim 0'a bastim inerken birden bir sey oldu yavasca yukari cikmaya basladi 10.kata geldi catiyi zorlamaya basladi, asansor catiyi delicek asansorun icinde catidan yuvarlanip asagi dusecegim diye altima iseyecekken durdu isiklar sondu kapiyi o korkuyla icik yumruklarimla okuz gibi yumruklayip bagirdim biri duymus kapiciyi cagirdi anahtarla acti kapiyi cikardi beni =(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: saveyourself

Son hızlı aşağı düşen bir asansörden son anda zıplayarak kurtulabilir miyiz

hayır kurtulamazsınız çarpmanın etkisiyle aşırı basınç olcağı için dizlerini kırıp beklemekten başka bir şey yapamazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn

Raylı sistemlere karşı bir zaafım var zaten tren vs. Ben de sevdim konuyu başından beri okuyup duruyorum
    Bir de insanların asansörleri merak etmesinin nedenlerinden birisi de kapalı bir kutu olmalarıdır bence. Sonuçta bakım ekibi veya sorumlular dışında pek göremezsiniz asansörün içinden başka bir yerini

Bir sorum daha olacak, zemin katta, tamponun yanında büyük bir makara ve ince bir halat daha var duvar kenarında. Volan dediğiniz bu mu, ne işe yarar ?

o dediğiniz regülatör ve halatı eğer asansör gereğinden hızlı giderse yani nominal değerinin %30unun üzerinde giderse paraşüt sistemini aktif edip asansörü raylara sıkıştırıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Ü s t a D

quote:

Orijinalden alıntı: LillemaN

quote:

Orijinalden alıntı: Ü s t a D

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ~Chuckie~

Içeride biri kaldığında nasıl kurtarıyorsunuz? Mesala iki kat arasında kaldı?

genelde en çok merak edilen şeydir genedel :D

yeni sistem asansötlerde kurtarcılar var mesela elektrik gitti seni en yakın kata bırakıyor ve kapıyı açıyor

eski sistemlerde ise çoğunuz dikakt etmişsinizdir asansör kapısının üstünde bir anahtar deliği vardır. oradan kapıyı açarak kurtarırız

ve çoğunuzda elektirk gelince arada kalırım diye korkup içinde kalmayı tercih ederseniz ama o kapı açıkken imkanı yok o asansör harekete geçmez.

Eksik bilgi düzelteyim.

Asansör de elektrik kesilmesinde KATA GETİRİCİ SİSTEM YOK ise. Önce kabin de yolcular la PANO daki telefon la konuşulur.Yolcu kapıdan uzaklaştırılır.
    Sonra asansörün enerji si kapatılır olası hatalara karşı.

Daha sonra makine daireli asansörde,FREN MEKANİK (kol kuvveti ) ile açılarak VOLAN çevrilir ve ASANSÖR ü en yakın kata getirip ( HAlatlar da SARI BOYA olması lazım kat seviyesinde ) yolcuların olduğu kata gidilir ,kapı anahtarı ile kapı açılıp kabinde ki yolcular dışarı çıkarılır.

Daha sonra kapı kapatılır ve kapandığı kontrol edilir.Eğer arıza varsa servis e haber verilir.

Asansör birçok emniyet tertibatı ile güvenlik altına da alınmış olsa yine de YARI KATTA KAPI AÇILIP KURTARMA YAPILMAZ.!!!!!

eksik bilgi demiyelim o anda tek kurtarabilcek kişi sen oldugun için en mantıklısı yarı katta çıkarmak .

ha 2 kişi olursanız fren bobinini boşa alır ve asansörü hareket ettirirsiniz ama tek başınıza bunu yapamazsınız.

Hayır yanlış bilgi veriyorsun ASANSÖR DE KALAN HİÇBİR YOLCU YARI KATTAN KURTARILMAZ !!!

Güvenlik ve Emniyet tedbirlerine aykırdır anlatmaya çalıştığın şey.

Eğer Tek başınaysan STOP ile asansörü kapatmalı (KURTARICININ EMNİYETİ İÇİN ) tek elinle FREN KOLUNU açıp tek elinle VOLANI çevirerek asansörü KAT SEVİYESİNE GEİTREBİLİRSİN !!!

Eğer yapamıyorsan teknik bir sorun var ise, yanına apartmandan bir yardımcı çağırır o şekilde yaparsın.KAbin de ki yolcuya hiçbir şey olmaz orada saatlerce kalsa bile...

15 yıldır bu meslekteyim, yaklaşık 7 yıldır ULUSLARASI FİRMA da ( THYSSENKRUPP ) DENETMEN ve SAHA MONTAJ SUPERVİSORUYUM.

Tecrüben nedir bilmiyorum ama soruların varsa PM den ulaş bana.

şöyle izah edeyim biz kleeman'ın motorunu kullanıyoruz ve senin dediğin gibi tek elle volanı çevirmek için herkül olmak gerekir

• Talip pro

• quote:

Orijinalden alıntı: PsychoticInfIuence

Umarım herşey istediğim gibi olur ya, pazartesi başlıyorum 2 hafta eğitim veriyolarmış. Ondan sonra sahaya çıkıcakmışız sanırım pazartesi öğrenirim artık ayrıntılı bi şekilde. Hakkımızda hayırlısı olsun ya, vakti gelince buradan olanı biteni bilgilendiririm.

Edit: Elektrik myo mezunuyum. Sizce direk asansörün kaba montajındamı çalışırım yoksa elektronik montaj olarak devam edilir demişiniz o şekil işleremi bakarım o konu hakkında tam bi bilgim yok açıkçası

o firmanın aldıgı iş ve işçi sayısına göre değişir bir gün kaba bir gün elektrik işlerine gidersiniz yani hiç belli olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ate$

Bazı binalarda eski tip (kapısını sizin açtığınız) asansörlerde, zemini görmeden asansöre binmeyiniz, şeklinde uyarı olur. Asansör kata gelmeden kapı neden açılır.

tüp manyetikler mıknatısı erken görürse böyle durum olur (mıknatıs kayması)
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoPaInNoGaIn

Yukarıda parasının iyi olmadığından bahsetmişsiniz ancak parası bence ( bana göre ) iyi, ha tabi o kadar yoruluyorsun, uğraşıyorsun ama emeğinin karşılığını alıyorsun bu arada Tyhsenkrupp çok köklü bir ASANSÖR VE YÜRÜYEN MERDİVEN firmasıdır ( başka ilgi alanlarıda mevcuttur ), daha önce schindler ve otis'te çalıştım malzemeler gerçekten iyi şu an başka bir firmadayım amma velakin burada sorulan sorulara karşılık verdiğiniz yanıtlar dikkatimi çekti, arkadaşın teki basit bir asansördeki sorunu söylerken ( çekmeli kapı olan bir asansör ) siz fotosel arızası diyorsunuz lütfen tek yönlü düşünmeyin

genellikle başıma gelen ve arızasını yaptıgımız asansörlerde söylediklerim öncelikli oluyor

tekrar belirteyim ben şuan hala bu işin okulunu okuyorum 20-30 yıllık asansörcü değilim

zaten olabilcek arızaları sıralasak herhalde roman olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Graypast

herhangi bir kata çıkarken veya inerken herhangi bir kattan kapıyı çeksek asansör duruyor. ama kapı tam açılmıyor normalde açıldığından 1-2 cm daha fazla açılıyor. nedeni ne olabilir bunun

kapının fiş kontağı açılıyor ve asansör duruyor.

tam açılmamasının nedeni kapı dillerinin kapıyı tutması
  • Çok fırtınalı bozuk havalarda asansöre binmek doğru mu?

Geçen hafta sabah ekmek almaya gittim çok soğukT u tipi vardi firtinadan gözümü açamıyordum. Asansöre bindim 4. E bastım. Asansör tırmanışa geçerken birden yavaşlamaya başladı mükemmel korkunç bi rüzgar sesi geliyordu tepeden. Hemen stopa bastım en yakın katta indim nasıl korktum anlatamam

• quote:

Orijinalden alıntı: Driver95

Çok fırtınalı bozuk havalarda asansöre binmek doğru mu?

Geçen hafta sabah ekmek almaya gittim çok soğukT u tipi vardi firtinadan gözümü açamıyordum. Asansöre bindim 4. E bastım. Asansör tırmanışa geçerken birden yavaşlamaya başladı mükemmel korkunç bi rüzgar sesi geliyordu tepeden. Hemen stopa bastım en yakın katta indim nasıl korktum anlatamam

hava şartlarında asansöre birşey olmaz ama,

voltaj düşerse dediğiniz gibi çok yavaş gider yada tamamen durur
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dehhani.

bu schindler asansör nasıldır?

firmaya göre iyi yada kötü diye yorum yapılmaz kullandıgı malzemeye göre yorum yapılır.
    ancak dünyanın en büyük 2 asansör firması vardır

THyssenKrupp ve Otis

Otis mükemmel derece de hızlı çalışan asansördür

Yapı kredi plazalarındaki asansörleri bile bilir ?

Birde Schildler var Adını nerden alıyor. ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: farego

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dehhani.

bu schindler asansör nasıldır?

firmaya göre iyi yada kötü diye yorum yapılmaz kullandıgı malzemeye göre yorum yapılır.
    ancak dünyanın en büyük 2 asansör firması vardır

THyssenKrupp ve Otis

Otis mükemmel derece de hızlı çalışan asansördür

Yapı kredi plazalarındaki asansörleri bile bilir ?

Birde Schildler var Adını nerden alıyor. ?

1992 yılında Shindler Firması İsviçre’de Wertheim, Schlieren Firmalarını satın aldı. Böylece Schlieren Türkeli Firması, artık “Schindler Group” ismi altında doğrudan İsviçre Firması olarak çalışmaktadır.

• Bunun almanya ile bir ilgisi var mıdır.

Mesala, Schildlerin listesi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: farego

Bunun almanya ile bir ilgisi var mıdır.

Mesala, Schildlerin listesi var.

kardeşim o konuda kesin bir bilgim yok malesef
  • Asansör hem boş hareket edebiliyor hem de 400 kg ile. Bu 400 kiloyu nasıl tolero edebiliyor? Bu ağırlıkların prensibi nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: greyishblue

Asansör hem boş hareket edebiliyor hem de 400 kg ile. Bu 400 kiloyu nasıl tolero edebiliyor? Bu ağırlıkların prensibi nedir?

karşı ağırlık kabini bir terazi gibi dengelemek amacıyla kurulur. karşı ağırlıgn kütlesi kabinin toplam ağırlık yükünün yarısı eklenerek hesaplanır . böylece kabinin boş aşağı inmesi veya tam yüklü yukarı çıkması birbirine eşit moment oluşturur
  • bu asansör durduğu zaman yanda kilitler gözüküyor orayı açıp dışarı çıkabilir miyiz mandal gibi birşey var fakat elimi uzatmadım bilmediğim için tabikide kapının açılcak şekilde durması lazım asansörün hafif yukarıda veya aşağı olduğunda açabilirmiyiz o mandalla kapıyı içerden ?
  • Açabilirsin. Kilidi sola veya sağa doğru itin kilit açılır.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.