Şimdi Ara

asenkron motordan nasıl elektrik üretilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlıkta yazdığım gibi asenkron motordan nasıl elektrik üretilir projem varda acil yardımm çaresiz kaldım

• yfrdy kullanıcısına yanıt
    Elektrik üretebilirsin ama kayıp fazla olur.
    Denemedim hiç ama üretilebildiğini biliyorsum kondansatörlerle yapılıyor ama ondan eminim.
  • hicretsidan kullanıcısına yanıt
    yani alternatör şart elektrik
    üretmek için
  • Asenkron motor (rotoru sargılı-sincap kafesli) yıldız bağlanır. U V W uçlarından U V arasına , U W arasına, V W arasına eşit kapasiteli kondansatörler bağlanır, mili döndürülürse alternatör gibi davranır. Teorik olarak böyle ama deneme pratikte deneme fırsatım olmadı.
  • valdond kullanıcısına yanıt
    Kayıp çok fazla olur ama çalışır mıkntasıslanma kazandırmak gerekir ama bunun içinde
  • Kestirme bilgi yıldız bağlanmış sincap kafesli asenkron motor yaklaşık 1450 rpm civarında dönerken dışarıdan tahrikle bu hızı 1501 rpm e çıkartmaya başladığınız anda şebekeye enerji basmaya başlarsın ve jeneratör olur. Şebekeye basacağın gücü sabit tutmak gibi bir derdiniz yoksa hızı sabit tutmak gibi bir derdinizde yoktur.

Asenkron makina yıldız üçgen farketmez statorundan şebekeye bağlanır (Tavsiyem yıldız). Nominal dönüş hızının (genelde 1500 rpm) üstüne çıktığı anda şebekeye enerji basmaya başlar. Asenkron makinalar jeneratör olarak kullanıldıklarından şebekeye senkron problemi yoktur.

Sincap kafeslisinden ziyade çift beslemeli asenkron jeneratör olarak kullanmaya müsait rotoru sargılı tipi tercih edilir. Böylece uyartım alanı kontrol edilebilir frekansı değiştirilebilir.

Detaylı bilgi için

DFIG Doubly Fed Induction Generator

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 6 Mayıs 2016; 0:42:59 >
  • valdond kullanıcısına yanıt
    kondansatörlerin değeri ne
  • Sayın @hicretsidan ın
    quote:

mıkntasıslanma kazandırmak

bahsettiği gibi asenkron motorun armatürünün manyetikleşmesi gerekmekte.
    dc motor kullanılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yfrdy

kondansatörlerin değeri ne

Kondansatöre gerek yok. Son 4 yıldır, yılda 5-6 defa olmak üzere yapıyorum ben bunu. Asenkron makinayı fren bölgesinden motora, motordan jeneratöre taşıyorum.Kondansatöre gerek yok. Son 4 yıldır, yılda 5-6 defa olmak üzere yapıyorum ben bunu. Asenkron makinayı fren bölgesinden motora, motordan jeneratöre taşıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.