Şimdi Ara

Aşırı Isınma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Asus Rog Strix B450-F
    Gskill 2x8 3200mhz dual ram
    Sapphire Rx590 Nitro+
    Cooler master 600w 80+
    seagate 1Tb harddisk
    samsung 500gb harddisk

Bilgisayarı dün vatan bilgisayar aracılıyla topladım, eve geldiğim sistemi kurdum AMD RyzenMaster programından gaming test yaptığımda işlemci sıcaklığı 90 dereceli gördü, boşta 46-55 arasında gidiyor. Stock fanı sökerek termal macunu yeniledim tekrardan denediğimde ısı değerlerinde gözle görülür bir değişiklik olmadı, 85 dereceye geldiğinde testi sonlardırdım.
    Bios uptade yaptım ve ayarları defaulda çektim tekrar denedim ama yine değişen bir şey olmadı.

• Merhaba öncelikle sistemin hayırlı olsun. Yaşadığın şikayetten bende müzdarip durumdayım. Sistemimiz aşağı yukarı aynı sayılır bende stock fan ile aida64 testine strese koyduğum zaman 100 dereceyi görüyorum. Araştırdığım zaman anakart auto ayarlarda işlemciye fazla voltaj verdiği için ısınmasına sebep oluyor. Bunu bios arayüzünden overclock sekmesinden manuel voltaj ayarlama ile yapabiliyorsun. Anakartının Marka ve modelini overclock diye arattır karşına çıkacaktır oradakileri uygulayarak sorununa çözüm arayabilirsin veya bios ayarlarından core performance boost ayarını kapalı konumuna kaydedip deneyebilirsin böylelikle işlemcin yük altında bile 70 dereceyi geçmicektir fakat işlemcin temel değeri 3.6mhz hızında çalışacaktır buda oyunsever isen fps kaybına neden olacaktır. Ben anakarttan dolayı şanssızım pek alınmayan bilinmeyen bir anakartım var ve overclock ayarlarını aramama rağmen bulamadım. Bios ayarlarını bilmiyorsan oynamamanı veya işi bilen birine yaptırmanı tavsiye ederim çünkü fazla voltaj verip cpu yakabilirsin. Çözüme ulaşabilirsen banada yardımcı olmanı rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redaust01 -- 10 Eylül 2019; 17:8:9 >

• redaust01 R kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, dediklerinizi uyguladım voltaj değerlerini artırdım ve düşürdüm fakat herhangi bir değiliklik olmadı. Sorunun güç kaynağından olma ihtimali nedir?
    Bir de şöyle bir şey denedim ram hızlarını düşürdüğümde sıcaklık değerinin aşırı yükselmediğini gördüm, bu konu hakkında bir fikriniz var mı? Teşekkürler.

PSU: COOLER MASTER WATT 80PLUS 600W AKTİF PFC 120MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KadirGlllR -- 11 Eylül 2019; 16:17:32 >
  • KadirGlllR K kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, voltaj değerlerini arttırmak veya düşürmek sorunu çözmez. Sistemi kararlı şekilde çalıştırabildiğin voltajı yakaladığın zaman sorunu çözmüşsün demektir. Sistemi yeni almışsın daha ilk haftadan direk soruna kafanı yorup canını sıkma voltaj işlemlerini bilmiyorsan müdahale etme bu işlem overclock alanına girdiği için bir sorun olduğunda işlemci garanti dışı kalabilir Ram konusunda şöyle bir açıklık getirebiliriz, Örn. benim ramler düşük hızda 1.20v ile max. hızda 1.35v ile çalışmakta. Ramleri max. performansa çekersen çalışması için kullanacağı voltaj artacaktır buda ne kadar voltaj kullanımı o kadar ısı demektir. Hatanın powerdan olma ihtimalide sendeki power 600w bunun 12v kanalına ayırdığı gücü 550w diyelim bu değer yük altında sisteme yetmiyor olabilir ama 750w powerda 12v kanalına ayırdığı voltaj 600w a göre yüksek olduğundan sistem voltaj konusunda zorlanmadığından ısınmayacaktır. Arkadaş çevrende varsa eğer iyi power kullanan birinden emanet alıp denemeni sorunun çözüldüğünde power almanı tavsiye ederim bu sadece bir soruna çözüm olma yaklaşımı diyelim.

Birde kasa içi sirkülasyonun iyi mi kasa içindeki sıcak havayı dışa atabiliyormu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: redaust01

Merhabalar, voltaj değerlerini arttırmak veya düşürmek sorunu çözmez. Sistemi kararlı şekilde çalıştırabildiğin voltajı yakaladığın zaman sorunu çözmüşsün demektir. Sistemi yeni almışsın daha ilk haftadan direk soruna kafanı yorup canını sıkma voltaj işlemlerini bilmiyorsan müdahale etme bu işlem overclock alanına girdiği için bir sorun olduğunda işlemci garanti dışı kalabilir Ram konusunda şöyle bir açıklık getirebiliriz, Örn. benim ramler düşük hızda 1.20v ile max. hızda 1.35v ile çalışmakta. Ramleri max. performansa çekersen çalışması için kullanacağı voltaj artacaktır buda ne kadar voltaj kullanımı o kadar ısı demektir. Hatanın powerdan olma ihtimalide sendeki power 600w bunun 12v kanalına ayırdığı gücü 550w diyelim bu değer yük altında sisteme yetmiyor olabilir ama 750w powerda 12v kanalına ayırdığı voltaj 600w a göre yüksek olduğundan sistem voltaj konusunda zorlanmadığından ısınmayacaktır. Arkadaş çevrende varsa eğer iyi power kullanan birinden emanet alıp denemeni sorunun çözüldüğünde power almanı tavsiye ederim bu sadece bir soruna çözüm olma yaklaşımı diyelim.

Birde kasa içi sirkülasyonun iyi mi kasa içindeki sıcak havayı dışa atabiliyormu ?
    Merhabalar, ürünün tüm parçalarını vatan bilgisayardan temin ettim, eve geldim kurulumları yaptım. Bir oyun indirdim ve oyunda takılmalar yaşayınca bir sorun olduğunu fark ettim.

Şu işlemleri uyguladım:

1- Macunda sorun olabileceğini, belki kuruluk olmuş olabileceğini düşünüp. Sıfırdan macun yenilemesi yaptım.
    2-İşlemci fanının tam oturmadığını düşünüp, demonte-monte işlemi gerçekleştirdim.
    3-Overclock ve Underclock yaptım.
    4-Ramların hızları ile oynadım profilleri denedim.
    5-Uzay Montaj yapıp test ettim.

Şöyle söyleyeyim, elektrik konusundan pek anlamam (yabancı kaynaklardan değerler aradım) zaten çok abes değerler underclock ve overclock yapmadım. Tahmin ettiğiniz gibide bir değişiklik olmadı. Sinirlendiğim konu, ben bu ürünü Vatan bilgisayardan topladım tamamen. Normal kurulumunda onlar gerçekleştirdi, bu olaylardan sonra gidip söyledim. (Üstün körü geçiyorum çok detaya girmeden)... Test yaptılar 90* normal bir değer ben 110*'de çalıştırdığım sistemler oldu dedi, daha cümlesini bitirmeden sistem kapandı. Bunda bir sorun yok dediler eve gönderdiler, gece vakit geç olduğu için bir şey yapamadım, sabah Tüketici Hakem Heyetine gittim, Teknik Servisin sorun yok kağıdı vermesi gerekiyor dedi. Başka bir Vatan mağazasına uğradım orada ki eleman sistemde bir sorun olduğunu onun düşüncesine göre Anakart sensörlerinde bir sıkıntı olabileceğini söyledi. Teknik servise vermemi söyledi. Kendi evine yakın olan mağazaya verebilirsin buraya kadar gel git yorulma istersen dedi, bende diğer mağazada sorun yok dedikleri için oraya götürdüm ki (THH için kanıt olarak bir belgem elimde olsun diye) bugün akşam 22:00 sularında sistemi teslim aldım onlarda sorun yok dediler. Şuan bu kağıdı veremediklerini, pazartesi günü verebileceklerini söylediler. Pazartesi bu "sorun yok" ibaresini içeren kağıdı alıp "THH" başvuru yapıp dava açacağım.
    Kasa sirkülasyonu konusunda sıkıntılı bir model tavsiye etmem, ön kapak açık olduğunda performans veriyor. Yoksa yalnızca süs şeklinde duruyor, bütçem olmadığı için ve PSU ile birlikte geldiği için seçmek zorunda kaldım. Sistemde sıkıntı çıkmasaydı burs yattıkça biriktirip değiştirmeyi düşünüyordum daha çok kasa içeriğine önem verdim. Türkiye - Maddi şartlar falan :slight_smile: Maalesef başka PSU deneme imkanım yok. Böyle bir sistemi kaldıracak PSU'ya sahip hiç bir arkadaşı yok hepsinin sistemleri ucu ucuna sistemler 1050 içerecen Ryzen 3 - i5-4 serisi sistemler sahip insanlar. ADANA'da yaşıyorum, bu yüzden internet üzerinden birini bulup rica etme oranımda çok düşük...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KadirGlllR -- 14 Eylül 2019; 0:24:35 >

• Sorun, Anakart veya PowerSupply'den kaynaklı olabilir
  • KadirGlllR K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şunu demeliyim, önce iyi bir araştırıp tavsiye aldıktan sonra gidip sistemi vatandan değilde kendin tek tek alarak toplasaydın emin ol kendin toplamanla onların toplaması arasındaki fiyat bile ciddi göze alınacak cinsten vatan bana göre piyasada pahalı satan dükkan. Belge konusunda bugün pazartesi inşallah kağıdı alırsın, kağıdı almaya çalışırken sana soracaklardır thh den sakın bahsetme işi yokuşa sürüp vermeyebilirler sistemde arıza yok diyerek. Sen garanti için vs. istiyorum diyerek almaya çalış. İşlemci tavan ısı değeri 105 ve bu değerden sonra kendini koruma amaçlı kapatır diye biliyorum. 110 derecede neymiş güldürdü açıkcası. Ben şunuda belirteyim Ryzen 2600x kullanıcısıyım senin gibi aynı sorunları yaşıyorum. Core performance boost açık oynuyorum stock fan ile genelde testlerde 90 95 hatta 100 dereceleri görüyorum ama oyunlarda 70 i geçmiyor. Sende eğer test dışında oyunlarda bile 90 dereceleri görüyorsan thh başvur ürünü iade etmenin veya ürünü değiştirmenin yoluna bak. Garanti ile uğraşmakta şu zamanda sıkıntı.

• Daha iyi bir soğutma sistemi temin et.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.