Hocam kıdemsizler o kadar alamaz. Ben sektörü yakından takip ediyorum. Doğrudan aselsanda çalışmıyorum tabi fakat savunma sanayisindeyim ve o kadar yüksek maaş duymadım. Şu ana kadar duyduğum en yüksek maaş özel bir şirkette çalışan proje lideri tanıdığımdı o da 3000 euro ya yakın maaş alacakmış. Fakat 20-22 sene tecrübesi + doktorası var. |
Aselsan yüksek mühendis maaşı ne kadardır? (2. sayfa)
-
-
Skandal resmen hocam bildiğim kadarıyla trendyol bile kıdemsiz yazılım geliştiricilere 20-25 civarı veriyor koskoca aselsan trendyol kadar maaş nasıl veremez
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Koca aselsan trendyol hepsiburada kadar maaş veremiyorsa yazık valla
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Trendyol kıdemsiz yazılımcılara 20-25 vermiyordur. Nereden duydunuz bunu?
-
Trendyol dediğiniz firma özel sektör. Aselsan ise vakfa bağlı, Türk Silahlı Kuvvetleri Geliştirme Vakfı'na. Yani kısmi bir şekilde devlete bağlı diyebiliriz. Savunma sanayi firmaları arasında anlaşmalar var ayrıca. İsteyen mühendislerine istediği maaşı veremiyor. O tür bir durumda az maaş verenlerden yüksek maaş verene doğru bir eleman kayması oluyor. O yüzden zamları da ortak bir kararla yapıyorlar diye biliyorum.
-
Aselsan devlete ya da vakfa bağlı bir şirket değil. Özel bir şirkettir. TSKGV sadece şirketteki hisselerin çoğunluğunu elde tutuyor. Devlet kurumları bu şirketin müşterisidir.
Nedense bu konuda insanlarda bir kafa karışıklığı var.
-
Evet özel bir şirket ama hissedarlar şirket politikasını da etkiliyordur illaki.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X