|
Aselsan-Roketsan maaş ve çalışma koşulları hakkında bilgisi olan var mı? (2. sayfa)

-
-
Evet. Bitti okul.quote:
Orijinalden alıntı: Nietzscheisdead
Hocam siz itü makinada okudunuz mu
Alıntıları Göster
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O kadar bilgim yok.quote:
Orijinalden alıntı: Dr. Donanım
6x16 yeni mezun maaşı ise senior mühendisler ve managerlar ne kadar maaş alıyor ?
Piyasa hakkında biraz bilgi verebilir misiniz ? Hangi sektörlerde kalifiye eleman açığı var bir de İTÜ elektrik mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz ?quote:
Orijinalden alıntı: uchiha69
Evet. Bitti okul.
Alıntıları Göster -
8500x16 mı yoksa x12 mi hocamquote:
Orijinalden alıntı: catastrophic_forgetting
Şu zamanlar başlangıç maaşları ciddi manada artırılmış (genelde her yerde ama daha ziyade aselsanda) Tanıdığım 2019 temmuz da 8500 tl başlangıç maaşı ile işe başladı.
Piyasa hakkında benim de çok bilgim yok. İngilizceni iyi tut, en azından 2.7 civarı bir ortalama yap. Bölümünle ilgili programlar varsa temel düzeyde öğren. Bir şekilde yolunu bulursun bunları yaparsan diye düşünüyorum. Elektrik mühendisliği ile ilgili pek bir bilgim yok ama o da muhtemelen aynıdır. Elektrik mühendisliği okuyacaksan ortalamanı iyi tutup kontrol ya da ehb ile çap yapmanı öneririm.quote:
Orijinalden alıntı: Nietzscheisdead
Piyasa hakkında biraz bilgi verebilir misiniz ? Hangi sektörlerde kalifiye eleman açığı var bir de İTÜ elektrik mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Alıntıları Göster
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
8500×16 12 aya ek 3ayda 1 maaş eklenmemiş fiyst
hocam nereden öğrendin bunları -
Biryerden öğrenmedim tanıdığım işe başladı onunla konuştum
12 aylık 8-9 arası olması lazım x16 fazla iyimser hocam emin misiniz?quote:
8500×16 12 aya ek 3ayda 1 maaş eklenmemiş fiyst
Hocam kendisinin bana söylediği çok yakın zamanda( nisan mayıs haziran arası sanırım) aselsanda mühendis 300 den fazla kişi işi bırakıp hollandaya ve almanyaya çalışmaya gitmişler, yani bu maaşlarla mühendisleri tutmada sorun yaşıyorlarmış ve buna bağlı olarak(yani ben öyle anladım) 1-2 ay önce bir anda ciddi miktarda yükseltmişler yeniden maaşları. Ve dediğim maaştan da eminim böyle dedi.
:) Olay sadece maas degilki. bu ulkede demokrasi ve hak hukuk islese, insanlar 4-5 bin liraya da razi olur.quote:
Hocam kendisinin bana söylediği çok yakın zamanda( nisan mayıs haziran arası sanırım) aselsanda mühendis 300 den fazla kişi işi bırakıp hollandaya ve almanyaya çalışmaya gitmişler, yani bu maaşlarla mühendisleri tutmada sorun yaşıyorlarmış ve buna bağlı olarak(yani ben öyle anladım) 1-2 ay önce bir anda ciddi miktarda yükseltmişler yeniden maaşları. Ve dediğim maaştan da eminim böyle dedi. -
başlangıç maaşı diye bir şey yok herkes standart 8 bin kazanıyor 4 kez ikramiye var yani aylık 12 bin tl ye denk gelior armış olabilir kadrolu çalışan herkes aynı maaş alıo
üstteki veriler yanlış
ortalama 6-7 alıyorlar ikramiyerler ve çift maaşla aylık ortalama 8civarına denk geliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 14 Kasım 2020; 21:11:29 > -
Baykarda öğrenciykenki stajda asgari ücret alan duymuştum.
Akrabam İTÜ Metalurji ve Malzemeden mezun oldu Roketsanda işe başladı çalışma şartlarını bilmiyorum ama maaşı şöyle:Aylık 7500 tl 3 ayda bir çifte alıyorlar aylık 10 bin tlye tekabül ediyor.Ama yukarlarda arkadaşların dediği gibi maaş personel klasmanı için sabittir
Hocam şuan ne kadar aselsan için giriş maaşı ben başka konuda 7800 olarak gördüm bu sene için siz geçen seneye 8.5k diyorsunuz
yazın gebze tanıtım konuşmasında savunma sanayisin için 6-7 arası maaş söylemişlerdi sanırım ek maaşlarla ortalama 8i buluyor demişti
ama ben de detaylı bilmiyorum sanırım alımlarda da öss sıralaması öncelik mi falan bir şey de varmış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 14 Kasım 2020; 21:6:37 > -
hocam o gidenler kadrolu değil ki sözleşmeliler onlar daha düşük maaş alıyorlar 3-4 civarı gibi bir şey
kadrolularda öyle bir durum çok çok nadir
sadece sosyal medyada olayı yanlış lanse ediyorlar
-
yok hocam staj ücreti sabitasgari ücret falan verimiyor 1100 mi 1200mü falandı ayda 27 saat çalışmaya denk geliyordu yanlış hatırlamıyorsam (çoğu şirket için de sabit bir değer)
o da genelde yanlış bilinen bir durum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 14 Kasım 2020; 21:10:26 > -
Staj değilde son sınıfta aday mühendis olursan asgari alıyorsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X