Şimdi Ara

ASBÜ HUKUK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    bana soruyorsanız ben 10k olsa idim dokuz eylül düşünürdüm öncelikle ondan sonra aybü olurdu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ankara düşünüyorum hocam ama aybü ve asbü arasında kaldım açıkçası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Richard Rahl R kullanıcısına yanıt
    ikisinin arasında belirgin bir fark semt sanırım onun harici okul kulüpleri vs olabilir fakat ben aybü tercih ederdim ( hâla daha tercih ediyorum fakat sıralamar oynayacağı için bana gelmeyecek )

• alonely8 A kullanıcısına yanıt
    -Aybü asbüye göre daha köklü.Aybü daha önce açıldığı için sistemi oturmuş vaziyette.
    -Asbü'nün konumu merkezde metro ve otobüslerle en rahat ulaşılabilecek bir noktada ve Kızılay'a 5-6 dakika mesafede. Aybü hukuk ise Etlik denilen yerde oraya metro gitmiyor dolmuşlarla veya otobüsle yolculuk yapabilirsiniz.Aybü'de özellikle şöyle bir sıkıntı var okulun ana kampüsü Çubuk'ta yani Ankara dışında. Ve hukuk'u da çubuk kampüsüne taşıyacaklar. Ders çıkışı ben bir kızılayda takılayım derseniz 1 saat sürer yolcuğunuz.
    -Asbü'nün akademik kadrosu daha iyi gözüküyor.
    -Asbü'de kontenjanlar az,bir sınıfta 60 kişi ders görüyor maksimum.

Ben de 14k ile geçen sene asbüye yerleştim.

• mastermind1907 kullanıcısına yanıt
    hocam memnun musunuz eğitim kalitesinden hocalarından ?

• Kafam ASBÜ ye kayıyor fakat bu broşürdeki uluslarası imkanları ne kadar doğru ? Yani gerçekten bir fiili çalışma var mı yoksa laf olsun diy emi ASBÜ de ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alonely8 A kullanıcısına yanıt
    bir de tabiki hukukta avukatlıkta ya da savcılıkta olmaz ama yeni üniversite damgası yenir mi ? Yani ismini bilen bile çok azdır

• ASBÜ Hukuk okuyan var mı şu anda?

• IlSavis I kullanıcısına yanıt

Kesinlikle gitme berbat bir okul, akplilerin ve islamcıların gittiği okul. Eski manitam buradaydı kendisini 80 iqsuyla allah zannederdi, allah korusun. Asbüyle ya da asbülüyle bir daha ne işim olur ne de önünden geçerim. Allah kurtarsın gidersen.

• Berbat bir okul derken hangi açıdan? Yani eğitimi mi kötü, akademik kadrosu mu kötü... Biraz temellendirmeniz daha iyi olur sanki, sonuçta siyasi görüşe göre bir okula iyi ya da kötü demek biraz abes kaçıyor :D

Bir de sıralamasına baktığım zaman evet, diğer bölümler tabiri caizse yerlerde hatta yerin bile altında ama hukukta pek öyle değil gibi gözüküyor. 2023'te 10 bin sıralama ile kapatmış. YKS'ye göre kötü bir sıralama değil gibi.

Şu an aşırı kararsızım o yüzden belki üslubum karşı tarafta yanlış anlaşılabilir, eğer öyleyse lütfen kusura bakmayın ama bu dönemde bu şekilde insanların yorumları bence çok önemli, bunun için de ayrıyeten teşekkür ederim anında cevap verdiğiniz için

10 15 tane asbü hukukluyla tanıştım ve kesinlikle ortam berbat, kalitesiz kişilikler çoğunlukta. Kampüsü yok gibi bir şey. Ankara olması ve depremden kaçanlar sayesinde bu kadar hızlı yükseldi, seçmek için özel bir sebep yok ve ankara'nın en düşük devlet hukuk fakültesi diye biliyorum. Hazırlığı geçmek kolay değil, Bilkentten özenmişler fakat becerememişler. Bir proje okuludur, İslamcıysan öneririm ama islamcı değilsen de ayrımcılığa maruz kalacaksın büyük ihtimalle.

Eğitimi hakkında pek bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41F5BC4A3 -- 13 Haziran 2024; 0:39:35 >
  • Yani evet, bakınca Ankara özelinde 5. üniversite oluyor. Tabii ki Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi daha yüksek sıralama ile alıyor ama yine soruma doğrudan cevap vermediniz :D "İslamcıysan olur" bölümün yetersiz olduğunu kanıtlayacak bir şey değil. Kampüsü yoktur, eyvallah gerçekten öyle. Toplama bir şekilde devletin tahsis etmiş olduğu binalardan oluşuyor üniversite. Ama tanıdığınız o 10-15 ASBÜ'lü arkadaşınız (daha doğrusu tanıştığınız kişiler) hiç eğitimin kalitesinden, hocaların kalitesinden bahsetmedi mi?

Hatta eğer mümkünse iletişiminiz varsa o vatandaşlarla iletişime geçebilir miyiz

• Ve ayrıyeten ASBÜ'yü seçmek için özel bir sebep yoksa bana tavsiye edebileceğiniz başka üniversite, bölüm var mı? Kaymakamlık istiyorum (yani kamu/mülkiye sınavları)

Hiçbiriyle konuşmuyorum artık ben insanlarının kalitesiz olduğunu düşünüyorum, çoğu babasının torpiliyle hakim/savcı olmak isteyen kişilerden oluşuyor. Gidip görürseniz daha iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41F5BC4A3 -- 13 Haziran 2024; 1:43:45 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.