saygılı çalışkan evine bağlı olsun yeter mantığım bunları arıyo
quote:
Orjinalden alıntı: .ceylan.
kız komedi_x,yazmadık mı saygıyı en başta
quote:
Orjinalden alıntı: buzin
mantık olmadan olmaz ya, ben aşık olurken bile düşünüp de karar veririm, sevsem mi sevmesem mi, sevmeye değer mi değmez mi.. bu sorular çoğalır, cinnetin eşiğinde "sevmicem læ kimseyi" der çıkarım işin içinden
o yüzden hoşlandığım birinden 10 gün içerisinde soğuyabilme kabiliyetine sahibim
yani hoşlanmamam lazım ondan,ya da hoşlanılcak insan değil dediğim andan itibaren 10 gün içinde yanlış anlaşılmasın
zorbik kazan paranı alnının teri ile git yaptır kardeş
quote:
quote:
kız komedi_x,yazmadık mı saygıyı en başta
quote:
Orjinalden alıntı: buzin
mantık olmadan olmaz ya, ben aşık olurken bile düşünüp de karar veririm, sevsem mi sevmesem mi, sevmeye değer mi değmez mi.. bu sorular çoğalır, cinnetin eşiğinde "sevmicem læ kimseyi" der çıkarım işin içinden
o yüzden hoşlandığım birinden 10 gün içerisinde soğuyabilme kabiliyetine sahibim
yani hoşlanmamam lazım ondan,ya da hoşlanılcak insan değil dediğim andan itibaren 10 gün içinde yanlış anlaşılmasın
ben zaten hoşlanma evresinde takılıp kalıyorum, içimdeki ses dur orda diyo
her aşk biter ama evlenince ama çok daha önce ama çok daha sonra
sırf mantıkla da olmaz
napmak lazım bilmiyom
ya da şöyle yapmalı;
ilk aşk evliliği, bitince mantık evliliği... yerleri değişebilir
bencede ilk başta aşık olup evlenelim sonra birbirimize mantıkla devam edelim diyelim olsun bitsin
quote:
Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles
her aşk biter ama evlenince ama çok daha önce ama çok daha sonra
sırf mantıkla da olmaz
napmak lazım bilmiyom
ya da şöyle yapmalı;
ilk aşk evliliği, bitince mantık evliliği... yerleri değişebilir
Reis, seni lue ile mantık evliliği yapalım
mantığında şu olayı var; çoğu konuda anlaşınca pürüz çıkmaz, e sürenkli "canım cicim"le de olmaz be anacım
Her aşk bitermiş birgün bildim Her aşk bitermiş öğretildim
Babanızın mal variyetinin olmaması sizin kaderinizdir.
Kayınpederinizin mal variyetinin olmaması sizin ahmaklığınızdır.
quote:
Orjinalden alıntı: Çağdaş
yarı mantık yarı aşk dediğim kısımdan anladığın bu mu?
ayrıca okulu bitirim elime ekmek alim
Nikolas.: candan aplamızın manalı şarkısı
quote:
Orjinalden alıntı: akaras
Babanızın mal variyetinin olmaması sizin kaderinizdir.
Kayınpederinizin mal variyetinin olmaması sizin ahmaklığınızdır.
bknz:benim mesajım
quote:
Orjinalden alıntı: Nikolas.
zengin hatun buldummu kapağı atıcam
benim mantığım bu
quote:
Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles
quote:
Orjinalden alıntı: Çağdaş
yarı mantık yarı aşk dediğim kısımdan anladığın bu mu?
Nikolas.: candan aplamızın manalı şarkısı
Aşk olmacak, sadece mantık
ben bilmem, beyim bilir...
evlilik için görüştügü birinden yeni ayrılmış biri olarak tavsiye önce sevgi sonra mantık
aşk evliliği olsa, ondan önce saygı lazım, birbirine saygılı olmayan kişiler ne kadar birbirine aşıkta olsalar saygı sorunu varsa arada, uzun ömürlü olmaz. aşktan daha önemli şeyler vardır. mantık evliliği olsa neye göre mantık, herkese göre mantık değişir, kimisi mal varlığı yada olanaklarını mantıklı bulur, kimide davranışlarını, kişiliğini, uyumluluğunu mantıklı bulur. aşık olduğunuz birinden soğuyabilirsiniz ama mantığınızın uyduğu birinden ayrılmak daha düşük ihtimaldir. tabi her ikisindede malesef çok az kişinin becerebildiği saygı en önemli unsur, saygı olduktan sonra mantık yada aşk farketmez.
Evlenene kadar hovardayız Evledikten sonra evimizin erkeği. Mantıklı yaşamak budur abicim.
Ayrıca annemin sözünü dinlerim ben. Bu yaşıma kadar ne zaman annemin sözünü dinlemediysem hep onun dediği çıkmıştır. O bana şu nasıl desin , ben eyvallah demesini bilirim
aşk ile evlilik olmaz olsa da yürümez. Evlilik sevgi ile olur. Sevgi kalıcıdır ama aşk geçicidir çünkü aşk hormonsal bir etkilenme hoşlanma biçimidir.
Her sevginin başında aşk yaşanır ama bir süre sonra sevgiye birbirne bağlanmaya döünüşür bu ve karşılıklı olarak iki birey birbirini sever tabi gerekli şartlar yerine gelmişse yani aradıkları insanı bulduklarına inanıyorlarsa ikiside.
MAntık evliliği ise çokda önemli değil mantık derseniz kızlar zengin olsun günümü gün edeceğim parası çok olan zengin erkek ararım der erkekler de çok güzel manken gibi kız olsun para yemeyen bi tip olsun der.
Bu yüzden evlilikte bana göre maddiyatı öncelik değil sevgi ve saygıyı önde tutmak öenmli bana göre ardındanda maddiyat gelebilir. Tabi gidip bi çabulcu ile evlenin demiyorum da. Hayat müşterektir. Zengin koca bulur kız olduki adam iflas etti parası yok eskisi gibi ne yapacak ozaman kız parası için seviyordu mantık evliliği yapmıştı geleceğini düşünmüştü. Onu bırakıp gidecek mi yoksa ben bu admaı gerçekten seviyorum severek evlendim iyi günde kötü günde yanında oalcağım onun şu sıra bana desteği var diyip üzzüntüsünü belli etmeden kocasına arka mı çıkacak.
Nekadar maddiyat önemli olsa da benim için ikinci planda. Para her kapıyı açar evet ama parayla gelen rahatlık mutlu etmez mutlaka bi yerden patlak verir.
Daha yazılacak çok şey var aslında ama uzatmak istemiyorum. Yani kısacası mantık evliliği değilde severek evlenmek daha sağlam bir gelecek vaad eder bence.
aşkta mantık falan dinlememek lazım.. Docentin birinin tavsiyesiydi bize..
fakirseniz hiç bir suçunuz yok ancak aldığınız kız fakirse tüm suç sizindir.. dul çirkin demeyeceksiniz zenginse evleneceksiniz derdi.. haklıymış adam.. seviyorsunda noluyor.. kıymet bilenmi var..
Aşık olduğum kişiyle mantıklı bir evlilik yapmak isterim