Şimdi Ara

ASANSÖR HAKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
723
Cevap
49
Favori
134.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ü s t a D

@Lilleman arkadaşımızın bilgilerine ek olarak dişlisiz motor ve makine dairesiz asansörden de bahsedeyim.

@_CHARLOTTE_ hocam Lilleman ın da dediği gibi fiyat çok değişkendir.Asansör de kullanılan ekipmanlara göre inanılmaz farklar olabilir.

DİŞLİSİZ MOTOR

Dişlisiz motor ise tam bakımsızdır..Yağ gerektirmez.Bakım gerektirmez.%40 varan enerji tasarrufu sağlar.

VVF İnverter sürücü yardımıyla ,HIZ EĞRİLERİ İLE ÇALIŞTIĞI İÇİN KONFOR MAXİMUM dur..Tabir yerinde ise YAĞ GİBİ çalışır..Kalkışını,sürüşünü ve duruşunu hissetmezsiniz.Tabii diğer etkenlerin de kusursuz monte edildiğini düşünerek yazıyorum.

Kısaca, mümkünse dişlisiz motor kullanan VVF İnverter li bir sistem tercih edin.Hatta mümkünse uluslararası firmaların daha yaygın ve doğru olarak yaptığı MAKİNE DAİRESİZ serileri tercih edin.Daha uzun ömürlü daha ekonomik ve daha güvenlidir genel olarak.Tip onaylı ve CE sertifikasına sahiptirler.

Aşağıda örneğini verdiğim 1. video da çalıştığım firmanın MAKİNE DAİRESİZ asansörünün tanıtım videosu var.2. ve 3. video da ise Dünyada sadece firmamızın yaptığı TWİN ( tek kuyu-çift kabin) modelinin videosu mevcut.Twin model henüz ülkemizde montajı yapılmadı fakat diğer makine dairesiz seriden yaklaşık 1000 in üzerinde montajımız vardır.

undefined

Hocam fiyatları nasıl peki bu asansörlerin?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• @_CHARLOTTE_ hocam bana PM den numaranı gönderirsen p.tesi seni arar satış departmanındaki arkadaşlarla görüştürürüm.Teknik bilgi olmadan fiyat olmaz maalesef.Yani kat sayısı ,istediğiniz kilo kapasite vb. bilgiler.

OK
  • Asansor kazalari oluyo mu senin gordugun yada türkiyede duydugun.

Ben bitane gordum. Ve cok kotu.

Acaba 3 kisi denilene 5 kisi bilersek ne olur? Halat kopma vs olur mu.
    Yani o halatlarda tonlarca agilirlikli arabalar cekiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • heç korkmayın hele eski tiplerinden hiç çünkü fazla yükü bindirdimi direk elektrik kesip frenler tabi halatlar kopup düşmesseniz
  • Orijinalden alıntı: axelfoly
    Hocam eklediğin videoda ki asansörde FREN TERTİBATI DEVRE DIŞI BIRAKILMIŞTIR.

Taşıyıcı halatların hepsini de kessen(video da ki gibi ) asansör HIZ REGÜLATÖRÜ üzerinde ki tertibat sayesinde kabini FRENLETİR ve düşmesini önler

Bu videonun amacı nedir bilmiyorum ama normal asansörde asla böyle bir durum oluşmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Ö-F-K

Asansor kazalari oluyo mu senin gordugun yada türkiyede duydugun.

Ben bitane gordum. Ve cok kotu.

Acaba 3 kisi denilene 5 kisi bilersek ne olur? Halat kopma vs olur mu.
    Yani o halatlarda tonlarca agilirlikli arabalar cekiliyor.

gereğinden fazla yük yüklenirse aşırı yük kontağı devreye girer asansör hareket etmez zaten. halat kopmasi zaten imkansıza yakin birşey diyelimki koptu (regülatör sistemi dediğimiz olay var önceki mesajları aratırsan görebilirsin) o devreye girer ve asansör raylarda asılı kalır frenleme yapilir
  • @Ü s t a D hocam ben thysende staj gördüm benim bildiğim thyssen evlere asansör montajı yapmıyor hatta duyduğuma göre trilyonların altındaki anlşamalara bile girmiyorlarmış ne akdar doğru?
  • Hocam tokide oturuyorum 2008 yıllında yapılmış apartman. Asansör sistemi ne kadar güvenilir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LillemaN

@Ü s t a D hocam ben thysende staj gördüm benim bildiğim thyssen evlere asansör montajı yapmıyor hatta duyduğuma göre trilyonların altındaki anlşamalara bile girmiyorlarmış ne akdar doğru?

Merhaba hocam , artık ekonomik konut tipi asansörlerimizde var.Yılda TR de 1000 e yakın konut asansörü montajı yapıyoruz.

Ama genel olarak avm , toplu konut , iş merkezi , havaalanı gibi yerlerde daha çok montaj yoğunluğu oluyor.

Seni ve varsa sektöründe ki arkadaşlarını da firmamıza geri kazandıralım. Gelin birlikte çalışalım hocam.

P.M den kontak kuralım hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: #Ramazan

Hocam tokide oturuyorum 2008 yıllında yapılmış apartman. Asansör sistemi ne kadar güvenilir?

Kesinlikle güvenlidir hocam Zaten TSE ve MMO da yıllık kontrol yapıyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

Ben olsam ölür giderim orada nasıl çalışıyor bunlar o boşlukta ya

www.liveleak.com
    Liveleak.com - High rise elevator shaft
    http://www.liveleak.com/view?i=517_1346417298

İlk başlarda yadırgıyosun ama insan zamanla alışıyor hocam. Gerekli güvenlik tedbirlerin alındığında ve çok çok dikkatli çalıştığın zaman gayet keyif verici bi meslek

• arkadaşlar ben yeni yapım 5 katlı binam için A3 yeni sistem 4 kişilik 5 duraklı asansör fiyatı ne kadardır acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: komador

arkadaşlar ben yeni yapım 5 katlı binam için A3 yeni sistem 4 kişilik 5 duraklı asansör fiyatı ne kadardır acaba

hocam asansörün fiyatını her parça değiştirir ve her firmanın vereceği fiyat aynıda olmayabilir onun için biz ne desek yalan olur ama yinede tahmin yapcak olursak ortalama 20-25 bin lira olur heralde
  • Bizim yurdun asansörü kartlı kullandırmıyorlar nasıl kullanırız yok mu bi yol

Önceden hem dışarı düğmeye hem hangi kattaysan ona hemde gideceğin kata aynı anda basınca çalışıyordu sonra onuda kaldırdılar
  • Arkadaşlar merhaba,hastalık sebebiyle asansörlü bir eve taşınmak zorunda kaldım.Bina beş katlı beş daireden oluşmakta.ben geldikten bir müddet sontra asansör arıza verdi(daha öncede veriyormuş).Aidatların dahi toplanamadığı beş haneli bir bina.Giriş kat,-1 ve +1 katları zaten kullanmıyoruz diyor.+2 katındaki de olsa da olur olmada olur havasında.Eşimin rahatsızlığından dolayı benim kaçacak yerim kalmadı.Bir şekilde en ucuz yoldan güvenli bir yoldan asansörü çalıştırmam lazım.Asansörü, iki defadır son durduğu kattan sonra yaklaşık 15 cm civarı kaymış bir halde çalışmaz şekilde buluyoruz.Asansör dairesinden manuel ayarla seviyeyi ayarlıyoruz.Şalteri açınca 4-5 dakika sonra kendine gelip çalışıyor.Yanlız bu 4-5 dakika boyunca motor faz koruma rölesi tırlayıp duruyor. Arızaya bu röle sebep olabilir mi yoksa başka bir şey mi var.Kendim elektronik teknisyeniyim,yapabileceğim bir şey varsa yapmak,yoksa da sorunu bilip ona göre yetkili çağırmak istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: MetalFKing

Arkadaşlar merhaba,hastalık sebebiyle asansörlü bir eve taşınmak zorunda kaldım.Bina beş katlı beş daireden oluşmakta.ben geldikten bir müddet sontra asansör arıza verdi(daha öncede veriyormuş).Aidatların dahi toplanamadığı beş haneli bir bina.Giriş kat,-1 ve +1 katları zaten kullanmıyoruz diyor.+2 katındaki de olsa da olur olmada olur havasında.Eşimin rahatsızlığından dolayı benim kaçacak yerim kalmadı.Bir şekilde en ucuz yoldan güvenli bir yoldan asansörü çalıştırmam lazım.Asansörü, iki defadır son durduğu kattan sonra yaklaşık 15 cm civarı kaymış bir halde çalışmaz şekilde buluyoruz.Asansör dairesinden manuel ayarla seviyeyi ayarlıyoruz.Şalteri açınca 4-5 dakika sonra kendine gelip çalışıyor.Yanlız bu 4-5 dakika boyunca motor faz koruma rölesi tırlayıp duruyor. Arızaya bu röle sebep olabilir mi yoksa başka bir şey mi var.Kendim elektronik teknisyeniyim,yapabileceğim bir şey varsa yapmak,yoksa da sorunu bilip ona göre yetkili çağırmak istiyorum.

hocam kesinlikle yetkili birisini çağırın asansör öyle oldu bittiye gelecek bir alet değil. asansörün katında durmamasında bir çok sebep sayılabilir mıknasıtların kayması, bistable'lerin arızalı olması, fren papuçlarını iyi tutmuyor veya ayarsız olmaları. en kısa zamanda yetkili çağırıp baktırtın ve can ve mal güvenliğiniz içinde düzenli olarak aylık bakımlarını yaptırtın. ayrıca makine mühendisleri odasından yetkililer kontrole gelicek olurlarsa kendi gördükleri sorunları tespit edip kırmızı etiket yapıştırılar. sorunlar düzeldikten sonrada etiketi kaldırtmak için belirli miktar para ödüyorsunuz onuda belirteyim.

• asansör aşağı inerken mi zıplasak yoksa yukarı çıkarken mi zıplasak halatları daha kolay kopar
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockymarlboro

asansör aşağı inerken mi zıplasak yoksa yukarı çıkarken mi zıplasak halatları daha kolay kopar

Ortalama 1 halatın 6,5 TON yük çektiği ve her asansörde minimum 4 halat olduğu hesaplandığında zıplayarak halatları ancak filler koparabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ü s t a D

quote:

Orijinalden alıntı: rockymarlboro

asansör aşağı inerken mi zıplasak yoksa yukarı çıkarken mi zıplasak halatları daha kolay kopar

Ortalama 1 halatın 6,5 TON yük çektiği ve her asansörde minimum 4 halat olduğu hesaplandığında zıplayarak halatları ancak filler koparabilir

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.