Şimdi Ara

aşk mı mantık evliliği mi neden? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
0
Favori
7.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdik şöyle birşey. Mantık evliliği diyince gördüğüm kadarıyla herkes kendine göre yorumlamış bunu. benim mantık evliliği kriterlerim Dinimizin getirdiği emir ve yasaklara mümkün olduğu kadar uyan aynı dünya görüşünce olduğumuz ve mizaç olarak çok aykırı olmadığım biri.

Bununla birlikte şöyleki;

Ne kadar iyi birisi olursa olsun içinizde hiç sevgi uyandırmayan veya olmaz dediğiniz kişilerle zaten evlenmezsinizki bu doğanın kanuna aykırı. En azından ona karşı bir duygu besleyeceksinizki bu işin devamı gelsin. Yoksa hiçbirşey hissetmeden sırf mantık evliliği yaprsan nasıl mutlu olabilirsin. Bi kere sürekli yüz yüze bakacaksınız. Ha zamanlada bu oluşabilir. içinizde bir sevgi uyanabilir. fakat bunun garantisini kimse veremez en azından olabilir neden olmasın demek lazım. eğer bunu baştan diyorsan birde bana benim mantığıma uyuyor diyorsan neden olmasınki. Evlilik zaten saygı sevgi ve anlayışlı olmaktan giden birşey. eğer erkeksen eğer bütün gün işe gitmek mecburiyetindesin.. Eve geldiğin zaman eşine sarıldığın zaman huzuru hissetmelisin. İyiki seninle evlenmişim diyebilmelisin. nedenelerim bunlar şunlar diyebilmelisinki o zaman iyi bir evlilik yaptığını anlamış olursun. Nedenlerinizi iyi belirleyin bence... neden evleniyorum neden evlendim sorusunun yanıtını verebilinki huzur ve mutluluk her zaman daim olsun...Allah hayırlı insanlar çıkarsın insanın karşısına...

• quote:

Orjinalden alıntı: buzin

quote:

Orjinalden alıntı: *ORION*

ufolu düğünler uğursuzluk getirir derler,uf olursun aman ha!
    dünyada nikah,ayda düğün,marsta balayı,çekersin satürnde alayı
    bu arada peçete görevini üstlenebilecek yılan vari bir kravat ve lazer kılıca dönüşebilen star wars çakması ceket cebi mendili fena olmazdı hani
    kaynana-bas ayağına bas bas
    gelin-bastımmmmmmmmmmmm
    damat-ananın...........!pardon amanınnnn
    nikah memuruda robot olmalı bu iş olmassa baştan kafası patlıyor
    -eyvah kafası patladı
    -maalesef ulvi ayrılmak zorundayız
    -Ama zerdali ben seni çok seviyorum,Allah cızırtını vermesin robot

ufo deyince aklıma şu ısıtıcı geliyo. elektrikli ısıtıcıya verilebilecek en alakasız isim:ufo eskiden google görsele ufo yazınca uçan daireler çıkardı, turuncu dikdörtgenler değil

saçmalık işte
    bari oval olsaydı dışı ufo diyebilirdik en azından,ufoya rakip çıktı bidealf diyeısıtıcılara şart konulmuş herhalde 3 harfi geçmeyecek diyehele bide reklamları
    kızın haşpırdı hemde 2 kere haşpırdı
    amanınnnnn öldü kız

• amin
  • quote:

Orjinalden alıntı: greenhell

quote:

Orjinalden alıntı: KoMeDi_x

grincik@ eminim

bende emin olduğum bişeyi söyleyeyim o zaman, ben aşık olmadım, o kadar basit sevmem kimseyi, birinide sevdim, hemde bi daha bu kadar sevemeyeceğimi bile söyleyebilirim. ama şunuda söyleyeyim, çok farklı olduğumuz için bitmek zorundaydı, yani sizin anlam veremediğiniz tabirle; mantıksızdı daha ileriye götürmek

Benzer bir olay benimkide. Farklı olduğumuz için bitmek zorunda kaldı.İleriye gitmek -mantıksızlıktan ayrı bi konu- gidemezdi sürdürülemezdi.Evet onu belki karakteri düşünceleri yani onu o olduğu için sevdim ama sevgi herşeyi çözmüyor.Aşk herşeyi çözmüyor. Çünkü insanın kendisinden daha önce inandığı bazı değerler vardır onlar insanın kendisinden daha önceliktedir bunun önüne herhangi bir yaratılmış sevgisi aşkı geçemez.

Siz merak etmeyin bi gün o karşınıza çıktığında mantıkmış aşıkmış aklınıza gelmez bile.Bi bakmışınız evlisiniz ve çok mutlusunuz.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: buzin

quote:

ufolu düğünler uğursuzluk getirir derler,uf olursun aman ha!
    dünyada nikah,ayda düğün,marsta balayı,çekersin satürnde alayı
    bu arada peçete görevini üstlenebilecek yılan vari bir kravat ve lazer kılıca dönüşebilen star wars çakması ceket cebi mendili fena olmazdı hani
    kaynana-bas ayağına bas bas
    gelin-bastımmmmmmmmmmmm
    damat-ananın...........!pardon amanınnnn
    nikah memuruda robot olmalı bu iş olmassa baştan kafası patlıyor
    -eyvah kafası patladı
    -maalesef ulvi ayrılmak zorundayız
    -Ama zerdali ben seni çok seviyorum,Allah cızırtını vermesin robot

ufo deyince aklıma şu ısıtıcı geliyo. elektrikli ısıtıcıya verilebilecek en alakasız isim:ufo eskiden google görsele ufo yazınca uçan daireler çıkardı, turuncu dikdörtgenler değil

saçmalık işte
    bari oval olsaydı dışı ufo diyebilirdik en azından,ufoya rakip çıktı bidealf diyeısıtıcılara şart konulmuş herhalde 3 harfi geçmeyecek diyehele bide reklamları
    kızın haşpırdı hemde 2 kere haşpırdı
    amanınnnnn öldü kız

KUMTEL 35 yıldır ısıtmak bizim işimiz, ısınmak sizin işiniz

• 30 yaşına kadar aşk, sonrasında mantık evliliği :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: eczbora

30 yaşına kadar aşk, sonrasında mantık evliliği :)

• hala mantık
  • Yüreğinle mantığın aynı şeyi söylemiyorsa ne p.k yersen ye mutlu olamazsın.

bunu bi güzel sözler bölümüne de yazmalı.
  • mantık evliliği ne demek? mantık=para, mutluluk olmadığı kesin, başka da bir şey aklıma gelmiyor
  • hıcbirigörücü usulu ailemin münasip bulduğu biriyle evlenecem
  • quote:

Orjinalden alıntı: AseLaL

hıcbirigörücü usulu ailemin münasip bulduğu biriyle evlenecem

Aynen bende
  • mantık evliliği yapıp aşk yaşamak ?

bu olmaz mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kahkahaçiçeği

mantık evliliği ne demek? mantık=para, mutluluk olmadığı kesin, başka da bir şey aklıma gelmiyor

mantık=güven
  • quote:

Orjinalden alıntı: n.m.t.

quote:

Orjinalden alıntı: kahkahaçiçeği

mantık evliliği ne demek? mantık=para, mutluluk olmadığı kesin, başka da bir şey aklıma gelmiyor

mantık=güven

gördüğüm kadarıyla eşittirden sonrasını sallamak serbest. o zaman biri de çıkar mantık = aşk der böylece kısır döngü oluşuverir.
  • hayır mantık denildiğin de neden para geliyor ben aşka inanmıyorum

benim için güvendiğim erkek evlenmelik erkektir
  • quote:

Orjinalden alıntı: n.m.t.

hayır mantık denildiğin de neden para geliyor ben aşka inanmıyorum

benim için güvendiğim erkek evlenmelik erkektir

Mantık bilgiyle orantılı olarak kapsamı genişleyen bir şeydir. Birini karar vermeden önce tanımak gerekir. Tanımak bilgiyle olur. Bilgide mantığın süzgecinden geçer. Bu da demek oluyor ki senin sahip olduğun değerler o kişiyi belirleyecek. Yani sen ne isen onu seçersin. n.m.t. için güven bunlardan biri hatta birincisi olabilir.

Aşk denen ama aslında aşk olmayan şeyin kötü yanı işte buduru. Değerlerine göre değil sevdiğin için seçer sonra şahsıyla baş başa kalır ve pişman olursun.

• kendisi aşk evliliği yaptı benim düşüncem hala mantıkta
  • Evlilikler öncelikli olarak Allah (cc)'ın rızası için yapılmalıdır.Zaten maneviyatın, maddiyattan yada dünyevi zevklerden ön planda tutulduğu bir aile de huzur vardır, ve mutlu olunur (Burada ki dünyevi zevklerden kasıt, aşk veya mantık (maddiyat) adı altında tartışılan unsurlardır)
  • Mantık evliliği, ama kızın yüzün güzel, derli toplu olmalı, hafif de göbekli tercihimdir
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.